Osypané 9měsíční mimčo

96
18.7.12 17:10

osypané 9-ti měsíční mimčo

Ahojky, chtěla jsem se poradit. Jsme s malou (9m) na dovolené v řecku. Včera se nám osypala a já mám sebou pouze fenistil v kapičkách. Napadají mě dvě možnosti, buď potničky a nebo pomeranč. Má ospané bříško a záda, pod krkem a měla to i pod očima, což už zmizelo. Vzhledem k tomu, že se nám to ještě nestalo, budu ráda za každou informaci. Např jak dlouho čekat, zda dávat ty kapičky, nebo je lepší vyhledat pomoc lékaře. Díky všem moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1876
18.7.12 18:09

Může to být alergie na pomeranč mě takto reagoval malej. pošli mi imel a já ti pošlu fotku malého pokud to bude stejné tak bys měla zvýšit fenistil na 20 kapek. mělo by to zmizet. locid nemáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
18.7.12 18:42

Tak já se přikláním i k těm potničkám, minulý týden jsme přijeli z Chorvatska - malému je 10 měsíců a na začátku měl úplně osypaná zádíčka, bříško a pod krčkem. Hrozně jsem se toho lekla, ale pak mi došlo, že se nám hodně opotil během cesty tam, pak první dva dny - měl na sobě letní overálky - no a pak už jsem mu dávala jen plenku, max. bodytílko, nechala jsem pokožku pořádně dýchat a po cca čtyřech dnech měl zase kůžičku krásnou bez pupínků. Vypadalo to jako spousta malých pupínků vedle sebe, ale v obličejíku neměl skoro nic, jen tak dva tři pupínky - ale to byly spíš ďobance od komárů - doktorka říkala, že u malých miminek se takhle komáří píchanec projevuje - vypadá jako začátek akné…Na druhou stranu, tohle je moje zkušenost s potničkama, u nás nehrozilo, že by to byla reakce na ovoce, pomeranč jsme ještě nezkoušeli…Tak přeji krásný a pohodový zbytek dovči! A ať je vše ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
18.7.12 18:43

Lucisek. cz@seznam.cz nic jineho tady nemám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
18.7.12 18:46
@Barbzavomor píše:
Tak já se přikláním i k těm potničkám, minulý týden jsme přijeli z Chorvatska - malému je 10 měsíců a na začátku měl úplně osypaná zádíčka, bříško a pod krčkem. Hrozně jsem se toho lekla, ale pak mi došlo, že se nám hodně opotil během cesty tam, pak první dva dny - měl na sobě letní overálky - no a pak už jsem mu dávala jen plenku, max. bodytílko, nechala jsem pokožku pořádně dýchat a po cca čtyřech dnech měl zase kůžičku krásnou bez pupínků. Vypadalo to jako spousta malých pupínků vedle sebe, ale v obličejíku neměl skoro nic, jen tak dva tři pupínky - ale to byly spíš ďobance od komárů - doktorka říkala, že u malých miminek se takhle komáří píchanec projevuje - vypadá jako začátek akné…Na druhou stranu, tohle je moje zkušenost s potničkama, u nás nehrozilo, že by to byla reakce na ovoce, pomeranč jsme ještě nezkoušeli…Tak přeji krásný a pohodový zbytek dovči! A ať je vše ok :kytka:

no uvidíme, dneska jsme nasadili klidovy rezim, ani jsme ji nekoupali a byli vicemene na pokoji s klimou, uvidime tedy zitra a dal. Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
18.7.12 18:50

Já myslím, že to jsou opravdu potničky, kdyby to byl pomeranč, neměla by to i na nožičkách a ručičkách a v obličeji? Nevím, mám opravdu zkušenost jen s potničkami, náš malý je hrozně záhřevný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
19.7.12 10:36

Poslala jsem ti fotky pokud to je něco podobného tak už zyrtek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
19.7.12 20:10

Mohla bych taky poprosit o foto? Bojuji asi s podobným problémem u svého chlapečka a nevím, zda to nejsou potničky, že bych porovnala. Můj mail je Nikolacek@seznam.cz

Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
19.7.12 22:22

TAdy je malej vojta 8-9 m alergie

Tady posílím fotečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
19.7.12 22:22

TAdy je malej vojta 8-9 m alergie

Tady posílím fotečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
19.7.12 22:44

Takto u nás má alergii vojta. Má to samé i mezi nožičkami. Pokud je alergicjý tak se to objevilo kolem pytlíku toto už jsou horší stavy na to dostal zyrtek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
19.7.12 23:07

Vojtovi se to objevuje po celým tělíčku. je to hodně paliví hlavně pro drobka. potničky nejsou at tak po celém tělo je jich mín a pokud takto vypadá vaše dítě tak ke kožnímu lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek