Abortus imminens = hrozící potrat - dá se něco dělat?

10.6.18 15:07

Abortus imminens

Ahoj holky, jsem 21tt (20+5) a bohužel jsem se dnes vrátila z pohotovosti s touto diagnózou - abortus imminens, tedy hrozící potrat. Najde se zde někdo, kdo i přesto měl nakonec zdravé miminko? Jsem totálně v pasti. :(

Začalo to tento týden v pondělí, kdy jsem státnicovala. Byl to pro mě hrozný nápor na nervy a stále ještě nejsem úplně odpočatá. Ten den mě trochu bolelo břicho, ale nic vážného. V pátek mě asi píchalo v podbříšku, navíc jsem musela nečekaně jet 80 km v horku v autě bez klimatizace. Včera to bylo dobré a dnes ráno jsem se probudila a kapičkami růžové krve na prostěradle. Nebylo jich moc, ale byly tam. Na toaletě jsem si pak všimla, že špiním - klasický hnědý výtok jak když se má dostavit menstruace. Jela jsem tedy na pohotovost, kde mi lékařka řekla, že čípek je dlouhý a uzavřený, pohyby klidné, placenta se neodlučuje ani nesestupuje. Odešla jsem se zmíněnou diagnózou. Hospitalizaci jsem odmítla, protože od nemocnice bydlíme 5minut autem a doma se budu cítit víc v pohodě. Nicméně podbříšek stále pobolívá. A já mám strach. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2844
10.6.18 15:26

Tak nález je vlastně v pořádku? Nebo tedy podle čeho řekla, že ti hrozí potrat? S občasným zašpiněním má zkušenost spousta těhotných. Každopádně myslím, že tělo ti dává jasné znamení a zdvižený prst - naložila sis víc, než jsi měla a že prostě musíš zvolnit a to hodně! Takže nohy nahoru, doma vysvětli situaci a nech partnera, ať se teď o tebe pořádně chvilku stará, nosíš i jeho dítě, tak si to zasloužíš! Musíš se víc šetřit, určitě to bude v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.18 15:33

@Pety2 nález je v pořádku, ale přesto mi napsala tuto diagnózu. :( Kvůli špinění a pobolívání podbříšku.

Jinak děkuji, určitě se budu šetřit a odpočívat. Asi to byl fakt příliš velký záhul pro tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
10.6.18 15:45

Oni musí udat nějakou diagnózu, takže při jakémkoli zakrvácení a komplikaci toto píšou. Ségra byla se stejnou dg 2× hospitalizovaná na začátku těhotenství a teď má krásnou zdravou půlroční holčičku. Nicméně bych se opravdu víc šetřila. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45794
10.6.18 16:16

To oni tak píšou. Já jsem v prvním těhotenství taky jednou zakrvacela, taky nic nenašli a sup v papírech diagnóza hrozící potrat. To víš ze me to taky vyděsilo ale je to naka dg z tabulek kam se dávají všechny takové komplikace asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
10.6.18 17:34

@dr.daniela
Ja tuhle dg mela od 13 tt do 21 tt kvuli krvaceni a spineni a dopadlo to dobre. Hlavne se ted setri a odpocivej. Opravdu nejakou dg musi uvest a pri jakemkoliv problemu je to tato. Dulezite, ze vysetreni je ok. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.18 19:30

Hrozně moc děkuji za uklidnění a podporu. Číst, že i přes takovou dg vše dobře dopadlo je povzbuzující. Tak snad i u nás to bude jen lepší. :) Budu se určitě víc šetřit. Dnes jsem půl dne spala, jak mě to vzalo. A budu teď doma jen ležet a nechat se obskakovat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35507
10.6.18 19:35

No a co ma do zpravy napsat za diagnozu? Prisla jsi tam, protoze ses bala potratu. Dignoza spineni a jinak nic neexistuje. A s diagnozou fyziologicke tehotenstvi se na pohotovost nechodi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty