Astma u kojenců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
816
23.6.17 15:30

@Pajulka2 Syn dostal flixotide v 6 měsících. Dávala jsem dva týdny, ale efekt žádný tak jsem přestala dávat. Nakonec to ale vypadá, že stejně astma nemá (podle mě ho 100% nemá), ale mohl za to reflux a snížená imunita. Měl brát i singulair a jovesto, ale taky jsem nezaznamenala zlepšení, takže nedávám nic. Teď má 20 měsíců, flixotide jsem dávala vždy jen cca 10 dní když začal kašlat (většinou měl laryngitidu), aby mu to nespadlo na průdušky a na to flixotide pomohl. Na imunitu jsem dávala colostrum, ale nějak nepomohlo. Teď dávám probiotika a rybí tuk každý den a ťukám ťukám snad to pomáhá. Opravdu to nemusí být astma, ale samozřejmě může takže záleží jak vy to cítíte, co bude lepší. Já jsem uznala, že mu pomáhá jen v období nemoci. A nemůže to být u vás třeba také refluxem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
23.6.17 20:53

Kdybych to měla všechno shrnout, tak si myslím, že to všechno byla jen „blbá“ náhoda, ty opakovaný průdušky, a ty desatery ATB, jí odrovnaly imunitu. Proto chytá kde co, nejen záněty průdušek. Je to začarovaný kruh, ale jak jsem psala, asi vím, doufám že vím, jak z toho ven. Myslím, že cesta není v doživotním podávání léků, ale spíš v otužování, zdravý stravě a ty probiotika, s těmi taky souhlasím, ty jí dávám poslední dva měsíce a je možný, že je tam určitý posun k lepšímu. A jak mi řekla sama alergoložka, když budu dítě brát jako nemocné tak bude nemocné, něco na tom je. Ikdyž teď se mi to mluví, když je v pohodě, horší je to, když přijde období, kdy slyším, jak dýchá (nevím, jak to líp nazvat, nechci napsat dušná…) to potom člověk vidí všechno černě a maluje si katastrofický scénáře, jak zase skončí na ATB a bude celý život odkázána na ty léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
25.8.17 16:29

Ahoj holky, děkuju za reakce a rady, nakonec jsem flixotide davala + fenistil kapičky a ted jak roste začínám dávát jen občas a musim zatukat, ze snad to astma nebude a prostě z toho jak se říká „vyroste“ uvidíme na podzim az prijdou virozky…tak děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
26.8.17 07:32

Musím říct, že u nás přes léto taky perfektní. Taky už trochu zapomínám dávat flexotide a taky myslím a doufám, že to astma není. Teď jsem někde četla odborný článek a z něj jsem pochopila, čím dříve se příznaky objeví, tím je větší šance, že to astma nakonec není. Přijde teď podzim a to bude jak se říká, zkouška ohněm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
8.12.21 11:05

Astma u 4,5m

Ahoj,

Rada bych znovu otevrela toto tema. Mam dceru 4,5m.
3 obstrukcni bronchitida za mesic a pul. Ventolin dycha a Ecobec ted 2× denne.
Poslali nas na alergologii, tam pujdeme v lednu.
V rijnu jsme byli 2t v nemocnici rs a boca virus, pak 2t klid a znovu tentokrat bez teploty cca 3tydny. A potreti po cca 4dnech zpet.
Prosim uklidnete me, ze to muze byt spojene porad s tim virem a blbym pocasi. Je plne kojena. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
9.12.21 08:18

Astma u kojenců je něco, z čeho ty děti ve většině vyrostou. Je to moje osobní zkušenost. Moje druhá dcera byla nemocná od druhého měsíce až do tří let, bezpočet návštěv u pediatra, pohotovostí, jednou záchranka při modrání, píchání adrenalinu, sípání několik let v kuse a teď je zdravá jako rybička. Syn (2roky) je na tom hodně podobně. Od ledna je neustále nemocný, bere 4 léky denně, ale já jsem si jistá, že z toho vyroste. Mám takovou teorii, že pokud děti projdou tolika nemocema v tak časném věku, tak potom bývají zdravější a odolnější. Proto nevěště hlavu, dávejte ty léky, co máte, ale snažte se dítě i tak brát jako zdravé a ne jako chudinku, která trpí. A také se říká, že čím dříve se u dítěte projeví astma, tím je pravděpodobnější, že se z toho dostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
12.5.22 19:21

Dobrý den,
U mého 8,5 měsíčního syna se dnes zjistilo astma z pylu. Dost mě to překvapilo a vylekalo. Úplně chudák chrčí když dýchá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
12.5.22 19:24

Dobrý den,
U mého 8,5 měsíčního syna se dnes zjistilo astma z pylu. Dost mě to překvapilo a vylekalo. Úplně chudák chrčí když dýchá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek