Adventní věnec ze šišek
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Adventní věnec ze šišek
Ahoj holky, mám dotaz, chystám se dělat adventní věnec, chci čistě jen ze šišek
tak jsme s malo sbíraly, mám jich doma dost přes 100
mám vše co potřebuji, dneska jsme k tomu zasedly, že budeme tvořit ALE ono to nebude tak snadný
nebo možná jo
poraďte prosím, jak ty šišky uchytit? Nějak se mi to nedaří
z návodu jsem to nepochpila
je někde detailnější foto postup se psaným komentářem nebo kvalitní komentované video (může být i v aj)
Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Lepit tavnou pistolkou… Základ na věnec omotat něčím tmavým, ať neprosvítá polystyren/sláma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vytahujeme ho už třetí rok. Vzala jsem polystyrenový základ (mám ho seřízlý napůl, šišky nešli nalepit kolem celého, takhle se to dělalo líp) a šišky na lepila tavnou pistolí. Šlo to rychle a je moc pěkný. Můžu poslat fotku, kdyby jsi chtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky ![]()
Tavnou pistoli nemám
drátem to nejde? ![]()
@avm3 fotku určitě pošli, budu ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Drátkem leda obmotat každou šišku drátem u „šťopky“ a pak ten drát zapíchnout do podkladu… ale to bude strašlivá piplačka.
Tavné pistolky mají už skoro všude za pár peněz, s ní to budeš mít za 20 minut hotovo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tavná pistole stojí pár korun a doma se neztratí
Drátkem si to nedokážu přestavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysicka31 píše:
Tady právě píšou že navázat pomocí trátku nebo provázku
Ale tam to vypadá, že jen naskládali ty šišky kolem toho podkladu a jen po obvodu stáhli tím drátem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysicka31 pokud to chceš dělat fakt tím drátkem, tak mě leda napadá vrtačkou provrtat dírku a pak protáhnout drátek, ale bude to fakt piplačka. My jsme tak jednou dělali svícínky ze 4 šišek, to šlo, celý věnec bude horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysicka31 teď sem si teprve všimla toho odkazu. Pokud máš šišky vejmutovky, s ostatníma to asi tahle dobře nepůjde, tak bych to zkusila, že bych šišku obmotala drátkem tak v polovině, utáhla a přidělala na korpus, ale jak to půjde netuším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet
Tak mně by se pistolka doma hodila určitě, ale manžel už by mě za utrácení kvůli, dle něj pitomýmu věnci který stejně není potřeba
na tu ho ukecám někdy jindy, abych měla na příští rok
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
Ale tam to vypadá, že jen naskládali ty šišky kolem toho podkladu a jen po obvodu stáhli tím drátem
No jo, ale co ta vnitřní část?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
@Mysicka31 teď sem si teprve všimla toho odkazu. Pokud máš šišky vejmutovky, s ostatníma to asi tahle dobře nepůjde, tak bych to zkusila, že bych šišku obmotala drátkem tak v polovině, utáhla a přidělala na korpus, ale jak to půjde netuším.
co jsou „vejmutovky“? Mám borovicový a pár smrkovejch…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.mojenakupy.cz/…z102506.html
ať nekecá a kupuje, to se fakt užije
- do stovky si myslím že nějaká bude určitě.
Ten vnitřek právě nevím… to je nějaké divné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mysicka31 píše:
co jsou „vejmutovky“? Mám borovicový a pár smrkovejch…
Vejmutovka je druh borovice a má celkem typické šišky. Jsou pevné a když uschnou tak se krásně rozvinou a šel by tam krásně protáhnout ten drátek.
http://cs.wikipedia.org/…e_vejmutovka
Jestli se nepletu tak jsou použité na tom věnci v odkazu. Myslím, že se smrkovýma šiškama to nepůjde moc dobře. Tam leda použít tu tavnou pistoli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit