Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
MiskaM píše:Pudloslava píše:No, líp to vyfotit nešlo.
ja teda nechapu, jak muzete z tyhle fotky na neco usuzovat. Ostatne jako ze vsech pokusu o fotky pupinky, vzdycky je to neostre, asi vyfotit kuzi z blizka je docela umeni. Ja vidim jen fleky.![]()
ještě mám teda tuhle.
no na tom jsou celkem videt pupinky, to by mohl atop byt. ja vim, ze se to foti blbe.
MiskaM píše:Lastkecka píše:Nene, suché to právě moc není. Hlavně fakt nevim, že by se to objevilo hnedka po cleém tělíčku
Tak pokud je to jakoby suché tak to atopák je, my ho měli jako doprovodný příznak k ABKM a vypadalo to tedy dost podobně.Kdy to miminku zmizlo nebo co aspoň zabralo? Jsem úplně zoufalá
Nám to zmizelo, když jsme to začali mazat linolou fett, k dostání v lékárnách. Ale to neřeší příčinu že?
A nesnedla jsi nějakou mandarinku nebo něco na co by mohla mít nějakou alergickou reakci? Neměnila jsi třeba prášek? ![]()
Dcera má diagnostikovaný atopický exém (nikdy ho neměla v kolenních jamkách a na loktech, ale klidně na obličeji, na zápěstí, na krku). Tohle mi na atop nepřijde. První fotka mi připomíná trochu „mramorovou kůži“ - tj. z dehydratace a dost tomu pomůže, když se dítě svlíkne a fotí, tak mu je zima a jaksi to „naskočí“ - vlastní zkušenost, my s tím dokonce jeli na pohotovost, až nám vysvětlili, proč je fialová, teď se tomu směju.
Ale na atop to nevidím. Drž se!! Uvidíš dále. Jak mohl někdo doporučit čistící čaj při kojení, to nechápu ![]()
Atopák by to být mohl, někdy je v ložiscíh, ale párkrát už jsem ho měla i takhle po celém těle
Ale držím palečky, abe to bylo něco jiného.
Taky nechápu, jak házíte diagnózama, vždyť kolikrát si nejsou jistí ani kožaři.
Obecně k tomu kojení - neměla by ses čistit v těhotenství a při kojení. Pak jde veškerý bordel k dítěti v těle nebo přes mléko.
Napadlo mě, jestli jsi nezměnila prací prášek, nebo nedala aviváž. Pokud jsi atopik, tak může malá být také na vše citlivější a o tom čištění při kojení jsem také četla. Taky by se nemělo nijak drasticky hubnout - držet redukční dieta, ze stejného důvodu. Nebo třeba jestli používáš něco na promazávání, nebo na koupání, tak jestli jsi neprovedla nějakou změnu.
Nene, peru nám v Lovele, a malá i já ji snášíme v pohodě. Změnu jsem neprovedla žádnou
Jen ten čaj no. Byl to čistící čaj s červenou řepou. Řekli mi, že jej můžu. Začlo to ale až po týdnu pití, to se asi tělo po týdnu začlo čistit. Okamžitě jsem jej vysadila a piju jen vodu, byl. a kojící čaje. JInak, že bych něco snědla a tak to ne, jsem zvyklá dávat si bacha i kvůli sobě…
Ty pupínky vypadají jako potničky, ale myslim, že potničky to nebudou. ![]()
já tu teda diagnozu hazet nechci, muze to byt cokoliv, ale je opravdu dost blby napád pit cistici caj pri kojeni…ja mam dve deti a pila jsem caj pro kojici a fenyklovy
u takhle malych deti se muze atopicky ekzem projevit jakkoliv, nelokalizuje se jeste do ohybu a pokud si atopicka, tak to klidne muze atopak byt…mozna doted „spal“ a necim se vyprovokoval, klidne tim cisticim cajem..
ja osobne bych sla na kozni, proste za odbornikem..ja osobne nenecham nic jen tak a radsi jdu k lekari zbytecne nez pozde nebo vubec..
drzim palce at to brzy zmizi a hlavne at to neni atop!!!
A co by ti přinesla informace, jestli to je AE nebo není?
Stejně se všechny tyhle kožní věci léčej stejně
(promazávat, když je to hodně špatný kortikoidy) tak proč řešit, co to vlastně je zač? ![]()
Atop to být může a nemusí, to se fakt takhle nedá říct, podle mě u kojenců je ten klinický obraz hodně variabilní
Počkala bych nějakou dobu (cca týden) jestli to nezmizí samo (během té doby bych promazávala), pokud nezmizí, tak bych se šla poradit s kožařkou.
