Ach ty nemocnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1180
12.6.13 10:00
@Mišanila píše:
8o Proč hned tak podrážděně, uklidni se. O mlácení se smíchy jsem nic nepsala, o porodu taky ne.Pokud má člověk bolesti, může se snad sestry zeptat, jestli na to může nebo nemůže něco dostat a jestli už půjde na řadu. To je o normální lidské komunikaci, ne o otravování personálu, od toh tam jsou.
Ani ty nevíš, jestli se právě věnují něčemu důležitějšímu a nejspíš tam bude i další sestra, která právě nikomu nezachraňuje život.

to není podrážděnost, ale reakce na fakt, že si tady myslíte, že jsou všichni na kafíčku a schválně vás nechávají trpět. a s těmi porodními bolestmi to taky není pravda, protože záleží na průběhu porodu. Mně taky slibovali epidural, pak něco mírnějšího, ale porod se rozjel tak, že to prostě nešlo a rozhodně jsem si nemyslela, že to je kvůli tomu, že mi ty léky nechce nikdo podat. Pokud Ti sestra nemůže před operací nic podat, tak ti to prostě nedá. utišující léky mohou mít negativní účinky na průběh operace, narkozu apod. Ovšem většina lidí si raději udělá názor, že jsou neschopni a dělají to schválně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
12.6.13 10:00
@Mišanila píše:
nejspíš tam bude i další sestra, která právě nikomu nezachraňuje život.

Vím, že lékaři mají někdy opravdu fofr, když se nahromadí akutní případy. Ale někdy pomůže i pomoc sestry - částečně třeba i vlídným slovem nebo radou, jakou polohu zvolit pro úlevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.13 10:01

Už je to pár let, co jsem čekala na operaci a dostala migrénu.
Ptala jsem se sestřičky, jestli mi dají něco na bolest - dali a také odložili operaci.
Bolest ale nesouvisela s operací.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.13 10:02
@eva76 píše:
No, nepřála bych vám zažít britské zdravotnictví, kde jedna známá přišla do nemocnice s porodními bolestmi a odtamtud ji poslali domů, že rodit bude až zítra, o samotným zákroku nechtějte ani slyšet a važte si toho co tu máte

A já bych ti mohla povídat o své sestře, která takhle čekala na operaci několikrát opakovaně skoro celý den, samozřejmě vždy bez jídla a pití. Která je invalidní, bolestí nevydrží sedět, a mockrát musela čekat několik hodin na chodbě na židli, než se uvolní pokoj, který měl být dávno volný, protože její pobyt v nemocnici byl naplánován. Nebo o nahém dědečkovi, který s ní na té chodbě dvě hodiny bezmocně ležel nahý a nepřikrytý.
Vůbec nevíš, o co jde, zakladatelce jsi neprojevila ani špetku empatie :evil: :evil: :evil:. Co jí, krucinálfagot, je v téhle situaci do tvojí kamarádky v UK :zed:?

Anonymně kvůli sestře.

Zakladatelko - drž se :hug:.

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
12.6.13 10:03
@eva76 píše:
to není podrážděnost, ale reakce na fakt, že si tady myslíte, že jsou všichni na kafíčku a schválně vás nechávají trpět.

A kdo všichni a kde to tady kdo píše? nic takového jsem tady neviděla…

U operací je zdržení celkem běžné, ale pokud má velké bolesti, tak snad na sestru zazvonit může ne a dostat informace není obtěžování.

A informace o tom, že má třeba opravdu velké bolesti je docela důležitá i pro ošetřující personál…

• Citovat
  • Upravit
1180
12.6.13 10:07

Zvonění na sestru jí nikdo nezakazuje. A těch zmínek o tom, že jsou kafíčku, cigárku apod. bych tu pár našla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
12.6.13 10:08
@eva76 píše:
Pokud Ti sestra nemůže před operací nic podat, tak ti to prostě nedá. utišující léky mohou mít negativní účinky na průběh operace, narkozu apod. Ovšem většina lidí si raději udělá názor, že jsou neschopni a dělají to schválně

Ale to je možné, že jí nedají nic. To tady nikdo zase netvrdí, že musí něco dát, jinak to snad dělají schválně. Jen se může personálu zeptat, jestli něco dostat může nebo ne. Vždyť je to hlavně o té informaci, o ničem víc.

Pokud bych měla velké bolesti, informuju personál, pokud ne, tak mi je zdržení operace fuk, taky jsem takhle čekala kdoví jak dlouho…

• Citovat
  • Upravit
rachel55
12.6.13 10:16

@eva76 jen tak mimo, britske zdravotnictvi zazivam uz sest let a v porovnani s ceskym je mnohem lepsi, hlavne pristup lekaru k pacientum a na blbce se da narazit vsude, takze vety vazte si toho co mate, me opravdu vytaci

• Citovat
  • Upravit
rozmary
12.6.13 10:25

Já jsem si v nemocnici taky užila, takovej bordel jsem už dlouho nezažila, měla jsem plánovanou operaci v 8 ráno, nakonec mě vzali až o půl pátý odpoledne, to by mě tak netankovalo, ale to co tomu předcházelo byl děs. V noci nám v koupelně praskla žárovka, nikdo tomu nevěnoval pozornost, sestra mi řekla ať se ráno osprchuju a natáhnu si punčochy proti tromboze, ptala jsem se v kolik teda asi půjdu nařadu, že nejdýl hodinu před operací mi musí dát yal na vyprázdnění, ona že neví, hlavně ať si dám ty punčochy, říkám jí, že si je nandat můžu, ale po tom yalu se musím osprchovat, možná tři hodiny se to tam řešilo, jak to teda uděláme, bylo za mnou možná pět sester a pořád říkali že to musí někde domluvit, jak to udělat. Nakonec to dopadlo tak, že mi dali yal 6 hodin před operací tím stylem, že přišla mladá žákyňka, nejprve si myslela že to mám pít, tak jsem jí řekla, že to je jako klystýr, koukala na mě jak puk, že to ještě nedělala, pak mě táhla do té koupelny, říkám jí že tam nesvítí žárovka, tak mi řekla, že to asi budeme muset udělat po tmě :zed: že na pokoji mi to dát nemůže, tak jí říkám že mě to nevadí a ženský se nebudou dívat, tak teda že jo, už mi to šla dávat a já jí říkám to se musí proklepat aby vznila pěna 8o to mi nikdo něřek :zed: říkám jí že mě taky ne, jenom jsem si to přečetla, byly tam dvě lahvičky ona mi říká, mám dát obě? Říkám jí já nevim, asi jo když tam jsou, maximálně mě to rozerve střeva, aniž by se někoho zeptala loupla mi tam i druhou lahvičku a já čekala co to se mnou udělá. Oblbovák před operací málem dostala vedle ležící paní která byla už dva dny po operaci :roll:Opravář na žárovku se dostavil až v půl osmé večer, když jsem se probrala po narkoze :cert: bordel šílenej, taky jsem hned druhej den ráno prchala na vlastní žádost domů, protože tohle se nevidí, za tři dny jsem dostala jeden hnusnej pudink, hlavně že chtějí kilo za den :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
1180
12.6.13 10:29
@rozmary píše:
Já jsem si v nemocnici taky užila, takovej bordel jsem už dlouho nezažila, měla jsem plánovanou operaci v 8 ráno, nakonec mě vzali až o půl pátý odpoledne, to by mě tak netankovalo, ale to co tomu předcházelo byl děs. V noci nám v koupelně praskla žárovka, nikdo tomu nevěnoval pozornost, sestra mi řekla ať se ráno osprchuju a natáhnu si punčochy proti tromboze, ptala jsem se v kolik teda asi půjdu nařadu, že nejdýl hodinu před operací mi musí dát yal na vyprázdnění, ona že neví, hlavně ať si dám ty punčochy, říkám jí, že si je nandat můžu, ale po tom yalu se musím osprchovat, možná tři hodiny se to tam řešilo, jak to teda uděláme, bylo za mnou možná pět sester a pořád říkali že to musí někde domluvit, jak to udělat. Nakonec to dopadlo tak, že mi dali yal 6 hodin před operací tím stylem, že přišla mladá žákyňka, nejprve si myslela že to mám pít, tak jsem jí řekla, že to je jako klystýr, koukala na mě jak puk, že to ještě nedělala, pak mě táhla do té koupelny, říkám jí že tam nesvítí žárovka, tak mi řekla, že to asi budeme muset udělat po tmě :zed: že na pokoji mi to dát nemůže, tak jí říkám že mě to nevadí a ženský se nebudou dívat, tak teda že jo, už mi to šla dávat a já jí říkám to se musí proklepat aby vznila pěna 8o to mi nikdo něřek :zed: říkám jí že mě taky ne, jenom jsem si to přečetla, byly tam dvě lahvičky ona mi říká, mám dát obě? Říkám jí já nevim, asi jo když tam jsou, maximálně mě to rozerve střeva, aniž by se někoho zeptala loupla mi tam i druhou lahvičku a já čekala co to se mnou udělá. Oblbovák před operací málem dostala vedle ležící paní která byla už dva dny po operaci :roll:Opravář na žárovku se dostavil až v půl osmé večer, když jsem se probrala po narkoze :cert: bordel šílenej, taky jsem hned druhej den ráno prchala na vlastní žádost domů, protože tohle se nevidí, za tři dny jsem dostala jeden hnusnej pudink, hlavně že chtějí kilo za den :nevim: :zed:

to mi připomíná, když šel manžel na operaci se slepákem, tak se ho na sále ptali, která je to prý noha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.6.13 10:29

Nemluvě o asi 80 leté paní připojené na kapačce, která sestře možná třikrát říkala, jestli by jí neodpojila, že potřebuje čůrat, dvacet minut se nic nedělo, nakonec jsem po operaci vedla paní se stojanem na záchod, protože by se chudák asi jinak počůrala, sestry prostě neměly čas :cert:

• Citovat
  • Upravit
Kla
2535
12.6.13 10:30

No po zkusenostech v nemocnicich, kdy jsem se jasne sestry ptala co mi to pichnula, tak mi na to odmitla odpovedet, me neudivuje vubec nic. Myslim si, ze slusnosti je prijit a rict, privezli nam akutni pripad, operace se o neco oddali. Tohle je chovani reznickeho psa. Clovek ma v tech nemocnicich pocit naproste bezmoci, ale kdo tam nikdy nelezel tak vi kulovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
12.6.13 10:30

@rozmary sila :roll:

• Citovat
  • Upravit
rachel55
12.6.13 10:32

@Kla co picha mela rict, pred tim nez to udelala a sama od sebe, ale to bude asi jeste hodne dlouho trvat, nez neco takovyho nastane v ceskych nemocnicich

• Citovat
  • Upravit
1180
12.6.13 10:33

Ale v těch velkých nemocnicích ten čas opravdu moc nemají :(, třeba v IKEMu je jedna sestra na jednoho pacienta, ve Vinohradský jsou dvě sestry na celé oddělení :nevim: Já rodila ve Vinohradský, bylo to tam fajn, ale poradna na prd, protože do týdle nemocnice jezdí jedna RZ za druhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty