Astma u kojenců

799
23.7.12 18:14

astma u kojencu

Ahoj, chtěla jsem se zeptat zdali je možné, aby se u kojence objevilo astma nebo alergie.Mate stím někdo zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
476
23.7.12 18:18

U kojence je astma nebo inhalační alergie (reakce na inhalační alergen) dost vzácné. Nicméně příznaky v dýchání (dušnost, zahlenění, častá nemocnost - záněty dýchacích cest) mohou být i u potravinové alergie, která je u kojenců naopak dosti častá (a to i při kojení, alergeny přecházejí přes MM).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
23.7.12 18:54

Vyloženě vyřknout diagnozu astma u kojence uplně nejde, nejde ji v takovém všku správně diagnostikovat. nicméně syn od pul roku kdy prodělal zapal plic je veden na alergologii jako astmatik, měl určité projevy dýcháním. ale doufám, že se to vyloučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
23.7.12 20:35

Tak tohle by mě taky zajímalo, páč můj syn 7 měsíců, má už po 2hé za sebou antibiotika, běhěm měsíce plus spiropent a stále chrčí, sýpe a dr mi po každé říká že takhle sýpají astmatici že jí to tak přijde :think: ve čtvrtek jdem e zase na kontrolu už ke své dr.ted jsme na dovče, tak jsem zvědavá co ona na to, jestli nás někam pošle :think: páč se to vůbec nelepší. doufám že to nebude astma :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
23.7.12 20:43
@hanulka78 píše:
Tak tohle by mě taky zajímalo, páč můj syn 7 měsíců, má už po 2hé za sebou antibiotika, běhěm měsíce plus spiropent a stále chrčí, sýpe a dr mi po každé říká že takhle sýpají astmatici že jí to tak přijde :think: ve čtvrtek jdem e zase na kontrolu už ke své dr.ted jsme na dovče, tak jsem zvědavá co ona na to, jestli nás někam pošle :think: páč se to vůbec nelepší. doufám že to nebude astma :,(

Pokud máte v rodině nějaké alergie, astma, atopický ekzém či jiné potíže s imunitou, tak bych určitě zvážila vysadit bílkovinu kravského mléka, samozřejmě i dojít na alergologii, ORL… Alergie na BKM je v tomhle dost podceňovaná, ale ona tohle taky bohužel umí, asi 30% alergiků na BKM má respirační potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
23.7.12 20:50
@hanulka78 píše:
Tak tohle by mě taky zajímalo, páč můj syn 7 měsíců, má už po 2hé za sebou antibiotika, běhěm měsíce plus spiropent a stále chrčí, sýpe a dr mi po každé říká že takhle sýpají astmatici že jí to tak přijde :think: ve čtvrtek jdem e zase na kontrolu už ke své dr.ted jsme na dovče, tak jsem zvědavá co ona na to, jestli nás někam pošle :think: páč se to vůbec nelepší. doufám že to nebude astma :,(

Přesně tohle měl i můj malej. Až třetí doktorka mě poslala na alergologii, když jsem i o to prosila. Dělali mu testy z krve a měl nějaké zvýšené hodnoty astmatu (nevím přesně jak to napsat) od té doby inhaluje Flixotide a nemá žádné problémy. :dance: Jinak na prvním vyšetření byl cca v 8 měsících a teď má rok a 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
23.7.12 20:54
@26lenka píše:
Přesně tohle měl i můj malej. Až třetí doktorka mě poslala na alergologii, když jsem i o to prosila. Dělali mu testy z krve a měl nějaké zvýšené hodnoty astmatu (nevím přesně jak to napsat) od té doby inhaluje Flixotide a nemá žádné problémy. :dance: Jinak na prvním vyšetření byl cca v 8 měsících a teď má rok a 3 měsíce.

Zřejmě hodnota ECP - to sice ještě neprokazuje astma, ale může na to ukazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
24.7.12 19:25

Mě děsíte holky, páč i dr. se mě ptala jestli je v rodině někdo s alergií atd a já samozřejmě jsem alergik, ekzematik, takže hned jak půjdu ve čtvrtek k naší mudře nechám nás někam poslat, at se to kdyžtak podchytne v začátku ach jo :cert: páč ten kašel je hroznej už tedy je lepší ale takový zachvaty po 2 měsíce byly děs a stále sýpe že to slyším i já. chudátko moje :srdce: Takže myslíte že by i kravské mléko mohlo být špatné na dýchání? už mu dávám jogurt holandia, jinak nic mléčného kromě mléka beba pro, a v těch skleničkách jogurt s ovocem atd, mám to teda vysadit? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
26.7.12 13:32

@hanulka78 já bych určitě jako test vysadila vše mléčné, nasadila Nestlé alfare mléko (když máte Bebu, je to stejný výrobce) a jogurty ani nic mléčného nedávala, včetně sušenek se skrytým mlékem atd. Klidně na 3 - 4 týdny, aby měly dýchací cesty šanci se zahojit, pokud by to bylo tím. Brala bych to jako test. Nic spolehlivějšího totiž není, testy z krve atd. jsou velmi nesměrodatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alfinka4
28.1.13 21:58

Ahojky, chtěla jsem poprosit o radu, jsme už podruhí během dvou měsíců v nemocnici, poprvé jsme měly zípal plic, tak léčka atb a ted diagnostikovaná bronchytida, takže zatím bez atb ale už jsme zde 6den a stále žádná změna,,myslíte že by to mohlo být astma?? malé jsou ted 4měsíce. Už nevím co s ní, pořád chrčí, po inhalaci je to o něco lepší ale podle poslechů se to za tu dobu co tady ležíme nezlepšilo :(

• Citovat
  • Upravit
123
5.8.13 14:44

Astma, alergie, ekzémy

Ahoj, mojí starší dcerce (4,5 roku) se ve 3,5 letech se po ošklivé infekci objevil ekzém na rukách a dusivý dráždivý kašel. Kašel postupně přešel, ale s ekzémem jsme bojovali pomocí přírodních prostředků přes půl roku, 2× došlo ke zhoršení jak se tělo čistilo, ale vyplatilo se vydržet. Dneska má kůži opět čistou a co se týká bacilů, je mnohem odolnější. Taky můj synovec měl atopák po tělíčku snad už od 3 měsíců věku. Později se přidaly alergie a neustálá rýma. I u nich bylinky slavily úspěchy, po několika měsících užívání a potírání je malý bez potíží.
Jestli nejste zastáncem kortikoidů a trápí vaše dítko podobné potíže, můžete se na mě obrátit. sobilka@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
21.3.15 20:25

Ahoj maminky,

chtěla jsem se zeptat, jaké byly příznaky astmatu u vašich prcků? Píšete, že kašel, ale jaký? Můj 11 měsíční syn párkrát za den heká při nádechu, dělá to třeba jen 10 vteřin. A když na něho začnu zrovna mluvit nebo jinak upoutám jeho pozornost, tak hned přestane, třeba po 1 heku a dýchá normálně. Myslíte, že to jsou příznaky astmatu? Protože ty zvuky jsou opravdu děsivé, jakoby lapal po dechu… Ale říkám si, že kdyby se mu špatně dýchalo, tak se třeba hned po tom nezačne smát, což taky někdy dělá. Jinak trpí atopickým ekzémem, takže dispozice k tomu má :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.3.15 11:58

@Veverkaaa Astma má typicky výdechovou dušnost, ne nádechovou-takže by pískal, nebo vrzal…při výdechu, navíc by to tak rychle samo neodeznělo. Zhoršovalo by se to při stresu, pláči, v prachu…takže asi to nejsou příznaky astmatu. Nemá to přeba po jídle? Neublínkává nějak více?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
20.6.16 16:23

Zdravím, prosím o radu. Syn 8 měsíců už 2 měsíce kašle, napřed to bylo jen pokašlávání, ale postupně se to horšilo. Teď kašle cca 20× denně až mi z toho blinká obloukem, třeba i 2× za den, takže letí kolikrát skoro celý příkrm. On teda blinká hodně už od narození, s postupem věku je to lepší, reflux utz nepotvrdil, ale doktor říkal, že to neznamená, že není. Měly jsme na kašel atb, ale ty nezabraly. na alergologii daly singulair, ale ten po týdnu nepomohl tak dne nasazen inhalační flixotide 50. Na odběry krve jdeme ve čtvrtek. Dávaly jste někdo tak malému mimi kortikoidy? Mě se teda vůbec dávat nechcou, ale asi nic jiného nezbude :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
20.6.16 16:24

Já sama jsem alergik a syn i často pčiká a kolikrát se právě po tom pčiknutí rozkašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek