Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, používáte někdo k promazávání děcka cutilan? Chci si jen ověřit. V lékarně na to nic nenapsali, tak jestli je to opravdu na promazávání, jak říkala Dr.
jojo, měli jsme dermatitidu a cutilan je masťový základ. Takže v něm nejsou parfémy a tak. Slouží právě k promazávání citlivé pokožky, protože v něm není být na co alergický. ![]()
Díky, já jen, že dělané masti nám dávají většinou kvůli ekzému a jsou v nich kortikoidy. Tak doufám, že tady ne. Mažu s tím kluka celýho.
Mažu tím od nějakých 3 měsíců, kortikoidy v tom 100% nejsou! je to jen mastový základ.
Zrovna dneska mi ho dr. napsala pro malou..jen mi zapomněla říct jak často mazat…ještě má tekutej pudr a u toho mi taky neřekla jak často mazat…nemáte někdo zkušenost?
Ahoj, jsem těžký atopik a cutilan používám už fakt dlouho (přes 4 roky určitě). A nemusíte z toho mít vůbec strach. Je to více méně vazelína z lékárny. Je to fakt jen k promazání vysušené pokožky. A za mě super, je to věc než které nemůžu žít, protože ani různé oleje nefungují tak dobře. Takže můžete fakt kdykoliv. A můžete ji dát kamkoliv (i na oční okolí). Jen bacha na přehydratovani pokožky ( pak se také loupe, a tvoří se jakoby malé spáleniny)