Absurdní důvod k výpovědi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jak výpověď dohodou? Co je přesný důvod výpovědi? Nemůžou ji vyhodit jen protože se pohádala s kolegyní, to není důvodem k výpovědi.
- Citovat
- Upravit
Pokud tam mamka chce dal pracovat, nemá žádný důvod podepisovat výpověď dohodou. Zvlášť pokud má smlouvu jen do listopadu. Zustala bych tam a nepocitala s prodloužením smlouvy. Takze bych uz ted hledala práci, do Které po listopadu nastoupim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mackA159 píše:
Jak výpověď dohodou? Co je přesný důvod výpovědi? Nemůžou ji vyhodit jen protože se pohádala s kolegyní, to není důvodem k výpovědi.
To je mi taky záhadou, co by jí ráda dala jako důvod výpovědi. Proto radím mamce, aby to za žádnou cenu nepodepisovala a jsem zvědavá, s jakým důvodem její nadřízená přijde ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den,prosím o anonym - citlivé údaje.
Ráda bych se s Vámi poradila o situaci, která se tedy nestala mně, ale mamce.
Mamka dostala výpověď, protože měla názorovou výměnu s kolegyní, pracují spolu v tandemu, již asi 4 roky, byl tam nějaký komunikační šum a kolegyně řekla jejich nadřízené, že s mámou nebude pracovat. Místo, aby se nadřízená (velmi mladá slečna) zachovala profesionálně a vstoupila do situaci třeba jako mediátor, na podmínku přistoupila a mámu vyhodila.
Co mě zajímá… Chce po ní výpověď dohodou (radím nepodepisovat), s dvouměsíční výpovědní lhůtou (pracovala by tedy do konce července). Má smlouvu na dobu neurčitou, do listopadu, je to její druhá smlouva, pracuje tam necelé 2 roky (s kolegyní pracovala společně už na jiném pracovišti, proto vám nesedí ty roky). Pokud nepodepíše dohodu, bude mt nárok na odstupné?
Moc děkuji za rady!
Za prvé - má smlouvu na dobu neurčitou nebo do listopadu?
Za druhé - výpověď dohodou neexistuje. Buď pracovní poměr skončí dohodou NEBO výpovědí. Zaměstnanec může dát výpověď z jakéhokoli důvodu i bez udání důvodu, zaměstnavatel pouze z důvodů určených v zákoníku práce… což je přesně ten problém, kvůli kterému se zaměstnavatel snaží maminku natlačit do podpisu dohody (protože mu žádný z těch zákonných důvodů na tuto situaci nepasuje).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To je mi taky záhadou, co by jí ráda dala jako důvod výpovědi. Proto radím mamce, aby to za žádnou cenu nepodepisovala a jsem zvědavá, s jakým důvodem její nadřízená přijde
No samozřejmě že nepodepisovat… ![]()
- Citovat
- Upravit
@BohunkaP píše:
Za prvé - má smlouvu na dobu neurčitou nebo do listopadu?Za druhé - výpověď dohodou neexistuje. Buď pracovní poměr skončí dohodou NEBO výpovědí. Zaměstnanec může dát výpověď z jakéhokoli důvodu i bez udání důvodu, zaměstnavatel pouze z důvodů určených v zákoníku práce… což je přesně ten problém, kvůli kterému se zaměstnavatel snaží maminku natlačit do podpisu dohody (protože mu žádný z těch zákonných důvodů na tuto situaci nepasuje).
Na dobu určitou, do listopadu.
Edit: No, moc to s těmi anonymními příspěvky zjevně neumím, tak tedy zůstávám odtajněná ![]()
Příspěvek upraven 13.05.21 v 14:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To je mi taky záhadou, co by jí ráda dala jako důvod výpovědi. Proto radím mamce, aby to za žádnou cenu nepodepisovala a jsem zvědavá, s jakým důvodem její nadřízená přijde
Ale ona jí nedává výpověď. Ona chce, aby se „dohodly“, že odejde dobrovolně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminka má smlouvu na dobu neurčitou, nebo na určitou do listopadu?
„Má smlouvu na dobu neurčitou, do listopadu“
Pokud má smlouvu na dobu určitou - do listopadu, tak si může začít hledat jinou práci, protože bude-li o firma stát, tak prostě 30/11 skončí.
Má-li smlouvu na dobu neurčitou, pak radím (stejně jako Ty) nic nepodepisovat a vyčkat - vyhodit někoho není zas tak jednoduché… Mezitím ať si maminka ujasní, zda tam (v případě smlouvy na dobu neurčitou) chce dále pracovat, atmosféra tam asi nebude nejlepší, že
Případně za jaké peníze je ochotna podepsat výpověď dohodou. Nemluvím o odstupném, ale o penězích, za které odejde.
Edit: prošlo zpřesnění situace, smlouva na dobu určitou… V listopadu stejně nejspíše skončí, jde o to jestli tam chce dál pracovat, případně za jaké peníze je ochotná odejít dříve…
Příspěvek upraven 13.05.21 v 14:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně nepodepisovat dohodu! To by v ní musely být nějaké super výhodné podmínky, například odstupné. Počítala bych s neprodloužením smlouvy v listopadu a pomalu hledala novou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Ale ona jí nedává výpověď. Ona chce, aby se „dohodly“, že odejde dobrovolně.
Dobře, ale pokud to mamka nepodepíše a řekne, že na dohodu nepřistupuje, co jejímu zaměstnavateli zbývá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sardelka píše:
Na dobu určitou, do listopadu.Edit: No, moc to s těmi anonymními příspěvky zjevně neumím, tak tedy zůstávám odtajněná
Potom je jasné, že v listopadu maminka v práci stejně skončí, protože za těchto okolností jí zaměstnavatel smlouvu neprodlouží.
Čili jde jen o to, jestli se jí chce tam za každou cenu zůstávat až do listopadu (potom určitě žádnou dohodu nepodepisovat) nebo si radši rovnou začne hledat práci s nástupem už od srpna (a pak může na dohodu s dvouměsíční lhůtou přistoupit).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najít
@Sardelka píše:
Dobře, ale pokud to mamka nepodepíše a řekne, že na dohodu nepřistupuje, co jejímu zaměstnavateli zbývá?
Najít důvod k okamžité výpovědi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sardelka píše:
Počkat do listopadu než jí skončí smlouva. Nebo mít zákonný důvod jí dát výpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě tam déle než do listopadu určitě zůstávat nechce, ta atmosféra není úplně optimální, to si umíme představit. Jenže se jedná o malé městečko, kde pracovních pozic není úplně mnoho, mamka není nejmladší a každý měsíc navíc se počítá.
Tedy… za scénáře že: výpověď dohodou NEpodepíše a zaměstnavatel dále trvá na ukončení pracovního poměru, si zaměstnavatel bude muset vymyslet nějaký super kreativní důvod, proč ji propustit - a přesně za těchto okolností by měla nárok jak na odstupné, tak na dvouměsíční výpovědní lhůtu, že ano? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
prosím o anonym - citlivé údaje.
Ráda bych se s Vámi poradila o situaci, která se tedy nestala mně, ale mamce.
Mamka dostala výpověď, protože měla názorovou výměnu s kolegyní, pracují spolu v tandemu, již asi 4 roky, byl tam nějaký komunikační šum a kolegyně řekla jejich nadřízené, že s mámou nebude pracovat. Místo, aby se nadřízená (velmi mladá slečna) zachovala profesionálně a vstoupila do situaci třeba jako mediátor, na podmínku přistoupila a mámu vyhodila.
Co mě zajímá… Chce po ní výpověď dohodou (radím nepodepisovat), s dvouměsíční výpovědní lhůtou (pracovala by tedy do konce července). Má smlouvu na dobu neurčitou, do listopadu, je to její druhá smlouva, pracuje tam necelé 2 roky (s kolegyní pracovala společně už na jiném pracovišti, proto vám nesedí ty roky). Pokud nepodepíše dohodu, bude mt nárok na odstupné?
Moc děkuji za rady!