Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, pred 3dny jsem spozorovala, ze ma nase mala opruzeninku na zadecku…myslela jsem si, ze je to novym krem, ktery jsem zacala pouzivat, tak jsem koupila jiny…jenze po 3 dnech je to horsi a horsi
muzu udelat neco proto, aby se to zlepsilo nez jen mazat a mazat?
Dekuji
Mimochodem pouzivala jsem prvne bepanthen, pak sudocream a ted krem od hippu…vracime se ale zpet na bepanthen
Máte zkušenost s Bepanthen Krém?
Přidejte zkušenost s Bepanthen KrémAhojky, a neni to taky z plenek? My pouzivali od babylove a porad dobry a pak zmena vyrobce - Polsko a malej se oprudil az do krve
Takze jsem vetrala zadecek, na podlozce byl nahaty a mazali poradne bepathenolem a pak nivea proti opruzeninam a hlavne vymenily plinky.
Tak už jedině větrat. ![]()
Opruzeninu bych namazala Imazolem a prcka nechala bez plínky, teď je horko, tak to jde. Zlepšení by mělo být patrné do dvou dnů. A na „denní“ mazání jsem používala Rybilku. Moje osvědčené masti. Imazol máme do dneška, pokud se malá špatně utře a začervená jí prcka, večer lehce máznu, ráno je ok.
Jedině co pomohlo synovi na opruzeniny byl krém z konopí robátko, za ten dám ruku do ohně ![]()
U tříměsíčáka je nejsnažší nedávat plenky. Ničím nemazat, nechat větrat. Nepromokavou podložkuu, na tu složený čtvrec (látkovou plenku) a měnit po každém čurání. večer zapnout pračku, do rána je to suché.
Jediny co nam pomohlo byla Pityol masticka, dva dny a opruzina byla pryc
Malé dost pomohla proti opruzeninám koupel v černém čaji - zklidňuje a hojí, přez den jsme ji nechávala hodně větrat / na holo / a mazala jen na noc.
Na opruzeniny je výborný Imazol, jak už tu někdo psal a nechávat mimi nahé, aby pokožka větrala. Za pár dní to bude dobré ![]()
Zkus hypermangan, ten je zarucenej. Tvoje ditko je mozna citlivejsi. Dokud opruzeninu nevylecis uplne, kazdy dalsi podrazdeni to zhorsi. Rikaji, ze opruzeninu zpusobuje nejaka kvasinka a ten hypermangan to vyleci behem dvou dnu. Malej mel tezkou opruzeninu po prujmu loni kdyz jsme chytli nejakej virus a mel hroznej prujem. Bylo to strasny, ale ten hypermangan to zachranil a pak hodne pudru.
Ja mam mesicni miminko a ze zacatku jsem pouzivala bepanthen a pak mi doktorka doporucila sudocream, kterej jsem zacala pouzivat a malej (protoze samozrejme vic kaka) se mi zacal opruzovat. tak jsem se vratila k bepanthenu a behem jednoho dne byli opruzeniny pryc
ja jsem s nim moc spokojena, navic jak je mastnejsi tak se na zadecku tolik ta stolicka nedrzi a jde to hezky dolu (omyvam vodou, pak to malymu jeste vysusim a nebo necham chvilku uschnou na vzduchu) co pouzivam bepanthen, tak OK ![]()
Taky pouzivam imazol, mala hodne trpi na opruzeniny, vecer delam koupel ve svetlem roztoku hypermanganu..taky super vec..
Jo přesně imazol je nejlepší, mala se mi pokakala v noci do rána měla mokvající opruzeninu 2 dny mazání imazolem a je to fuč je fakt super ![]()
S opruzeninami jsme si taky užili své
. Mazali jsme všechno možné, ale nakonec nám nejvíce zabírá sudocrem
. Když se něco malýho ukáže, jednou-dvakrát namáznu a je to pryč. Ale pokud už to má mimčo hodně..tak jediné, co hodně pomáhá..tak hooodně větrat- to teda dělá divy
.
Sudokrem je podle me reklamni s.acka..nasi maly to opruzeniny akorat zhorsovalo..