Elik píše:
A co by ti přinesla informace, jestli to je AE nebo není?Stejně se všechny tyhle kožní věci léčej stejně
(promazávat, když je to hodně špatný kortikoidy) tak proč řešit, co to vlastně je zač?
Atop to být může a nemusí, to se fakt takhle nedá říct, podle mě u kojenců je ten klinický obraz hodně variabilní
Počkala bych nějakou dobu (cca týden) jestli to nezmizí samo (během té doby bych promazávala), pokud nezmizí, tak bych se šla poradit s kožařkou.
Co by mi přinesla informace jestli to je AE nebo není? Tak pokud je to obyčejná kopřivka, do pár dní zmizne. POkud je to AE, tak … víme. Chtěla jsem rady maminek, co mají děti s AE, jestli se osypaly hnedka celý nebo jestli to jde postupně, já sama tuhle informaci nevim. ![]()
Jinak už je to trochu lepší. Promazávám mastí purepotions skin salvation. Tak snad to zmizne samo. ![]()
MiskaM píše:Elik píše:
Chtěla jsem rady maminek, co mají děti s AE, jestli se osypaly hnedka celý nebo jestli to jde postupně, já sama tuhle informaci nevim.
Náš postupně.
Tak u nás taky ekzém se rozrůstal pomalu.Ale je pravda,že když snědla něco alergického tak se ji rozjel třeba na celé zádička a do druhého dne se to zase stáhlo na ložiska.Za mě je to alergická reakce na ten čaj,když už si ho pila týden a taky delší dobu trvá než se jí to ztrátí!Ta koupel z ovesných vloček je dobré řešení-zklidnilo to trošku??
Já bych taky neplašila a počkala ještě pár dní.Myslím si prostě že je to ta reakce na čaj
.Znáš lékaře-hned kortikoid!!!!!Brrrrrrrrrrrrr!
Držím palec at brzo máte klid ![]()
eliskaanezka píše:
Tak u nás taky ekzém se rozrůstal pomalu.Ale je pravda,že když snědla něco alergického tak se ji rozjel třeba na celé zádička a do druhého dne se to zase stáhlo na ložiska.Za mě je to alergická reakce na ten čaj,když už si ho pila týden a taky delší dobu trvá než se jí to ztrátí!Ta koupel z ovesných vloček je dobré řešení-zklidnilo to trošku??
Já bych taky neplašila a počkala ještě pár dní.Myslím si prostě že je to ta reakce na čaj.Znáš lékaře-hned kortikoid!!!!!Brrrrrrrrrrrrr!
Držím palec at brzo máte klid
Díky, no koupel mi příjde, že zabere, ale když ji vykoupu, tak úplně zádíčkama se drbe do osušky, jak ji to svědí, měla i záchvat pláče, ale tak pět minut, pak to přejde a po nakojení usne. Nejvíc mi je jí líto, že to má na zádíčkách, tak jí to vadí ve spaní, spí na bočku. Ale je statečná, snad to přejde. ![]()
Atop u nas se choval naprosto zahadne, objevoval se -dnes to hodnoptim jakoze nahodile, rozhodne az dny-tydny po nove potravine, pomalu. urcite se taky objevoval jako reakce na lokalni podrazdla nejake potraviny,ni. Proste jsem z toho furt vysilovala, furt nasazovala a vysazovala nejake potraviny, v roice a pul jedl jako jine sedmimesicni deti… ale ekzem postupne zmizel a tedka se objevuje jen pri podrazdeni kuze.
Dobrý večer,moje dcera 22.měsíců má už od září na tvářičkách,ručičkách a stehýnkách a taky trošku na lítkách drobné pupínky,které ji nesvědí.Byla v tom září na očkování priorixtetra a za týden na to se jí udělala tahle vyrážka,(pupínky)kterou má doteď!Byla jsem s ní na alergologii ta je negativní,na kožní,tam mi na to nic neřekli,asi suchá kůže z vody a nebo moc promaštěná.Já totiž dceru ještě kojím cca 3× denně.Náš pediatr si myslí to samé a další doktorka taky!Jenže nám na to ještě žádná mastička nepomohla a už jsme jich měli dost:kortikoidy 14 dní mazala bez efektu,modrá indulona nic,lenienská mast nic,excipial kids nic,olivový olej také nic,koupu v čisté vodě cca 3×denně po dobu tak do 10 minut.Používáme šampon Hipp,peru v lovele senstitiv.Teď jsem koupila krém robátko mažu to dceři třetí den a zatím se mi nic nezdá,už si nevím rady!Doktoři tvrdí,že to děti mívají běžně,ale proč nám na to nic nezabírá!Děkuji moc za vaše rady. ![]()