Adventní neděle 2017
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Adventni Nedele 2017
Dobre rano, tak jak to letos je? Manzel mi tvrdi, ze dnes je prvni Adventni nedele, protoze Stedry den proste nemuze byt adventni nedeli. Ale vsude ted koukam, ze pisi, ze je to az ta pristi!
Jak je to prosim z cirkevniho pohledu? Je to uz dnes nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem teda celou dobu razila stejnej názor jako tvůj muž, ale až tady na emiminu jsem viděla, že až 3.12. je 1. adventní neděle… A moji rodiče přišli s tím samým, takže taky tápu. A jsem zvědavá na odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne az pristi tyden. Slysela jsem v Tv ze posledni adv. nedele je ta vanocni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Az 3.12. Posledni adventni nedele muze byt uplne klidne totozna se Stedrym dnem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za týden. Myslím, že „Opravdové“ vánoce začínají v pondělí, tzv. Boží hod, neboli 1. svátek vánoční, takže Štědrý den je zlatou nedělí, si myslím já, žádný náboženský odborník ale nejsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stedry den je letos zlata nedele. Takze ano, prvni adventni nedele je az pristi tyden. Nabozensky je stedry den mene dulezity nez napriklad prvni svatek vanocni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana525 píše:
Dobre rano, tak jak to letos je? Manzel mi tvrdi, ze dnes je prvni Adventni nedele, protoze Stedry den proste nemuze byt adventni nedeli. Ale vsude ted koukam, ze pisi, ze je to az ta pristi!
Jak je to prosim z cirkevniho pohledu? Je to uz dnes nebo ne?
Advent začíná až příští týden. Z církevního hlediska je důležitý až 25. prosinec. Takže 4.svicka se může rozsvítit na Štědrý den.
Pamatuju si to i z minulosti. Jen ČT prostě musí mít 4 koncerty, tak začínají teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to diky. Jsem jak trapak uz s vanocnim vencem na dverich a s truhlikama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
4. adventní neděle je neděle nejblíže předcházející Božímu Hodu, což jest 25.12
takže když Štědrý den 24.12, náhodou vyjde na neděli, je současně ten den i Št. den i 4 neděle adventní
jako letos
takže advent začíná nedělí 3.12 a to je současně nejpozdnější datum kdy advent může začít…letos to takto vyšlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana525 píše:
Tak to diky. Jsem jak trapak uz s vanocnim vencem na dverich a s truhlikama
Proč? Děti i já už se taky těšíme, tak jsme si udělali výzdobu, u nás se v pátek rozsvecel strom na náměstí, vždyť je to jedno… Sice je 1. Adventní až příští neděli, ale já si klidně svícen zapalim už dnes, mě se nelíbí, když hoří jen jedna svíčka, tak stejně zapaluju všechny čtyři.
Jinak to stačí hodit do Googlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana525 píše:
Tak to diky. Jsem jak trapak uz s vanocnim vencem na dverich a s truhlikama
proč by? My už máme od rána nazdobený stromeček
Adventní věnec tedy musím ještě dodělat, stejně tak věnec na dveře… ale to ještě musím dokoupit nějaké umělé větvičky.
- Citovat
- Upravit