Ach ty nemocnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kla
2535
12.6.13 10:35

Rachel asi tak nejak. Ale v zivote jsem na britske zdravotnictvi neslysela zadnou chvalu. I jsem o tom hodne cetla. Tady mame supermoderni pristroje, ale lekari se zastavili nekde ve studenych komunistickych nemocnicich. Jako dite jsme nekolikrat lezela v komunisticke nemocnici a na ten studeny odchov se opravdu neda zapomenout. Vseobecne nemam rada zdravotni sestry, protoze jsou chytre jako radio a obcas z nich mam pocit, ze by to rovnou vzaly za dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
12.6.13 10:36

Evo, ale tohle neni problem pacienta. Zdravotnictvi je sluzba jako kazda jina. A mam pocit, ze by clovek potreboval mit pri kazdem pobytu v nemocnici u ruky pravnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.13 10:37
@rachel55 píše:
@eva76 jen tak mimo, britske zdravotnictvi zazivam uz sest let a v porovnani s ceskym je mnohem lepsi, hlavne pristup lekaru k pacientum a na blbce se da narazit vsude, takze vety vazte si toho co mate, me opravdu vytaci

já ho taky leta zažívala, a nejen já. Takže Vaše nervy jsou čistě Váš problém. Na pohotovostech se čeká daleko déle, a jak říkám, co se porodnictví týče, tak si stojím za svým, jestli chce někdo poznat, co je pravé utrpení, ať jede porodit tam. Jen pro upřesnění, bavíme se zde o státním zdravotnictví, rozumíme si?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.13 10:40

@Kla stejně tak některé problémy pacientů nejsou problémy lékařů. Je to půl na půl, někteří nestíhají, ale třeba i proto, že je někteří chroničtí pacienti stále obtěžují. Nicméně, klidně si do nemocnice právníka vemte, ale nemyslím si, že bude k něčemu dobrej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
12.6.13 10:40

@Kla v Britanii je to hodne o oblasti, kde zijes a taky o tom, zda mas aktivni pristup ke svemu zdravi, on kdyz ten doktor vidi, ze nejsi uplne blba a neco o vecech vis, tak si dava sakra pozor, ale ano, treba fyzioterapie je tu na desne urovni, ale na druhou stranu, ja si nestezuji a to mam vazne nemocne nejmladsi dite a musim rici, ze pece, kterou tu ma, je mnohem lepsi, nez by mela v CR, nehlede na to, ze v CR by nikoho nezajimal jaky postoj k tomu mame my, rodice, a chovani lekaru je uzasny, rodila jsem tu a bylo to super, neplatim ani za recepty, ani za pobyt v nemocnici, jidlo si v nemocnici vybiras, byvaji dve a vice moznosti a je to proste o lidech, nekdy je mnohem dulezitejsi, ze Te sestra obejme nebo veme za ruku nez vybaveni ordinace

• Citovat
  • Upravit
rachel55
12.6.13 10:42

@eva76 samozrejme, ze o statnim a s pohotovosti souhlasim, nastesti pohotovost nevyuzivam, nestoji mi to za ty nervy

• Citovat
  • Upravit
Kla
2535
12.6.13 10:44

Evo kdyby jsi cetla papiry, ktere dostanes tady v Praze v porodnici Bulovka, tak to je fakt na pravnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
12.6.13 10:48
@Kla píše:
Vseobecne nemam rada zdravotni sestry, protoze jsou chytre jako radio a obcas z nich mam pocit, ze by to rovnou vzaly za dr.

:D Jo to je pravda, taky jsme to už víckrát zažila, mně to přijde u některých jak choroba z povolání (něco jako učitelky), když si ymslí, že po X letech ve zdravotnictví vědí všechno, pomalu mohou operovat a poučovat z takové té nadřazené pozice. Tenhle konkrétní přístup mi vadí. A i z pobytů v nemocnici mi kolikrát přišlo, že horší chování mají častěji sestry.

Jednou jsem byla s novorozencem na kontrole u náhradní opediatry, kzterou jsme neznala. Tam dvě ženský, asi 5 minut tam jedna furt mluvila, radila, řešila a druhá mlčela a koukala a já jsem si celou dobu myslela, že je to lékařka. Byla to sestra, asi si na chvíli prohodily funkce :D

• Citovat
  • Upravit
rachel55
12.6.13 10:49

A po porodu jsem si pripadala, jak v hotelu a ne v nemocnici, neustale nekdo chodil se ptat, jak mi je, zda neco nepotrebuji, zda chci kaficko nebo caj, zkratka po dvou porodech v CR, tohle pro me byl nezapomenutelny pozitivni zazitek

• Citovat
  • Upravit
Kla
2535
12.6.13 10:56

:lol: :lol: Asi tak nejak. Obcas ty pochodove myslenky nekterych sester nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
12.6.13 12:32

Kolegyně už se tu vyjádřily v podstatě za mě - zřejmě nějaký akutní případ, zkomplikovaná operace atd. Jinak dodám - za mě - české zdravotnictví super, po několika operacích a pobytech na různých odděleních mohu jen pět chválu, na blbce člověk narazí vždycky, ale celkově jsem byla vždy spokojená s konkrétní nemocnicí nebo s českým zdravotnictvím obecně. Padlo tu zdravotnictví v Anglii - za mne otřesné, otřesné, otřesné, opět, je to pouze věc názoru.

• Citovat
  • Upravit
3112
12.6.13 13:07

Chudák zakladatelka. Chtěla si možná jen ulevit alespoň psaným projevem, když je v bolestech a ve stresu a vy se tu začnete handrkovat o tom, ve které nemocnici, kterém státě a kteří zdravotníci jsou horší :pocitac: Doufám, že už je v klidu po operaci a dospává se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty