Reakce na kosmetiku

Theodoula
4.8.12 15:05

ae - reakce na kosmetiku

Ahoj, prosím o radu, pokud použijeme kosmetiku na at. pokožku a ložiska ekzemu výrazně zčervenají, znamená to, že není pro nás vhodná? Svědění nás trápí snad stále, máte nějaký typ, co na něj zabírá? Stále nemůžeme najít nic, co by opravdu pomohlo. Vím, že diskuze na téma ae je tu ze široka vedená, ale jen ohledně tohoto prosím o vaše rady. Ekzem se malému (6m) nyní hodně zhoršil, asi ta vedra… Moc nás to trápí. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
4.8.12 15:53

Ahoj,

nám pomohl přidat škrob do koupele a kosmetika z Eucerin TADY

Ale měli jsme jen 1 krátké období kolem 1 roku věku a dcerka měla jen na loktech velikost dvacetikoruny a pod kolínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
4.8.12 15:54

A ještě mořská sůl do koupele :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
4.8.12 17:52

Já mám AE od 3 let a pomohl mi Dr. Michaels, ale je to dost drahé. Červené fleky by neměly vadit, pokud po nějaké době zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
5.8.12 23:01

@Tatian a na jak dlouho kůže zčervená? Kosmetika je třeba testovat nejprve na zdravé kůži, krátkodobé začervenání ekzému nemusí vadit, ale musí zmizet cca do půl hodiny. Na červená ložiska nepatří hlavně mastné, ale hydratující a léčebná pasta, ekzém může být také infikovaný a pak se musí zase postupovat jinak…
Jinak řešit ekzém jen kosmetikou nepřináší ovoce, nutné je u dětí řešit hlavně stravu, vyřadit alergeny ze stravy kojící matky nebo dítěte, pokud je na UM (přejít na UM pro alergiky na BKM atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek