Vyrážka u dítěte

6158
19.7.12 12:44

Vyrážka u dítěte

Holky, maminky, umíte poradit?
Kamoška mi poslala fotku vnitřní strany stehna svého synka a já nemám ponětí, co to může být…
Nedostane se s ním dnes k doky, protože bydlí mimo město, špatné spojení, je čerstvě po operaci slepáku…tak to řešíme zatim takto.
Děkuji moc za reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
461
19.7.12 13:01

Jak dlouho to má? má to na obou nohách? no vypadá to drsně, kolik má let a není trošku při těle to dítko? můžou se mu třít stehna o sebe v kraťasech, ale to vypadáu fakt docela hrozivě…fakt nevím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
19.7.12 13:03

Impetigo v počátečním stádiu? :think: :nevim:

edit: Kdy mu to začalo? Jak dlouho trvá, než puchýřek praskne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.7.12 13:07

Dle mého to vypadá hrozivě, protože si to dítko rozškrábalo. Jinak mi to přijde dost podobné tomu, co nacházím ve velkých vedrech u dcerky v plínce (ne teda rozškrábané, ale hnusné pupence). Takže mi taky přijde, že je to od toho, jak se ve vedru stehýnka otírají o sebe a zároveň jsou mokrá od potu. Do toho tomsvědí, takže si to dítko rozškrábe a zanese infekci. Možná bych pro začátek zkusila umýt dětským mýdlem (aby se to vysušilo) a namazat Bepanthenem nebo sudokrémem, či co maminka používá dětem na zadeček (má dostupné) a nechala navolno větrat. Uvidí, co to udělá. Držím palce, ať je to jen něco jako plenková dermatitida a nakonec k dr ani nemusí, zvlášť když to teď nemá jednoduché :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6158
19.7.12 13:08

Zavolám ji a hned napíšu, co říkala, je moc o tom nevim a ona nemá přístup k netu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6158
19.7.12 13:18

Tak prý to maže Detadinem…nevím, jak se to píše…
puchýřky tam nebyly spíš srupy, a ona vůbec neví, jak to začalo, viděla to až včera po návratu z nemocnice…a to bylo už takto, jak je na fotce…ale má to údajně tak 3-4 dni.
Já jen doufám, že to není impetigo…
bála jsem se i pasového oparu, ale fotky, co jsem našla na googlu vypadají úplně jinak…
Jdu ještě kuk, jak vypadá to impetigo…och, je mi jich tak líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6158
19.7.12 13:26

No, našla jsem to a fakt to tak trochu vypadá…jen musejí být puchýřky, než se udělalá ten strup…takže vlastně zas nic nevíme :think: :nevim:
co nejdřív by se s ním mělo zajít k dr…
Moc vám všem děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
19.7.12 13:31

Snad to bude jen „běžná“ vyrážka.
Když je kamarádka doma, může prcka sledovat - jestli to bude přibývat a jak ten proces probíhá. Pokud to není jen rozedřené/odřené, ale dělají se puchýřky s nějakou tekutinou, šla bych k dr., jakmile bych měla možnost. (I kdyby to impetigo bylo, na životě to malého neohrožuje.)

Neteř právě impetigo nedávno měla, byli u dr. s podobnou vyrážkou (malé, už zaschlé pupínky), ta to nepoznala a o dva týdny později malá měla kromě těch menších teček tři obrovské rozmokvané boláky (odhadem tak 7×3 cm), načež jí diagnostikovali impetigo a dostala atb sirup i mast.

opět edit: :lol: přesně - musí být puchýřky, což kamarádka neví, neviděla počátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6158
19.7.12 13:46

alichi, děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evkaxxx
19.7.12 13:54

Naše děti chytily impetigo, ale nevypadalo to jako puchýřek, nýbrž jako malý škrábaneček, který se časem rozšiřoval a mokval.
Mimochodem tenkrát mi nikdo neřekl, že je to infekční :evil:

• Citovat
  • Upravit
6158
21.7.12 09:43

Děvčátka, děkuji za rady a porady :hug:, nakonec je to Impetigo, už to mají všechny 3 děti…dostali ATB a mazání a snad bude zas dobře :andel: …jen aby to nechytla i maminka…s tou pooperační jizvou…jště ji ani stehy nevyndali :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
2.5.22 16:15

Ahoj holky, dceru dost svědí nohy i prsty, má dole drobnou vyrážku nejde to pořád vyfotit jenom to co má na stehnech, nevíte co to může být. Pořád to škrábe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 12:14

@mamule42 Dost podobné to nyní má i 2letý syn, již 3 týdny s tím bojujeme. Pediatrička, kožní lékařka a stále nemizí fleky, ba přibývají. Mazec s léčbou proto flekům/ pupinkum. Nejvíce je zasaženo levé předloktí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek