Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gladys píše:![]()
![]()
Tak zkrátka zazvoň na sestru, že máš bolesti a otravuj…
Přesně! Otravovat, otravovat, otravovat. Od toho tam jsou!
Třeba zrovna někomu zachraňují život, toto je většinou důvod čekání, to vás nikoho nenapadlo?
Tak se ozvi, lidi nadavaji, ze nikdo nic nedela a sami nepipnou.
Je to pitomý, ale hold plán operací nikdy přesně nesedí, vždycky do toho vlezou akutní případy, nebo komplikace u lidí před Tebou…oni na Tebe rozhodně nezapoměli a kdyby to šlo už na sále jsi…
Zkus zazvonit na sestřičku, říct že máš bolesti a poptat se co a jak…drž se
![]()
@eva76 píše:
Třeba zrovna někomu zachraňují život, toto je většinou důvod čekání, to vás nikoho nenapadlo?
A třeba zrovna nezachraňujou, v nemocnicích se čekává i z jiných důvodů.
Já bych zavonila, řekla, že mám bolesti a kdy půjdu na řadu. Jestli později, tak jestli mi můžou dát něco na bolest. A sestra by jím měla vysvětlit důvod zdržení…
@Mišanila Přesně tak, sestra by měla pacienta informovat, zvlášť, když má takové bolesti. Zakladatelko, zazvoň si na sestřičku.
@Mišanila píše:
A třeba zrovna nezachraňujou, v nemocnicích se čekává i z jiných důvodů.
Já bych zavonila, řekla, že mám bolesti a kdy půjdu na řadu. Jestli později, tak jestli mi můžou dát něco na bolest. A sestra by jím měla vysvětlit důvod zdržení…
a to si jako myslíš, že lékaři sedí a mlátí se nad Vámi smíchy??? Před operací třeba NESMÍ nic podávat. To je prostě život. Ti lékaři se věnují DŮLEŽITĚJŠÍM případům a pokud nejde o život, musíš to vydržet. Když dostaneš porodní bolesti tak ti taky nikdo okamžitě neudělá císaře jen proto, že tě to bolí
RZ má prostě přednost
Ke zdržení operace je určitě nějaký důvod. Ale kvůli nesnesitelné bolesti je určitě dobré se ozvat u sestřičky, když pacientku třeba pravidelně nikdo nekontroluje.
Tak ono je to těžké, na operaci se nečeká proto, že by si doktor dával někde kafíčko a cigárko. Většinou přijde něco akutního nebo se zkomplikuje jiná plánovaná operace.
Zakladatelko vydrž, kdyžtak se zeptej sestry, jak dlouho ještě budeš čekat a jestli ti může něco dát (o čemž sice pochybuju, ale za zeptání nic nedáš)
No, nepřála bych vám zažít britské zdravotnictví, kde jedna známá přišla do nemocnice s porodními bolestmi a odtamtud ji poslali domů, že rodit bude až zítra, o samotným zákroku nechtějte ani slyšet a važte si toho co tu máte
Nevím s čím tam jsi, ale snaž se chápat, že doktoři to nedělají schválně.
Kamarádka byla na plánovaný císař objednaná na 8 ráno a pak ji vzali až o půl 10, protože se objevily 2 s akutním císařem a rizikem.
Můžeš zazvonit na sestru, že máš bolestli, ať ti píchne něco ať to tolik nebolí, než na tebe přijde řada.
Přeju ať to máš brzo úspěšně za sebou ![]()
@eva76 píše:
a to si jako myslíš, že lékaři sedí a mlátí se nad Vámi smíchy??? Před operací třeba NESMÍ nic podávat. To je prostě život. Ti lékaři se věnují DŮLEŽITĚJŠÍM případům a pokud nejde o život, musíš to vydržet. Když dostaneš porodní bolesti tak ti taky nikdo okamžitě neudělá císaře jen proto, že tě to bolíRZ má prostě přednost
Proč hned tak podrážděně, uklidni se. O mlácení se smíchy jsem nic nepsala, o porodu taky ne.
Pokud má člověk bolesti, může se snad sestry zeptat, jestli na to může nebo nemůže něco dostat a jestli už půjde na řadu. To je o normální lidské komunikaci, ne o otravování personálu, od toh tam jsou.
Ani ty nevíš, jestli se právě věnují něčemu důležitějšímu a nejspíš tam bude i další sestra, která právě nikomu nezachraňuje život.
Jednoduchá rada - zazvoň na sestru, že máš bolesti a třeba by ti mohla po dohodě s lékařem něco dát do kanyly nebo píchnout. A pokud si myslíš, že ti to snad dělají schválně, tak se mýlíš. Určitě mají něco akutního, nebo se jim prostě předešlá operace z vážných důvodů protáhla. O tom by mohlo svědčit i to, že nebyla vizita - třeba ji nemá kdo udělat ![]()
Čekám na operaci, v 8h mě měli vzít na sál a stále nic. Nemůžu už bolestí vydržet
A pořád nikdo nikde, ani vizita nebyla. Mám pocit, že to snad nevydržím. Chápu, že toho mají hodně, ale jka má člověk tu bolest vydržet 
Omlouvám se za anonym, ale v práci nevím, s čím tu ležím.