Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla jsem se poradit. Jsme s malou (9m) na dovolené v řecku. Včera se nám osypala a já mám sebou pouze fenistil v kapičkách. Napadají mě dvě možnosti, buď potničky a nebo pomeranč. Má ospané bříško a záda, pod krkem a měla to i pod očima, což už zmizelo. Vzhledem k tomu, že se nám to ještě nestalo, budu ráda za každou informaci. Např jak dlouho čekat, zda dávat ty kapičky, nebo je lepší vyhledat pomoc lékaře. Díky všem moc!
Může to být alergie na pomeranč mě takto reagoval malej. pošli mi imel a já ti pošlu fotku malého pokud to bude stejné tak bys měla zvýšit fenistil na 20 kapek. mělo by to zmizet. locid nemáš
Tak já se přikláním i k těm potničkám, minulý týden jsme přijeli z Chorvatska - malému je 10 měsíců a na začátku měl úplně osypaná zádíčka, bříško a pod krčkem. Hrozně jsem se toho lekla, ale pak mi došlo, že se nám hodně opotil během cesty tam, pak první dva dny - měl na sobě letní overálky - no a pak už jsem mu dávala jen plenku, max. bodytílko, nechala jsem pokožku pořádně dýchat a po cca čtyřech dnech měl zase kůžičku krásnou bez pupínků. Vypadalo to jako spousta malých pupínků vedle sebe, ale v obličejíku neměl skoro nic, jen tak dva tři pupínky - ale to byly spíš ďobance od komárů - doktorka říkala, že u malých miminek se takhle komáří píchanec projevuje - vypadá jako začátek akné…Na druhou stranu, tohle je moje zkušenost s potničkama, u nás nehrozilo, že by to byla reakce na ovoce, pomeranč jsme ještě nezkoušeli…Tak přeji krásný a pohodový zbytek dovči! A ať je vše ok ![]()
@Barbzavomor píše:
Tak já se přikláním i k těm potničkám, minulý týden jsme přijeli z Chorvatska - malému je 10 měsíců a na začátku měl úplně osypaná zádíčka, bříško a pod krčkem. Hrozně jsem se toho lekla, ale pak mi došlo, že se nám hodně opotil během cesty tam, pak první dva dny - měl na sobě letní overálky - no a pak už jsem mu dávala jen plenku, max. bodytílko, nechala jsem pokožku pořádně dýchat a po cca čtyřech dnech měl zase kůžičku krásnou bez pupínků. Vypadalo to jako spousta malých pupínků vedle sebe, ale v obličejíku neměl skoro nic, jen tak dva tři pupínky - ale to byly spíš ďobance od komárů - doktorka říkala, že u malých miminek se takhle komáří píchanec projevuje - vypadá jako začátek akné…Na druhou stranu, tohle je moje zkušenost s potničkama, u nás nehrozilo, že by to byla reakce na ovoce, pomeranč jsme ještě nezkoušeli…Tak přeji krásný a pohodový zbytek dovči! A ať je vše ok
no uvidíme, dneska jsme nasadili klidovy rezim, ani jsme ji nekoupali a byli vicemene na pokoji s klimou, uvidime tedy zitra a dal. Diky moc
Já myslím, že to jsou opravdu potničky, kdyby to byl pomeranč, neměla by to i na nožičkách a ručičkách a v obličeji? Nevím, mám opravdu zkušenost jen s potničkami, náš malý je hrozně záhřevný..
Poslala jsem ti fotky pokud to je něco podobného tak už zyrtek
Mohla bych taky poprosit o foto? Bojuji asi s podobným problémem u svého chlapečka a nevím, zda to nejsou potničky, že bych porovnala. Můj mail je Nikolacek@seznam.cz
Děkuju!
Takto u nás má alergii vojta. Má to samé i mezi nožičkami. Pokud je alergicjý tak se to objevilo kolem pytlíku toto už jsou horší stavy na to dostal zyrtek
Vojtovi se to objevuje po celým tělíčku. je to hodně paliví hlavně pro drobka. potničky nejsou at tak po celém tělo je jich mín a pokud takto vypadá vaše dítě tak ke kožnímu lékaři