Adventní věnec ze šišek

9847
26.11.12 19:14

Adventní věnec ze šišek

Ahoj holky, mám dotaz, chystám se dělat adventní věnec, chci čistě jen ze šišek ;) tak jsme s malo sbíraly, mám jich doma dost přes 100 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: mám vše co potřebuji, dneska jsme k tomu zasedly, že budeme tvořit ALE ono to nebude tak snadný :( nebo možná jo :think: poraďte prosím, jak ty šišky uchytit? Nějak se mi to nedaří :,( :,( :,( z návodu jsem to nepochpila :oops:je někde detailnější foto postup se psaným komentářem nebo kvalitní komentované video (může být i v aj)
Díky moc ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
26.11.12 19:17

Lepit tavnou pistolkou… Základ na věnec omotat něčím tmavým, ať neprosvítá polystyren/sláma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
26.11.12 19:18

Ahoj, vytahujeme ho už třetí rok. Vzala jsem polystyrenový základ (mám ho seřízlý napůl, šišky nešli nalepit kolem celého, takhle se to dělalo líp) a šišky na lepila tavnou pistolí. Šlo to rychle a je moc pěkný. Můžu poslat fotku, kdyby jsi chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
26.11.12 19:22

Holky díky :-)
Tavnou pistoli nemám :( drátem to nejde? :think:
@avm3 fotku určitě pošli, budu ráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
26.11.12 19:25

Tady právě píšou že navázat pomocí trátku nebo provázku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.11.12 19:27

Drátkem leda obmotat každou šišku drátem u „šťopky“ a pak ten drát zapíchnout do podkladu… ale to bude strašlivá piplačka.
Tavné pistolky mají už skoro všude za pár peněz, s ní to budeš mít za 20 minut hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
26.11.12 19:31

Tavná pistole stojí pár korun a doma se neztratí :) Drátkem si to nedokážu přestavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.11.12 19:34
@Mysicka31 píše:
Tady právě píšou že navázat pomocí trátku nebo provázku :think:

Ale tam to vypadá, že jen naskládali ty šišky kolem toho podkladu a jen po obvodu stáhli tím drátem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
26.11.12 19:34

@Mysicka31 pokud to chceš dělat fakt tím drátkem, tak mě leda napadá vrtačkou provrtat dírku a pak protáhnout drátek, ale bude to fakt piplačka. My jsme tak jednou dělali svícínky ze 4 šišek, to šlo, celý věnec bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
26.11.12 19:38

@Mysicka31 teď sem si teprve všimla toho odkazu. Pokud máš šišky vejmutovky, s ostatníma to asi tahle dobře nepůjde, tak bych to zkusila, že bych šišku obmotala drátkem tak v polovině, utáhla a přidělala na korpus, ale jak to půjde netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
26.11.12 19:47

@Pipet
Tak mně by se pistolka doma hodila určitě, ale manžel už by mě za utrácení kvůli, dle něj pitomýmu věnci který stejně není potřeba :( na tu ho ukecám někdy jindy, abych měla na příští rok :mrgreen: :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
26.11.12 19:49
@Pipet píše:
Ale tam to vypadá, že jen naskládali ty šišky kolem toho podkladu a jen po obvodu stáhli tím drátem :think:

No jo, ale co ta vnitřní část?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
26.11.12 19:50
@Aspera píše:
@Mysicka31 teď sem si teprve všimla toho odkazu. Pokud máš šišky vejmutovky, s ostatníma to asi tahle dobře nepůjde, tak bych to zkusila, že bych šišku obmotala drátkem tak v polovině, utáhla a přidělala na korpus, ale jak to půjde netuším.

co jsou „vejmutovky“? Mám borovicový a pár smrkovejch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.11.12 20:00

http://www.mojenakupy.cz/…z102506.html
ať nekecá a kupuje, to se fakt užije :palec: - do stovky si myslím že nějaká bude určitě.
Ten vnitřek právě nevím… to je nějaké divné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
26.11.12 20:12
@Mysicka31 píše:
co jsou „vejmutovky“? Mám borovicový a pár smrkovejch…

Vejmutovka je druh borovice a má celkem typické šišky. Jsou pevné a když uschnou tak se krásně rozvinou a šel by tam krásně protáhnout ten drátek.
http://cs.wikipedia.org/…e_vejmutovka
Jestli se nepletu tak jsou použité na tom věnci v odkazu. Myslím, že se smrkovýma šiškama to nepůjde moc dobře. Tam leda použít tu tavnou pistoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat