Jsou to stále potničky?

196
26.7.12 09:48

Jsou to stále potničky????

Ahojky všem maminkám, mám probém, moje skoro 4. měsíční beruška se mi tak divně osypala, že nevím zda to jsou ještě potničky, nebo něco jako vyrážka, teploty nemáme jsem tedy také v průběhu očkování hexavakcíny, máme za sebou 2 injekce, na obličeji má červené tečky, když po nich přejedu jsou trochu vystouplé, ale nejvíc mě trápí, že má na tělíčku hlavně jakoby v oblasti kde se mimčo drží tedy pod podpažím a na zádíčkách takové jako červené větší flíčky, jako mapky… nevím jestli se snažit to mazat, nebo koupat v odvaru, nebo už mazat k DR. jsem z toho celá vyplašená, je fakt že se mohla „zapařit“ ve svátečních saténových šatičkách které měla na sobě o víkendu na mojí svatbě, bylo tak dusno. Děkuji předem všem za rady. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9
26.7.12 10:12

Ahoj, my jsme ted řešily asi něco podobného…suché červené mapky na bříšku a nožičkách, natálce je 9měsíců, dr nás uklidnila, že to může být ze zapocení, nebo změny pracího prášku a at natulku nekoupu, ale pouze sprchuji a zkusím promazávat sádlem :-D, nebo modrou indulonou, kterou se mi nepodařilo sehnat 8o…léčíme druhý den domácím sádlem a ejhleee vypadá to na ústup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
26.7.12 11:03

Já jí teda začala od rána maza Sudocremem, a taky je to už lepší, ale pak se po probuzení začne protahovat a šmudlat si ksichtík, a flíčky tam má zase, a na tělíčku už je to taky lepší, a jen k té indolóně přestali jí dodávat jelikož se tam zaala vysktovat nějaká chemikálie, taky jsem jí sháněla a řekli mi o tom v každé drogérii. Asi něco zase z Polska :) tak sem se trochu uklidnila, že to pomalu mizí, ale to sádlo zkusím taky. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.7.12 11:12

Me bajecne na toto pomahal nivea SOS krem..nemuzu si ji vynachvalit..ptozoze tyhle mapky od zapoceni mizely temer okamzite…zkusila bych min oblikat at se zbytecne nepoti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
26.7.12 11:15

Spíš se zpotila na svatbě jak jí držela máma a pak děda a tak, jako pot z dlaní a pak byla z toho i ona zapařená, jelikož je po tatínkovi tak se potí hodně, tak jí moc nonabaluju. SOS zkusím spíš, sádlo došlo… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
26.7.12 12:29

@malakajka hlavně prosímtě žádnou Indulonu nebo sádlo! Pokud se udělá vyrážka, která je červená, znamená to zánětlivý proces na té kůži (ať už z jakéhokoli důvodu) a nesmí na to přijít vyloženě mastný krém, protože ten to jen zhorší. Mastný krém patří na suchou kůži, v barvě tělové nebo světle růžové, nikdy na červené fleky, pupínky. Pokud je to na ústupu, může jít o potničky, ty mizí i bez terapie cca do dvou, tří dnů. Sudocrem je na ně super, jako ostatně na téměř všechny zánětlivé kožní projevy u dětí. Nicméně může vysušovat, takže je dobré kůže nejdřív ošetřit hydratačním emolientem (cenově dostupné je například Babylove mléko sensitive).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
26.7.12 12:51

Baby love nemůže vůbec, po tom se osyce celá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
26.7.12 13:21

@malakajka jsou samozřejmě lepší emolienty, ale jsou drané, mezi špičku patří Bioderma Atoderm PP Baume nebo A-Derma Exomega. Ono u všeho nového se hlavně musí nejprve udělat test snášenlivost na malém kousku kůže, pak se nestane, že se dítě po něčem celé osype ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek