Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte zkušenost s Bepanthen Krém?
Přidejte zkušenost s Bepanthen KrémJinak kdyz je vzhuru a jsme doma, je nahata, v kocare ji obcas jen rozepnu plnu a necham pod ni, aby taky vetrala..pod ni davam igelit, na to deku a kdyz to pocura, jen vymenim igelit a decku a jedeme dal..
Určitě Imazol-krémpasta, natřít opruzeninu nabílo
a za dva dny máš vymalováno. Jinak po použití vlhčených ubrousků opláchnout pokožku ještě čistou vodou, otřít a chvíli povětrat.
Větrat, omývat jen vodou. Pokud větráte, tak nemazat, to až před zabalením. Používat jen osvědčený krém, každé dítě v tomhle snáší něco jiného.
Syn třeba jen míchanou rybilku (ne tu kupovanou) a když se to uklidnilo, na doléčení lněný krém. V nejhorším Imazol. Navíc nesnášel 99% jednorázovek. Dcera mohla mít cokolivek se zinkem, jen jednou jsme nakonec museli dát Imazol. Nejmladší si vystačila od narození s tou pidi reklamní piksličkou Sudokrému
S krémem je to prostě kus od kusu.
Tak pliny mame stejne a objevilo se to prave az po sudocremu, takze jdem asi zpet na ten bepanthen…no uvidime snad se to zlepsi
zatim vetrame, vetrame, vetrame
Moc vsem dekuji ![]()
@alsem Určitě zlepší, akorát holt teď je i dost vedro, takže se prckové potí. Na druhou stranu díky tomu můžou zase zůstat s nahatým zadkem skoro celý den ![]()
Sudocream jsem zkusila párkrát a udělal ne opruzeninu, ale takový červený flek, vypadalo to děsně, prostě malému nesednul. přešla jsem zpátky na bepanthem, ale chvíli trvalo, než to zmizlo…
Ona to ma vlastne cele cervene mezi pulkami s bilymi, jsou to takove male vridky, ktere by meli kazdou chvili prasknout, hnisat
![]()
Já už byla teď tak zoufala, opravdu jsem nevěděla jak malýmu pomoct, takže jsem před spaním vykoupala, nahřála jsem tubičku framykoinu a slabě mu to na noc namazala a super
a přes den tu lítal bez pleny a jsme za vodou.
Přeji ať to brzo vyléčíte je to strašný pro ty prďolky
@Mauzik2 mam na něj úplně stejný názor, malej se oprudil a sudocrem vůbec nezabíral, spíš naopak, ještě že jsem ho nekupovala, měla jsem vzorek z kufříku z porodnice
@peťulís píše:
@Mauzik2 mam na něj úplně stejný názor, malej se oprudil a sudocrem vůbec nezabíral, spíš naopak, ještě že jsem ho nekupovala, měla jsem vzorek z kufříku z porodnice
taky jsem mela ten vzorek a nejdriv vyzkousela..
Hodně větrat, je malinkej, tak není problém ho nechat rozbaleného na podložce, je i teplo. Vrátila bych se zpátky k bepanthenu. Na otírání bych vynechala vlhčené ubrousky a omývala čistou vodou. Když budeš dávat plenku, nechat pořádně oschnout. Brzo by měl být klid
Pokud ne, doporučuju Imazol pastu, třeba jen na noc, kdy je dítě v plence nejdéle
@alsem jestli se dělají vřídky, tak bych použila ten imazol krém pastu - 2 x denně namazat a za chvilku to bude OK
@alsem Tak to už na ten Imazol je a pokud to do tří dnů nezačne mizet, tak k doktorovi