Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den.
Obracím se na vaše názory k organizaci OZ Pomoc psikom na vychodnom Slovensku.
Adoptoval jsem si rol a půl fenku která pochází z tohoto spolku. Mám trochu strach aby Fenka byla v pořádku a vypadala tak jak jí propagují na stránkách spolku.
Má někdo zkušenosti ohledně pejsků? Pejska má přivést dopravce který jezdí trasu: Bratislava - Brno - Praha kde si pejska budu vyzvedávat.
Mockrát díky za vaše názory.
Budeš jednou nohou v průšvihu, protože divocí psi rádi utíkají, snad nezastaví metro nebo někoho nepokouše
Ty sis vzal psa, kterého jsi nikdy predtim nevidel? A oni davaji nebo lépe receno prodávají psy nahodilým lidem, co si je objednají on-line, aniž by si je predem prověřili? Jako vážně? To je nějaký pochybný spolek, kteremu bych nevěřila ani nos mezi ušima.
@alexcz112 píše: Více
To jako přijede fenka, kterou jsi neviděl naživo a nevíš, jestli je ok? ![]()
Pokud to myslíš vážně, tak mi přijdeš jako blázen, doufám, že máš aspon dost našetřeno na veterináře a cvičák a nebude tu za chvíli diskuse „přispějte, prosím, dobří lidé, na fenečku ze Slovenska, která potřebuje operaci“…
Proč si tam nezajedeš osobně? Máš strach aby byla v pořádku a vypadala tak jak jí propagují. Kolik tě ta adopce stála? Dost možná ti nedorazí žádná fenka a přijdeš o peníze. Takhle se zvíře neadoptuje.
Dost možná přijdeš o prachy a žádný pes nebude. ![]()
Proč si to nevyřídíš sám a nezajedeš se na psa podívat? Tohle je dost divná adopce …
Udělal jsi krásné gesto. Nevím, jestli jsi pejska i viděl, nebo sis ho vybral jen podle popisu a kontaktu spolku. V každém případě by žádná taková organizace určitě neriskovala přepravu pejska, kdyby si nebyla jistá, že všechno dobře dopadne. Může se ale stát, že si pejsek bude potřebovat chvíli zvykat na nové prostředí – chce to jen čas ![]()
@AdamMoudrý Kolik takových psů znáš?
Jednoho z TV který zastavil metro že?
Pes bude vypadat jak na obrázku vypadá toho bych se nebála.
Ty lidi nemají důvod lhát.
Jen otázka je, zda si umíš představit, co Tě teoreticky čeká.
Hlavně pomalu, dej mu i vám čas. A budeš mít fajn partáka. ![]()
Beru zpět. dočetla jsem organizaci.
To co je na popisu dostaneš.
Na Tobě je komunikovat dobře Tvoje potřeby a možnosti, které psu nabízíš.
Jinak psi třeba přes transport se běžně vozí. Děla to několik neziskovek, protože jezdit pro 1 psa je kravina. A ty lidi samozřejmě vybírají dle fota a videa.
Ale tedy i ta neziskovka chce vědět kam pes jde a chce komunikaci pak, což jedině dobře. A je ochotná poradit, protože každý pes může reagovat na změnu jinak.
To je za mě mega důležité, mít někoho pro případnou podporu.
Já bych využila možnosti, pokud to jde psa vidět na živo (ani ne kvůli vzhledu ) ale jestli si sedneme.
Jinak souhlasím, že ta situaci na VS je naprosto šílená dlouhodobě.
Jinak každý pes může mít zdravotní potíže.
To neodhadneš nikdy dopředu a u takových zvířat o to víc.
Ono jako normální městské útulky taky nedělají na zvíře výběrové řízení.
Max. u někoho doporučí návštěvu navíc a zeptají se kde žiješ, co psovi nabídneš, pošlou vás na procházku a buď ho podle Tvého popisu schválí nebo ne.
Ale že by Ti jeli kontrolovat jestli nekecáš to taky ne.
Já jsme zažila kdy člověk psa během dne psa přeprodal dál. Naštěstí tehdy ten nový majitel slušně to přišel říct.
A kdo psa chtěl a nevypadal jako magor a něco tvrdil, tak ho dostal.
Ale taky jsem zažila rodinu, která psa vrátila, protože je pokousal dobrman, když ho chtěli sundat z gauče (o dominanci psa věděli, jen s ní neuměli vůbec pracovat ač údajně psy měli a tvrdili jak to zvládnou ).
@AdamMoudrý píše: Více
Vzal sis už dnes léky? Jsi mimo jako vždy ![]()
Chudak pes, takovou streku absolvovat s nejistym vysledkem.
Jakoby nebyli dost potrebnych cumacku u nas, nez sem svazet jeste dalsi silene zanedbane psy ze vsech moznych koncin ![]()