Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Čauky maminky, tak máme ekzem paní doktorka nám řekla, že máme dělat 2× de. oplach černým chladným čajem, ale už nám neřekla jak na to a tak se zeptám Vás, nemáte s tím někdo zkušenost? Prosím o pomoc
Děkuji moooc
Já teda v černém čaji koupala.
Do vaničky jsem naházela pytlíky čer. čaje a zalila vařící vodou, nechala luhovat a dolívala studenou vodu na požadovanou teplotu. ![]()
Nebo udělej černý čaj do hrnku, nech vychladit a pomocí žínky oplachuj. ![]()
Já když jsem dělala oplach černým čajem, tak večer ve vaně, měl osypaný ruce, tak jsem udělala 2l černého čaje, nechala vychladnout, přilívala jsem mu tím ruce a pak jsem ho ještě nechala ráchat ve vodě smíchané s tím čajem. Asi by šlo i namočit třeba plínku a otírat, pokud to má být víckrát denně, ale zase je léto, teplo, tak nevidím na vaně 2× denně nic nerealizovatelného. Ale určitě bych i při otírání sundala všechno, celkem dost to barví a žínka, kterou jsem ho omývala, mi zůstala od čaje lehce zbarvená
No jedná se o to že se nesmí tak koupat maximálně 2× denně a to jen v ovesných vločkách… takže potřebuju ten oplach tím čajem u dělat tak aby nebyla ve vodě..
@terykt tak ji dej do vaničky nebo na lehátko do vany, ale nenapouštěj to a jen to na ni pomaličku lej. A pak ji normálně osuš (a počítej tedy se zbarvením osušky/plíny)
Pokud to má jen na končetinách, tak polej jen ty třeba nad umyvadlem, ale pokud to má na trupu, tak už to asi míň mokře moc nejde
Jojo má to defakto na celý tělo..
díky moc dneska mě to nemyslí, myslela jsem že na to bude speciální fígl..a ještě je jedno jak silný udělám?
Silný. Jestli má jen lokální vyrážku, tak jsou lepší cca 3 minutové obklady 2 x denně. Do vaničky je to zbytečné.
@berry4 jako namočit ručník do toho čaje a přiložit jí to na tělo? ![]()
Jasně, nebo jestli máš ty gázové čtverce, nebo nastřihej jednu plínu na čtverce a těmi obkládej… To bohatě stačí, jestli má po těle jen místa, ne celoplošně. Čaj hodně silný a vlažný.