Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, které jméno se vám pro holčičku líbí více? ![]()
Chybí ti tam varianta - vybereme něco s čím to nebohé dítě bude spokojené a nebude se chtít přejmenovat hned den po 18. narozeninách.
@Ou píše:
Chybí ti tam varianta - vybereme něco s čím to nebohé dítě bude spokojené a nebude se chtít přejmenovat hned den po 18. narozeninách.
No, to je trochu přehnané. Obě jména jsou hezká, nicméně Madlen budou všichni říkat " Madleno" a zakladatelka sem pak bude psát, že jsou Češi burani a nevědí, že její dcera je Madlen… ![]()
„Madlén, potřebuji okamžitě mluvit s Madlén.“ ![]()
Nechcete jí dát tedy alespoň variantu Madeleine?
@Ou píše:
Ou Ou, vy jste se asi dnes špatně vyspala. To mě mrzí, snad bude Vaše zítřejší ráno o něco lepší. Budu na Vás myslet. Dejte si kafíčko, je neděle. ![]()
Adiny znám teď tři😃 malé holcicky to všechno jsou. Madlen je divne, je to jako Magdalena.
@Semtex píše:
Adiny znám teď tři😃 malé holcicky to všechno jsou. Madlen je divne, je to jako Magdalena.
Adina je uz nejakou dobu celkem frekventovane jmeno a myslim, ze i pekne. U Madlen bych volila verzi Madeleine a pripoustim, ze v ceskem prostredi i dost zvazovala.
Asi ani jedno… u Adiny mi vadí výslovnost. Adyna je blbost a Adina je zvláštní, nejsem u cizích jmen zvyklá na ď..prostě to jmeno pro mě není libozvucny. Byť třeba osloveni Ady, Adi je hezky. A z Madlen by byla Magdalena, tem se běžně říká Madli, Madlenko..všude by jen holka vysvětlovala, že není Magda.
S Adinami se ted roztrhl pytel a Madlen je proste Madla, ani jedno bych svemu diteti nedala ![]()
A Madlen je schválené? Posledni co by se mi chtělo s bubnem resit, zda muzu dat Madlu…
A taky dost zalezi na prijmeni
@Semtex píše:
Je vážně?
já se právě setkala jen s jednou jedinou Adinkou a to na jižní Moravě, můžu se zeptat, odkud jste? ![]()
Magdalena také připadá v úvahu, ale líbí se nám spíše kratší jména. Proto Madlen. ![]()
Magdalena by byla nejhezčí. Ta se mi i líbí. Když se řekne Adina, tak Adina Mandlová. Jinou jsem za svůj život nepotkala. Ale nelíbí se mi to jméno. Hlasovala jsem pro ni jen proto, že je lepší než Madlen.
@Hanka1 píše:
A Madlen je schválené? Posledni co by se mi chtělo s bubnem resit, zda muzu dat Madlu…
A taky dost zalezi na prijmeni
A myslíš, že Ferrari nebo Dior je v kalendáři? ![]()
Madlen má kamarádka. Říkáme jí Madlenko nebo Madli. Nevidím na tom nic divnýho.
@shadowbabe píše:
A myslíš, že Ferrari nebo Dior je v kalendáři?
tak ono přece nezáleží na kalendáři, ale na tom, jestli je to oficiálně schválené jméno