Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
monkrc píše:Boboušek píše:já si právě myslím, že to nemůže ublížit…ale doktora neznám, byl to hodný pán, co se rád poslouchý
Ahojmonkrc - Já být tebou, tak aerius dávám! Tlumí případné alergické reakce a zabraňuje šíření exému dál! Já jsem atopik od narození a léky užívám každý den - zabraňuje to vzniku dalších prolémů a problémy, které máte, můžou i po čase zcela vymizet! Holčičce tím rozhodně nemůžeš ublížit aaerius je fakt výbornej! Samozřejmě to může být stravou, ale alergenů okolo nás je spousta (např.roztoči, plísně, pyly, prací prášek,…) a jak píšeš, testy udělané nemáte, takže si ani nemůžeš být 100% jistá, zda je příčinou opravdu strava! Navíc, teď podle pylového kalendáře, je produktivních spousta pylů…
Je to na tobě zda dávat či nedávat, ale podle mého, lékař věděl, proč vám ho píše a holčičce rozhodně ublížit nemůžeš!myšleno v dobrém a taky nejsem zastáncem jezení chemie (u tak malých dětí), ale jinak se léčbě nevyhýbám, já si třeba i myslím, že kortikoidy dokážou hodně pomoct a moc nechápu mamky, co tím děti nenamažou, i když je ekzem do krve
![]()
vše to chce ale s rozmyslem a v diskuzich hledam radu, pomoc a podporu, proto sem píšu..takže díky moc všem!
chci říct požívání chemie- to slovo jezení je srandovní ![]()
Boriska píše:eLena F píše:možná se to týká taky syna, čím nahradit to pečivo?
Ahoj! V první řádě bych zkusila vynechat, cukry, bílou mouku, a běžně prodávané pečivo. Sama jsem na ekzémy trpěla dlouho… a mužů potvrdit, že to souvisí hlavně s trávením
eLena F píše:Boriska píše:eLena F píše:možná se to týká taky syna, čím nahradit to pečivo?
Ahoj! V první řádě bych zkusila vynechat, cukry, bílou mouku, a běžně prodávané pečivo. Sama jsem na ekzémy trpěla dlouho… a mužů potvrdit, že to souvisí hlavně s trávenímKváskový žitný celozrnný chléb
Radost ze zdravých dětí.pdf
díky kouknu
monkrc píše:
máte někdo nějakou kuchařku-knížku pro alergiky?
Radost ze zdravých děti. Odkaz výše ![]()
eLena F píše:monkrc píše:Radost ze zdravých děti. Odkaz výše
máte někdo nějakou kuchařku-knížku pro alergiky?
už to mám stažené ![]()
monckr asi takhle - když to budeš dávat každý den, utlumíš tím projev alergie, ale tím pádem nezjistíš, na co alergická je…Takže já bych fakt dávala jen při projevech, u nás to po 2 hoďkách zmizelo, teda když to byla kopřivka „jen“.Ale už jsem věděla, proč ten projev nastal…A hlavně, - kluka to nesvědělo…Kdyby ano, rvu mu to furt, ale jemu to fakt nevadilo…
Boboušek píše:
Ahojmonkrc - Já být tebou, tak aerius dávám! Tlumí případné alergické reakce a zabraňuje šíření exému dál! Já jsem atopik od narození a léky užívám každý den - zabraňuje to vzniku dalších prolémů a problémy, které máte, můžou i po čase zcela vymizet! Holčičce tím rozhodně nemůžeš ublížit aaerius je fakt výbornej! Samozřejmě to může být stravou, ale alergenů okolo nás je spousta (např.roztoči, plísně, pyly, prací prášek,…) a jak píšeš, testy udělané nemáte, takže si ani nemůžeš být 100% jistá, zda je příčinou opravdu strava! Navíc, teď podle pylového kalendáře, je produktivních spousta pylů…
Je to na tobě zda dávat či nedávat, ale podle mého, lékař věděl, proč vám ho píše a holčičce rozhodně ublížit nemůžeš!
Já ho chci také
Já jsem atopik od narození také. V předškolním věku jsm to měla v loketní jamce a na rukách. Dnes se mi to objeví na ruce, pár flíčků, ale někdy je to v pohodě a někdy to jde fakt vidět a to mě štve. Chci jít na odběr krve, aby mi zjistili alergeny. Tyto prášky mi nikdo ještě nenabídl. ![]()
Sumaya - Podle toho, co popisuješ,tak jsi oproti mě břídil!
Já jsem atopik velkej, mám zasažený celý tělo!
Když to mám v klidu, tak je to bezva, ale minimálně 1 denně se musím namazat! Ovšem když to mám rozbouřený, tak mě bolí celej člověk, cejtím každej pohyb a jsem z toho zničená!
(naštěstí jsem tenhle stav měla minulý týdenn cca po roce
)Jenom doufám, že nejhorší období mám už za sebou - na střední škole to bylo k zešílení!
Kůže mi při každém pohybu praskala a praskala, mazání nepomáhalo a já došla až tak daleko, že mě musel taťka i nosit z koupelny, ani hýbat jsem se už potom nemohla!
![]()
Naštěstí jsem už pár let v cajku a děkuju bohu, že jsem teď téměř bez příznaků!!!! ![]()
Ten aerius nejsou tabletky, ale sirup! Já byla na xyzalu (tabletky), teď mám ale momentálně vysazeno - pracujeme na miminku! ![]()
Pokud bys chtěla udělat tyhle testy, zajdi na alergologii - udělají ti tam kožní testy a následně i odběr krve, který je 100%!
monkrc- xangel87 má pravdu, pokud budeš aerius dávat, utlumíš tím reakci na případnej alergen a nezjistíš co jí vlastně vadí!
Hlavně buď trpělivá a neztrácej hlavu!!! Exem je svině, ale dá se „zvládnout“! - já o tom něco vím!
Občas je to boj, ale musí se válčit a výsledek se dostaví!
Boboušek píše:
Sumaya - Podle toho, co popisuješ,tak jsi oproti mě břídil!Já jsem atopik velkej, mám zasažený celý tělo!
Když to mám v klidu, tak je to bezva, ale minimálně 1 denně se musím namazat! Ovšem když to mám rozbouřený, tak mě bolí celej člověk, cejtím každej pohyb a jsem z toho zničená!
(naštěstí jsem tenhle stav měla minulý týdenn cca po roce
)Jenom doufám, že nejhorší období mám už za sebou - na střední škole to bylo k zešílení!
Kůže mi při každém pohybu praskala a praskala, mazání nepomáhalo a já došla až tak daleko, že mě musel taťka i nosit z koupelny, ani hýbat jsem se už potom nemohla!
![]()
![]()
Naštěstí jsem už pár let v cajku a děkuju bohu, že jsem teď téměř bez příznaků!!!!
Ten aerius nejsou tabletky, ale sirup! Já byla na xyzalu (tabletky), teď mám ale momentálně vysazeno - pracujeme na miminku!
Pokud bys chtěla udělat tyhle testy, zajdi na alergologii - udělají ti tam kožní testy a následně i odběr krve, který je 100%!
Ajoo…no já to měla strašný v dětství. Měla jsem zavázaný ruce a pak jsem měla tak popraskaný prst, že jsem ho nemohla natáhnout. Jinak teď se mi to projeví jak kdy, ani nevím z čeho. Radši v zimě nechodím vůbec ven…jen, když musím. Moc ani nemáchám ruce, aby se mi to neprojevilo víc. Mě dělali ty kožní testy, ale přišlo mi to všechno stejný a ani doktorka pořádně nevěděla, co vypadá ne alergii a co ne. Mám alergii na skořici a schválně jsem to zkusila. Udělala jsem si asi 3 dny po sobě krupicovou kaši, kterou jsem hodně posypala skořicí, až to bylo hořký i s cukrem. Nic, žádná reakce.
Tak se poptám po těch krevních.
xangel87 píše:
monckr asi takhle - když to budeš dávat každý den, utlumíš tím projev alergie, ale tím pádem nezjistíš, na co alergická je…Takže já bych fakt dávala jen při projevech, u nás to po 2 hoďkách zmizelo, teda když to byla kopřivka „jen“.Ale už jsem věděla, proč ten projev nastal…A hlavně, - kluka to nesvědělo…Kdyby ano, rvu mu to furt, ale jemu to fakt nevadilo…
Já souhlasím s Xangel - když to budeš dávat každý den, tak nezjistíš co tu alergii způsobuje. Já bych ho nedávala. U malých dětí je to ve většině případů způsobené jídlem. Někdy teda ani ta strava nepomůže a je potřeba pročistit tělo třeba bylinkami. Nám takhle bylinky hodně pomohli, že jsme úplně přestali používat veškeré léky i mastičky. Teď se jí to třeba zhoršilo, ale je to tím, že má průjem a tak jí dávam samé rohlíky, takže bílou mouku a to jí asi v takhle velkém vadí.
Kik, a jaké bylinky používáte na pročištění? A to můžou malé děti?
xxpetka - my je máme „naordinované“ od léčitele a průběžně nám je mění. On dělá diagnostiku z očí a podle toho pozná, které orgány jsou zanešené a potřebují pročistit a podle toho na míru napíše bylinky. Takže je to u každého jiné a má i svoje vlastní namíchané směsi třeba na plíce, na žaludek atd. Také nám dal nějakou bylinkovou koupel, která je také namíchaná z několika bylin. K tomu by měla pít hodně převařené teplé vody na pročištění střev (což nepije) a každý den v 10:00 hod dáváme lahůdkové droždí. Kdyby si chtěla, můžu ti poslat kontakt na toho léčitele.