Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak určitě je to otázka pro doktorku na kontrole. Ale to, že tobě to tam smrdí (promiň, nedokážu napsat voní) jinak určitě není nic divného. Ona nemá tvoje hormony.
Ahoj pokud je zarudlá a zápacha tak by to možná odpovídalo zánětu. Ale mohou být i vedra a zapruzovat se. Pořešila bych to s doktorkou.
Ahoj, já myslím, že k dr. bys zbytečně nešla, dej na svůj instinkt. Mám malou dcerku a nic jí cítit nejde, výtok taky nemá a nikdy neměla - jen jednou, ale to bylo z moč. trubice, měla zánět; takže být Tebou, jdu to řešit. V plence se bakterie snadno množí a není problém, aby se něco dostalo i do pochvy. Raději to vyřešit zavčas - aby se to malé nedostalo i do močových cest a pak to nadělá neskutečnou paseku…
Já nevím, já jsem taková, že jak se mi něco nezdá, tak jdu raději k dr. - však hlavu za to nikdo netrhá a naše sestřička vždycky říká, že tam jsou pro nás a ať kdykoliv přijdem s čímkoliv…
EDIT: Jinak ad mázek… já jsem taky od jisté doby čistila, a to pořádně… Jednou jsem byla s dcerou v nemocnici, to jí byly necelé 3 měsíce a dle doporučení z porodnice jsem jí to tam ze začátku nečistila a sestřička se doslova zhrozila a hned mi ukázala, jak to čistit, od té doby jí pipku čistím pořádně několikrát denně - vždy jí to projedu při přebalování a hezky opláchnu i vodou a pak vytřu ještě ubrouskem a trochu poroztáhnu - prevence synechie. Prostě s trochu nadsázky - s jejím genitálem zacházím jako se svým, tudíž pečlivá hygiena denně a pořádně.
Příspěvek upraven 01.08.12 v 21:09
To je ten bílý mázek, který tam zůstává ten tak zaváchá, nevím, kdy si rodila, ale ve Zlínské porodnici ukazují, jak se čistí. Jednou rukou rozevřeš a vatovou tyčinkou nebo ubrouskem namočeným v olejíčku očistíš, ono když to tam zůstane i dospělé ženě, tak to zapáchá, všimni si na sobě v koupelně
Případně se poraď s dětskou, měla by ti poradit.
Já si myslím, že to bude mázek. Všude se píše, že se nemá čistit úplně, ale v té plínečce přece jenom asi 2× nevoní. Nevím, jestli nedělám chybu, ale já malé čistím i přes nedoporučení po koupání vatovým smotkem namočeným v olejíčku. ![]()
A utíráš ji to mezi pysky? Červené to nemůže být, to je zapařená! Mezi je normálně růžová barva, výtok je po porodu normální, to se čistí cesty z porodu.
Je potřeba denně čistit mastným ubrouskem i mezi, tak, jako sobě umýváš a staráš se o genitálie. Bílý sekret utřít a sledovat, aby nesrůstaly stydké pysky.
Tohle vše dělám, čistím ji pořádně, plenku měním snad po každém čůrání…mázek tam nikdy nemá vytírám, teda ne olejíčkem ale jen gázou namočenou ve vodě, do koupání už jí raději taky nic nedávám…
větrá dost, je skoro půl dne na dvorku bez plínky
tak se mi to zapaření nezdá, jen jestli nebyla chyba to bez plenky na dvorku…třeba jestli si tam nesahala špinavou ručičkou nebo tak
dnes jsem jídala normální kalhotky bavlněné na dvoře, aby se napařila v té plíně když čůrala dostala nové ![]()
To zapaření se nějak léčí? to pak taky zapáchá? no já lítám s každou ptákovinou, teda myslí si to doktor, byla jsem u něj s malou snad jen 2krát ale řekl o mě že jsem úzkostlivá matka že to nic není, když by problém…tak proto se mi tam dvakrát nechce…ale zbytečněto snad nebude ![]()
A kolik měsíců má dcerka? Tak čistě teoreticky mohlo dojít k zanesení bakterií od zadečku do pipky a následnému zánětu. To by se asi muselo potvrdit stěrem ![]()
Jestli má okolí pochvy zarudlé a zapáchající, tak může mít nějaký zánět. Pokud takhle dbáš na hygienu, tak tam asi něco je…
Vykašli se na doktorovy řeči a jdi se tam s malou ukázat…¨¨
Ještě mě napadlo - spíš jako taková poslední možnost… co zkusit malou pár dní nechávat sednout do roztoku z hypermanganu? Co na to ostatní?
U hypermanganu pozor na koncentraci, stači pár zrnek do lavorku. Nedávno tu na todle téma byla diskuse.
Na tohle je laktacydové mýdlo, může se používat i pro děti.
Mám taky problémy s tím zápachem
když jím a piju co nesmím, že některé jídlo a pití to zhoršuje, tvoří se mi hodně mázku a výtoky. Musím používat ten laktacyd. Gyndař mi na to řekl, že některé ženy na tohle trpí víc, některé vůbec. Že se musím furt mýt no, celkově jsem dole citlivější i v dospělosti po holení pupínky, zapařování se a pod, moje starší i mladší dcera to podědily po mě
.
Zajdi fakt za děckou a zeptej se.
Malá má 10 měsíců, chtěla jsem to tam napsat, ale nakonec jsem jaksi pozapomněla
mezi pysky a u dírečky to má do červena…zadek ani pipku zvenčí ne…achjo…chudinka moje, asi to vážně něco bude, když je očištěná takto cítím jen když ji rozevřu a přičichnu hodně zblízka
omlouvám se za popis, ale vážně mě to trápí ![]()
Podle toho, co píšeš, bych už stepovala u dr. - ať se to dcerce nerozleze a nezhorší. Chce to poléčit. Hodně štěstí! ![]()
Raději anonymně
, nevím jak to přesně popsat, a stydím se, i když se to netýká přímo mě, ale mojí ti měsíční dcerky. Když ji rozbalím, tak se mi někdy zdá, že jí jakoby zapáchá pipka (vagína)
je to moje první dítě, takže nevím jak má tam dole „vonět“, pořád ji očuchávám jestli je to normální, když ji umeju a přičichnu tak nic necítím, až když ji rozevřu mezi pysky tak ano…
a má to tam červené, růžové
ale z venku ne
takže nevím jak je to tam normální nebo ne, mě se zdá že je to spíše zápach já „voním“ jinak. Nechci se hnát zbytečně, jestli je to normální…
jednou měla na plínečce výtok, ale jen jsem to utřela a pak dobrý, průhledný, mazlavý, ale to už nemá
už je to dýl. Tak prosím máte někdo podobnou zkušenoust? je to normální nebo mám zajet k dr?
vím, že mi napíšete, že přes internet to cítit nejde, ale já už hledala i tu i na googlu a nic jsem k tomuto problému nenašla