Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
18měsíční dcera má mírné projevu atopického ekzému.. dětská doktorka, kožní i dnes na alergologii mi řekli, že je to atopák, takže se s tím už prostě musím smířit…na alergo jsem šla, aby jí udělali krevní testy, ale není to nutné, což chápu, a malá dostala antihistaminika Aerius..dvě balení..mám jí to dávat denně, pořád, minimálně do další návštěvy na alergologii v červnu…mám obavy..mám to do ní cpát? malá má 3 ložiska,suché flíčky, které zčervenají (pod kolínky a v jedné loketní jamce), ale nic si neškrábe, jen tu ruku, ale to jen, když je nahá nebo ji sundám tričko..jinak jí nic nevadí,vadí to jen mně, když to vidím ![]()
ale mám spíše strach, aby se jí to nerozjelo..mám ji ten přípravek dávat nebo mám počkat, opravdu ji ekzem zatím nijak nevadí, ale prostě ho má,no~d~
ted je malá čista, tak ji budu hlídat, mám podezření, je jí to zrudne po cokolade nebo vajíčkách, tak si asi budu psát, co jedla…
kdo jste Aerius daval dítěti, pomohlo to?
díky ![]()
Ahoj! V první řádě bych zkusila vynechat, cukry, bílou mouku, a běžně prodávané pečivo. Sama jsem na ekzémy trpěla dlouho… a mužů potvrdit, že to souvisí hlavně s trávením ![]()
Aerius jsem dávala,ale ne pravidelně. Většinou jen na noc když byl exém nějak víc rozlezlý a nebo se začínal škrábat.
Začni hlídat stravu a uvidíš..
My jsme atopici s dcerou(18.měs) taky.Aerius nám teda nikdo nedal, jen zkoušíme všelijaké mazání.Mě se to nejvíc rozjíždí z prachu,citrusů a jahod, takže eliminovat potraviny.U dcery to samé.Chce to vysledovat, z čeho jí vyrážka naskáče.Malá má suché ložiska hodně, ale už to mám tak vysledované, že se jí to většinou nerozjede do červených mokvajících fleků.
Zkusila bych v prvé řadě vysledovat to jídlo.Pokud to nemá hodně tak bych jí to necpala.
A mimochodem…
Zvláštní upozornění a opatření pro použití Účinnost a bezpečnost přípravku Aerius tablety u dětí mladších než 12 let nebyly dosud stanoveny.
Aerius jsem dávala, jen když měl malej nějaký větší projev na kůži.Tzn.když se hodně osypal nebo tak.Běžně jsem ho nedávala a i sem to tak řekla doktorovi, že budu dávat jen při problému…Pomohl vždy…
ahoj,dcera 16.měs.je také atopik,měla to od 3.měsíce a fakt šílené,v 10.měsíci se přišlo na to,že má alergii na BKM a vaječný bílek.Od té doby,co dodržujeme dietu,ekzém zmizel.Opravdu je to hlavně o tom,hlídat stravu,může být alergická na cokoli a pak se to tímto projevuje.Na krevní testy bych šla,také jsem byla a toto se projevilo a jsem šťastná,jinak bychom se trápily s ekzémy doteď ![]()
my jsme všichni atopici, alergici, na kožním, alergologii a ORL neustále
Aerius jsme měli vždycky jenom při ORL problémech, virozách, zánětech uší (na splasknutí sliznic - napsané alergologem nebo oRL)
kožní nám ho nikdy na exém nenapsala… proti škrábání vždycky Fenistil nebo Dithiaden (nárazově, při výsevu)
Ahoj, taky si myslím, že tj stravou. My to máme od 9. měsíce a ted máme rok. Mazala jsem to přírodní kosmetikou Saloos a ted to docela zmizelo, jen na nohách má suchá místa. Dávám probiotika a hodně vitamínu C.
Mimochodem,cokolada je bezvadny spoustec atopaku,takze tu rozhodne vyhod z jidelnicku,stejnak neni pro takhle male dite vhodna.
xangel87 píše:
Mimochodem,cokolada je bezvadny spoustec atopaku,takze tu rozhodne vyhod z jidelnicku,stejnak neni pro takhle male dite vhodna.
jojo cokoladu…tu si brala od sve starsi sestry a uz jsem pozorovala zmeny na kuzi
takze ted jsem na coko jak ostriz…jinak jidlo hlidam a budu vic, ale slo mi o ten Aerius,jestli ji to mam davat nebo ne ![]()
eLena F píše:
Ahoj! V první řádě bych zkusila vynechat, cukry, bílou mouku, a běžně prodávané pečivo. Sama jsem na ekzémy trpěla dlouho… a mužů potvrdit, že to souvisí hlavně s trávením
souhasím. Sama s dcerou bojuju s ekzémy od 6m. Já jsem kortikiody + antihistaminika dával jen než jsem to dostala pod kontrolu. Pak doporučuju pomalý návrat k normální stravě a hlídat reakce na potraviny. Halvně pravidelně 2×-3× denně promazávat. Každému zabírá na promazávání neco jiného musíš hledat
Nejhorší ložiska mněla dcera okolo 1roku od té doby jsem kortikiody + antihistaminika nepoužila. Promazávám Lipobásí na předpos (od 1.4. volně k prodeji) a používám jen kosmetiku LETI AT4 kompletní sadu i šampon. Já sama mám stejný typ sekzému a tato kosmetika mně nedělá dobře,proto píšu hledat. Hodně štěstí ať to dáte brzo pod kontrolu.
Ahoj
monkrc - Já být tebou, tak aerius dávám! Tlumí případné alergické reakce a zabraňuje šíření exému dál! Já jsem atopik od narození a léky užívám každý den - zabraňuje to vzniku dalších prolémů a problémy, které máte, můžou i po čase zcela vymizet! Holčičce tím rozhodně nemůžeš ublížit aaerius je fakt výbornej! Samozřejmě to může být stravou, ale alergenů okolo nás je spousta (např.roztoči, plísně, pyly, prací prášek,…) a jak píšeš, testy udělané nemáte, takže si ani nemůžeš být 100% jistá, zda je příčinou opravdu strava! Navíc, teď podle pylového kalendáře, je produktivních spousta pylů…
Je to na tobě zda dávat či nedávat, ale podle mého, lékař věděl, proč vám ho píše a holčičce rozhodně ublížit nemůžeš!
eLena F píše:
Ahoj! V první řádě bych zkusila vynechat, cukry, bílou mouku, a běžně prodávané pečivo. Sama jsem na ekzémy trpěla dlouho… a mužů potvrdit, že to souvisí hlavně s trávením
možná se to týká taky syna, čím nahradit to pečivo? ![]()
Boboušek píše:
Ahojmonkrc - Já být tebou, tak aerius dávám! Tlumí případné alergické reakce a zabraňuje šíření exému dál! Já jsem atopik od narození a léky užívám každý den - zabraňuje to vzniku dalších prolémů a problémy, které máte, můžou i po čase zcela vymizet! Holčičce tím rozhodně nemůžeš ublížit aaerius je fakt výbornej! Samozřejmě to může být stravou, ale alergenů okolo nás je spousta (např.roztoči, plísně, pyly, prací prášek,…) a jak píšeš, testy udělané nemáte, takže si ani nemůžeš být 100% jistá, zda je příčinou opravdu strava! Navíc, teď podle pylového kalendáře, je produktivních spousta pylů…
Je to na tobě zda dávat či nedávat, ale podle mého, lékař věděl, proč vám ho píše a holčičce rozhodně ublížit nemůžeš!
já si právě myslím, že to nemůže ublížit…ale doktora neznám, byl to hodný pán, co se rád poslouchý
myšleno v dobrém a taky nejsem zastáncem jezení chemie (u tak malých dětí), ale jinak se léčbě nevyhýbám, já si třeba i myslím, že kortikoidy dokážou hodně pomoct a moc nechápu mamky, co tím děti nenamažou, i když je ekzem do krve
![]()
vše to chce ale s rozmyslem a v diskuzich hledam radu, pomoc a podporu, proto sem píšu..takže díky moc všem!