Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
jaké máte zkušenosti s abscesem konečníku? Já byla dnes u proktologa, stálo mě to dost přemahani. Cca měsíc zpět jsem měla analni fisuru, kterou jsem si mazala různými mastičkami a nakokec děsivá boles ustoupila. Jenže včera mě to na záchodě zas bolelo, tak si říkám, že už konečně půjdu k doktorovi. Ten mi zjistil absces v konečníku. No, byla ro šílená bolest, musel mi ho rozříznout.
Nevíte, jaká je pravděpodobnost, že se vytvoří píštěl? Strašně se toho bojím, nechci žít neustále s takovou bolestí.
Teď ti přesně nevím, co já tehdá absolvovala… asi taky absces… chytlo mě to na vodě, bolest neskutečná, zánět, hnis, a protože jsem nereagovala rychle, vlastně k doktorovi jsem šla až po návratu, tzn. po tejdnu, rozšířil se až na sedací nervy. V první fázi jsem absolvovala tedy vyčištění, pak léčbu, a asi za měsíc vyříznutí místa, které se sice zahojilo, ale právě se vytvořila dutinka, která hrozila popřípadě opět zlobit - a to v plné narkóze. Nepříjemné jen proto, že rána byla holt v místě, že si nešlo pořádně sednout, s hadičkou, a chtělo to maximální hygienu.
Ja nemela teda konecniku ale nahore mezi pulkami kdyz jsem byla tehotna cca pred 3 lety. Dr rikal, ze muze byt recidiva, ale ta se nakonec diky bohu zatim nekonala. Boli to jako svin.
@Emilie A pouzivala si neco na vyplachovani konecniku nebo jen vodu?