Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@sisisisisi rekla bych, ze jsi mela stesti, ze kdyby to prasklo smerem dovnitr, ze jsi mohla dostat otravu krve. Nevim, myslim si to… po porodu jsem mela take boulicku bolavou zardlou na trislec z vnitrni strany. Vymacknout to neslo a doktor rekl, ze se to vstreba samo a taky ze jo
Jelikoz mi s tim doktori poprve vubec nic nedelali a nechali to jen tak, nebyl duvod to resit jinak, kdyz byl prubeh stejny jak poprve.
Hermanek to rychleji vytahl na povrch, aby se to dostalo ven.
Dobry den
Mela bych dotaz udelal se mi opet absces na kostrci mam ho uplne az od kosti nemuzu ani chodit ani sedet jak to boli
pokazde s tim jdu ha chirurgii tam to rozriznou vymacknou a pak je klid. Dela se mi to casto takze uz ma navrhlou operaci jenze ted kojim plne a jdu tam zitra a nevim jestli mi muze dat tak jak vzdycky aspon injekci od bolesti nebo jaky postup muze byt kdyz kojim? Moc dekuji za jakekoliv zkusenosti rady.
@Nikca676 Nevím jak je to s kojením, ale manželovi operace pomohla, už má klid, ale rekonvalescence byla náročná, týden ležel v nemocnici jen na břiše nebo na boku a nesměl z postele ani na wc a pak měsíc nesměl sedět. Pak už dobrý. Ale manžel si to nechal operovat po prvním zánětu tak ten píštěl neměl rozlezlý a operace byla spíš povrchová.
@Nikca676 píše:
Dobry den
Mela bych dotaz udelal se mi opet absces na kostrci mam ho uplne az od kosti nemuzu ani chodit ani sedet jak to bolipokazde s tim jdu ha chirurgii tam to rozriznou vymacknou a pak je klid. Dela se mi to casto takze uz ma navrhlou operaci jenze ted kojim plne a jdu tam zitra a nevim jestli mi muze dat tak jak vzdycky aspon injekci od bolesti nebo jaky postup muze byt kdyz kojim? Moc dekuji za jakekoliv zkusenosti rady.
Opichnout a vyčistit ti to mohou. No spíš musí, protože to by to mohlo být ještě horší.
@mofiz
Moc dekuji aspon trochu za uklidneni snad to zitra zvladnu ikdyz to neni poprve ale ta bolest je takove ze si opravdu rikam zlaty porod ![]()
@Nikca676 píše:
@mofiz
Moc dekuji aspon trochu za uklidneni snad to zitra zvladnu ikdyz to neni poprve ale ta bolest je takove ze si opravdu rikam zlaty porod
No a operace neproběhla proč? Dá se udělat jen ve spinální anestezii, což vřele doporučuji, pacienti byli i vzhledem k bolestivému místu vždy maximálně spokojeni. Po operaci je to ještě nějakou chvíli nebolelo. Jde k to, že při operačním zákroku se místo řádně vyčistí a měl by být klid buď na pořad nebo na delší dobu. Někdo k tomu má bohužel sklony. Důležitá je hygiena, kvalitní prádlo a omezit sedací aktivity.
Sice pozdě, ale snad pro další, které postihne abces v nepříjemných místech. já měla první abces na zadku asi 2 roky a dospělo to až k velkému zánětu. na chirurgii mi jej vyřízli a dali ATB. paní doktorka mi vyčetla, že jsem přišla tak pozdě, že by se to dalo léčit višňákem. takže když se mi před 14ti dny udělal další na stydkém pysku, dala jsem na její radu a koupila v lékárně višňák(višňovského mast).3 dny jsem přikládala na abces(i přes noc).postupně se abces vytahoval na povrch a kůže kolem měkla.3 den se udělala bílá čepička, kterou jsem lehce a bezbolestně vymáčkla hnis a krev.po té stačí třeba odvarem z heřmánku nechat dezinfikovat.za pár dní se zbytek bouličky(zbylá nevymáčklá krev) vstřebal. Pokud nemáte abces už v zánětu stačí opravdu jen višňák. děkuju paní doktorce, že mě dala tuto radu. ![]()
Me se udelal asi v nedeli. Nejsem tehotna ani nekojim (jsem po porodu vic jak 4 roky tak netusim z ceho se to udelalo. Vcera jsem byla u obvodni a ta me hned poslala na gyndu. Tam mi Dr. rekl, ze to jeste neni zrale ( ma to 4 cm) a at to mazu cernou masti a v pondeli pridu. V pondeli mam jit uz i do prace. Otom sem s nim nemluvila. Rikal ze v nejlepsi variante to samo praskne