Absces/furunkl v třísle - hojení

Anonymní
16.10.25 21:19

Absces/furunkl v třísle - hojení

Krásný večer
Jdu sem s kůží na trh, protože už si nevím rady. Udělal se mi absces nebo furunkl v třísle. Praskl, desinfikovala jsem, sprchovala. Krásně to splasklo, na dva dny se to zavřelo a vše vypadalo ok. Jenže. Po dvou dnech se to otevřelo, udělala se tam ranka cca 3mm dlouhá a už čtvrtý den tam je. Vytéká lehce červeně zabarvená tekutina, bez hnisu. Vždy když jsem delší dobu v jedné pozici, hlavně ve spánku, tak se to jakoby začne zacelovat a když udělám nějaký pohyb, tak cítím jako by se to znovu trhalo 8o je to teda šílený zážitek vždycky… No a moje otázka zní, jak podpořit aby se to zahojilo, zacelilo? Mazala jsem to Framykoinem, teď přikládám obklady z řepíku 2× denně. Vždy sterilně kryju čtverci. Ty musím po každé toaletě měnit, je to totiž v třísle ale hned vedle přirození, takže bych si obvazy počůrala kdybych si je nevyndala. Tím že je to na takhle blbém místě se bojím, že se to nezacelí. Chápu že návštěva chirurgické ambulance je nejlepší řešení, já mám ale šílený psychický blok a ráda bych se tomu vyhnula. Díky za zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15
16.10.25 21:46

Ještě bych to mazala framykoinem alespoň 2× denně. Ono není dobře, když by se to zatáhlo hned a zůstala tam dutinka, protože se tam bude hromadit tekutina a stejně by to prasklo, případně by se to zanítilo. Mělo by se ti hojit postupně od spodku té ranky. Až se ranka zmenší, tak by se mohl zkusit použít hemagel, ale asi bych zůstala u toho framykoinu co nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
16.10.25 22:01

Možná i dezinfikovat slabým roztokem hypermanganu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.25 22:20

Měla jsem kdysi na pysku a též se mi to pořád uzaviralo a praskalo a pak jsem dostala tip, který vyšel- trochu zmáčknout, aby to nebylo naplněné a otevřelo se to, namočit tamponek do Betadine- neředěné, a přilepit na to. No a za pár dní byl klid, krásně se to vysušilo a zatahlo🤷🏽‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.25 22:21

Ještě dodám, že ten tamponek s betadine tam musí být nonstop- takže pokud překáží při toaletě tak sundat, a pak dát nový…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.25 22:32
@Anonymní píše: Více

Když já jsem na Betadine alergická 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.25 23:06

To je blbé🙄 tak pak jedině líh namíchat s kyselinou salicylovou- to si míchám na takové ty hnisavé jebáky a tohle je vlastně taky takový obří jebak. Kyselina se da sehnat na netu a líh v lékárně. A tím to 2× denně potřit 🤷🏽‍♀️

• Citovat
  • Upravit
3021
17.10.25 09:18

To se stalo jednou kolegovi a nakonec kvůli tomu byl snad 3 týdny doma. Udělal se mu z toho děsný absces, drény, antibiotika..
Být tebou zajdu k doktorovi než to bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
17.10.25 11:00

Višňovku jsi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.25 14:24
@cancerka píše: Více

Hned na začátku černou mast, ale jak říkám, prasklo to, vypustilo se to, zavřelo se to a byl dva dny klid. Teď to je pořád klidné, jen je tam ta ranka, která se ne a ne zacelit. Ale třeba to chce opravdu jen čas, uvidím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex