Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jazzmary píše:
Je vážně?já se právě setkala jen s jednou jedinou Adinkou a to na jižní Moravě, můžu se zeptat, odkud jste?
Magdalena také připadá v úvahu, ale líbí se nám spíše kratší jména. Proto Madlen.
A co Magda, když to chceš krátké?
@vokishka píše:
tak ono přece nezáleží na kalendáři, ale na tom, jestli je to oficiálně schválené jméno
Za prachy půjde asi všechno, myslím, že zrovna varianty, které chce zakladatelka nebudou problém 👍🏼
@vokishka dobrý den, ano, je. Normálně lze dát v této podobě:)
@ZuzaM píše:
Madla mi evokuje pradlenu od necek.
jo, z pohádky, pořád vidím Černocha, jak o ní zpívá ![]()
Pokud se hodí k příjmení, tak za mne určitě Adina …. konkrétně v Praze je teď dost oblíbená, originální nebudeš
, ale jméno je to hezké.
Madlen považuji v češtině a k česky znějícímu příjmení za příšernost a směšně znějící zkomoleninu.
Obě jsou hezké. Malou Adinu znám (školkový věk).
Madlen neznám.
Příspěvek upraven 19.02.23 v 10:22
@ZuzaM píše:
Madla z cihelny
![]()
@ZuzaM píše:
Mne to zase evokuje spis Madlenku jako zdrobnelinu od Marie. A pak samozrejme Madeleine Allbrightovou, ktera byla take puvodne Marie.
Adina je hezke. Madlen mi prijde jako zvlášťni verze Magdaleny.
Nevidím na Madlen nic špatného. Ani v našich končinách. Nějaké u nás jsou.
Adina je nádherné jméno. Madlen je taky pěkné, ale obávám se, že pro hodně lidí by byla prostě “Majda” a to se mi úplně nelíbí
@ontarova.stara píše:
Mne to zase evokuje spis Madlenku jako zdrobnelinu od Marie. A pak samozrejme Madeleine Allbrightovou, ktera byla take puvodne Marie.
Madlenka je zdrobnělina od Marie?
To slyším poprvé
@vedma007 píše:
Madlenka je zdrobnělina od Marie?To slyším poprvé
Mia je variace jména Marie. Nemám jméno Marie ráda. Mia se mi líbí.
@vedma007 píše:
Madlenka je zdrobnělina od Marie?To slyším poprvé
Je to tak, i M. Allbrightova byla puvodne krtena Marie. Nebo treba herecka Marie Drahokoupilova, ktere se take doma a mezi prateli rikalo Madla.