Adiktologie 1.LF

36
18.12.24 16:51

Adiktologie 1.LF

Zdravím, mám zájem o tohle studium, překvapivě moc informací není. Ptám se tedy tich co zde studují nebo studovali. Jak moc je studium náročné? Náročnost předmětů, opravdu ocením každou informaci ohledně tohoto oboru. Studuji praktická sestra střední škola. Dekuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9209
18.12.24 17:34
@Ta emařka píše: Více

Ahoj, studovala jsem 2 roky, bohužel ze zdravotních důvodů jsem nedostudovala, resp. ukončila jsem studium.

Studium je docela náročné, je tam hodně medicínských předmětů, zejména genetika v prváku mi přišla skoro na úrovni genetiky ve druháku na medicíně. Pak anatomie taky byla docela náročná (a chodilo se i na pitevny). Ve druháku je pak epidemiologie a hygiena, kde mají úplně blbé nároky, pak farmakologie, taky jsem měla dojem, že to spletli se studenty všeobecného lékařství, pak fyziologie, pak patologie a patologická fyziologie… ale když studuješ praktickou sestru, tak asi z těchto oborů budeš docela vědět.

Docela náročné je to i časově, ale předpokládám, že bys šla na denní formu, já byla na kombinované a praxí docela dost, ale byly zajímavé, tedy ty, které jsem absolvovala.

Adiktologických předmětů v prváku moc nebylo, opruz byla historie adiktologie, kde jsi měla na 10 stránek napsat o nějaké bývalé protialkoholní léčebně, nebo osobnosti v oboru adiktologie, ale z minulého století většinou a materiály byly jen od toho vyučujícího, které se daly dohledat.

Pak první pomoc v prváku, tu máš levou zadní…

Nevím, co by tě ještě zajímalo, klidně napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
18.12.24 17:44

@Lollitka napíšeš mi SZ? Netuším jak se to dělá, ráda si s tebou o něčem popovídám, moc děkuji si zlatá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze