Adopce psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25073
5.11.25 11:41

A když ta fenka nebude podle tvých představ, tak uděláš co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.11.25 13:13
@lucad77 píše: Více

I tak si jí ponechám :-) bylo by to nelidské odhodit jí jako kus hadru :-)

Každopádně k pozitivním komentářům všem mockrát díky - Spolek mě informoval o přípravách jak na pejska fungovat. Jinak to bylo formou telefonátu kde jste o sobě řekli informace + zaslali fotografie pozemku + místností kde by pejsek žil. Spolek jen potřebuje mít jistotu že pes bude mít dobré podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.11.25 19:06
@alexcz112 píše: Více

A když bude skákat na děti a utíkat, tak si ji taky ponechas a necháš ji to dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.11.25 19:07
@Snopy123 píše: Více

Bohužel znám víc nevychovaných psů co mi skočili na děti a majitelé byli ještě hrozně ukrivdeni, když jsem se ozval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.11.25 19:09
@Šmoulice píše: Více

Bohužel fakt, že spousta majitelů nezvládá své psy, a ti pak skáčou na děti, není mimo. Jeden pejskař se tu dokonce přiznal, ze ho pokousal dobrman, pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5471
5.11.25 19:27

@AdamMoudrý A ty všechny psy byly z východního Slovenska?
Víš že psa vychovává a socializuje jeho majitel?
On pes magor může být i pes z CHS v ČR.
To není o psech z VŠ.

Jinak tedy i spousta rodičů nezvládá vychovat taky svoje děti. A stále potkávám rodiny, kde se nám děti sápou na psy. Hladí si je bez dovolení, atd… Zažila jsem to z obou stran několikrát.

Stejně jako pumpičkáři kteří mají pocit, že svět patří jim … Ono by se dalo najít a najít …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.11.25 20:11

Nevím odkud ti nevychovaní psi byli, ale jejich majitelé to neměli v hlavě v pořádku, podobně jako tady zakladatelka, která má pocit ze je v Česku málo psů je potřeba sem vozit další z cizí země

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5471
6.11.25 08:50

@AdamMoudrý A co je na tom v hlavě v nepořádku?
Rozhodla se dát domov takovému zvířeti.
Snad je její volba z kama bude ne?

Pokud ho socializuje a dobře povede Tobě může být naprosto jedno kde toho psa vzala.
O tom psovi nevíš nic, nevíš nic o zakladatelce, ale víš jistě, že to bude polodivoký pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.25 09:13

Radši anonymně, kdyby to četla.
Známá takhle adoptovala ze slovenska z osady fenku. První den se ji vyvlekla z obojku a zdrhla. Naháněla se dva měsíce, všechny vesnice v okolí ji sledovali, ale ona prostě žila na divoko, tři odchytové služby se vystřídali, a jedna ji nakonec chytila.
Fena byla divoká, měsíce vrčela na dítě v domácnosti, kvůli kterému se prý i kupovala. První rok všude jen na vodítku. Je složitá i teď, ačkoliv už na zahradu chodí konečně na volno.

Jinak ta známá měla právě už předtím jednu z takové osady, a ta je milionová. Ale mám pocit, že ta přišla fakt jako malé štěně.

Já bych do toho osobně nešla, znám i lidi co si pořídili adoptované štěně někde z Řecka nebo Rumunska nebo odkud, a prostě nechápu - u nás je přeci taky hromada psů, kteří čekají v útulku na nové majitele. Nebo štěňat narozených někde na dvorku, které majitel nabízí za pytel granulí.

• Citovat
  • Upravit
10047
6.11.25 10:04
@Anonymní píše: Více

Kupovat pro dite psa je cire blaznovstvi. Spolek ji nerekl, ze pes je utekar? Mam zkusenosti s adopci psu z ruznych utulku/spolku a vzdy byli ohledne povahy a stavu paa uprimni. Rekli mi vsechna negativa i pozitiva, ktere se psem zazili. A propos u dospeleho cerstve adoptovaneho psa je lepsi pouzit obojek a voditko s pojistkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
6.11.25 10:19

Myslím si, že všechno dopadne nad očekávání dobře, vždyť by vám toho pejska jinak ani nedávali. Asi vědí, co dělají. Je vidět, že vám na tom záleží, když se takto chcete ujistit – a to je to nejdůležitější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5471
6.11.25 10:27

Kupovat psa dětem může jen blázen.
A mít psa bez dvojího jištění taky. Ty psi jsou pro ně v neznámém prostředí.
Dvojí jištění je snad základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.25 10:52
@Wani píše: Více

Dítěti bylo 13, a mělo jít hlavně o to, aby měl kamaráda, jelikož první fenka byla navázaná na tu známou.
Ale jasně, hlavně se hned stavět do opozice. Ja tím chci primárně říct, ze tahat dospěle psy ze Slovenska a Rumunska se může krutě vymstít a nechápu motivaci. Spolek neřekl vůbec nic, fenka měla být jen trochu bázlivá, ale jinak přátelská.
@Snopy123 Není žádný pejskař, nenapadlo ji to. Je to ten typ člověka co má prostě psa jako kamaráda, ten přiběhne na zavolání a umí sedni, a tím to končí. Což je za mě úplně v pořádku, jen si prostě moc naložila. A že nevěděla hned vše je taky pochopitelné.
Kdoví jak je na tom zakladatelka. Ale hlavně že se jí tleská :lol:

• Citovat
  • Upravit
5471
6.11.25 11:02

A ta organizace ji tvrdila, že ten pes je super, socializovaný, v pohodě a nemá žádný problém s dětmi?

Ano, trvala bych na dvojím jištění. Pak je asi chyba i té organizaci, že to po majiteli nepožaduje. Ten pes se může aklimatizovat měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.25 11:05

Jak píšu, pes měl být bázlivější, ale hodný a měl mít rád lidi a být veselý. Předání proběhlo na parkovišti, jak je psáno i v úvodním příspěvku, ale to prý bývá vždycky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný