Atopický ekzém u 4měsíčního miminka

4430
19.7.12 11:29

Atopický ekzém u 4 měsíčního miminka

Zdravím všechny maminky a zoufale se na vás maminky obracím o pomoc, jestli byste mi nemohly poradit. Je nám něco přes čtyři měsíce (holčička) a objevil se nám cca před 3 týdny ekzém. Píšu ekzém proto, že ho tak označila naše doktorka. Dala nám na to ambiderman, ale nějak nic moc…Vždycky jí to vyskáče, pak je tak na tři čtyři dny klid a zase. Očividně ji to svědí, protože je dosti neklidná. Máme UM Nutrilon AR 1 kvůli blinkání. Řešila jsem i, jestli to není alergie na BKM, protože má zácpu (i to může být projev alergie), nekakáme jinak než s rourkou :oops: Měla hodně problémy s blinkáním a měla by i dál, kdyby neměla to mléko AR.
Ekzém se nám nejčastěji vyskytuje na hrudníčku, ručičkách a tvářičkách (někdy až nosánek). Jsou to takové pupínky, které po koupání (prokrvením asi) zčervenají. Taky jsem zachytila takový zvláštní jev když třeba pije (ať už mléko nebo vodu), tak se jí najednou udělají takové červené mapičky na obličeji (s přesným ohraničením)…a po chvíli zase zmizí. Už jsem z toho docela zoufalá, od porodu máme pořád něco :zed: Je mi jí chudinky hrozně moc líto :,( Zítra by nám konečně měla vyjít návštěva u kožařky, tak se snad dozvím víc. Posílám zde ale fotku, jestli byste mohly nahlédnout a třeba říci, jestli si myslíte, že je to atopický ekzém…Děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2613
19.7.12 12:01

Snad vám kožařka pomůže, moje malá byla na kožním prvně snad ve 4 týdnech, tam doktorka řekla atopický exem, dala šílené mastičky, které pomohli jen na chvíli, doktorka se mi moc nezdála, tak jsem před dvěma měsíci změnila a tam mi zase řekla že atopák to je snad až od roku a půl, že to je kojenecká dermatitida, no to je jedno, prostě se to léčí tak nějak stejně, pokus - omyl co zrovna pomůže.
A má i suchou kůži? k atopáku to tak nějak patří, na to je nejlepší prevence promašťovat, což třeba ve vedrech působí další pupínky, no my bojujeme vlastně pořád a už jsme objednaní i na alergologii. Teď nám teda neskutečně pomohlo moře!
Asi jsem moc nepomohla, tak držím palce ať je brzy líp. Když se chudáci třeba ani nevyspí jak je to svědí, tak je to fakt děsný. Jo a ještě máme Fenistil kapky právě na to svědění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
19.7.12 12:03

No právě že suchý to moc nemá…je to červený pupínek s bílou čepičkou…někdy jen bezbarvý pupínek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.7.12 12:14

Ahoj, nechci moc soudit tvoji PLDD, ale tohle mi na atopickou dermatitidu nepřijde(jsem pediatr),na fotkach to vypadá jako drobná rúžová krupička. Atopický ekzem-jeho kojenecká forma, zaćína mezi 2-6 měsícem na tvařich a čele a pak se přemísti na tělíčko. Nejdřív kůže zčervená, pak vzniknou pupínky, které se můžou mokvat a co je typicke povrch je pak drsný až šupinatý. Děťatko to dost svědí, takže se škrábe. Muj Kubíček ma droboučke ložisko na levé tváři (objevilo se po očkovani),ale zatím to zvladame pouze promazavanim Excipial-U lipolotion. Někdy si to poškrábe, ale antihistaminika (lék na svědení) zatím neužívame. Je dobré, že zítra pojedeš ke kožařce. Dej vedet jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
19.7.12 12:16

Ahoj, podle mě to určitě atop.exem není!!!naše Baru je atopik po tatínkovi, sice slabý, ale atop. se projevuje suchou kůži, někdy to ani nejde vidět, je to jen suché…Mrkni na stránky www.proalergiky.cz Je tam super dr. která tomu hodně rozumí, napiš dotaz a pošli i to foto, poradí ti. Nám doporučila kosmetiku od Biodermy, je dobrá, promazává, ale není mastná. Atop.exem se objevuje a zase mizí, ale tohle mi fakt jako atop. nepřipadá. Tak ať je líp!!!Jo a rozhodně nemá smysl používaat od kožaře masti s kortykoidy, to je na nic, zmizí to hned, ale taky to hned vyskočí…papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
19.7.12 12:20

Děkuju moc! Trošku jsi mě uklidnila :oops: Teda nechtěla bych řešit, co vy tady. Je mi to fakt moc líto. No a netušíš, čím by to mohlo být? Mám trošku podezření, že se nám v pračce objevila plíseň. Vystříkávala jsem to a dala prát na 90, ale i tak :nevim: Taky jsem před dvěma dny dávala švestkovou šťávičku kvůli kakání..ale tak asi dvě lžíce do 190ml. Pila to dva dny. Má to i trošku na víčkách. Červené fleky se dělají jen jak jsem psala…objeví se při pití nebo podráždění a hned to zase zmizí…Pokaždé jinde a pokaždé jinak velké :nevim: A jinak mi prosím můžete doporučit v čem prát? Používám persil sensitive..ale netuším, zda je šetrný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
19.7.12 12:21

Děkuju Bedrunec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.7.12 12:27

Kortikoidy mají v léčbě atopické dermatitis své místo. V případé těžké atopie, kdy dítě nedélá nic jiného než, že se jenom škrábe je to úleva alespoň na pár dní. Samozřejme se nemůžou užívat dlouhodobě. V případě tvé holčićky bych ale rozhodné masti s obsahem kortikosteroidu momentalně nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
19.7.12 12:29

Já snad žádné kortikoidy nedostala :nevim: Ambiderman snad je jen na hydrataci, ne :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.7.12 12:32

Jeeej nechtěla sem te vyplašit. Ambiderman neobsahuje KS, to je jenom na promazavani. Kolik je vubec tve holčičce. Od kdy pijete UM? A jak reaguje ekzem na očkováni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
19.7.12 12:36

Jo, právě že vždy po očkování se to rozjede :roll: Je nám čtyři měsíce a týden…mám tam metřík ;) Dokrmovala jsem už asi od druhéhoh týdne, protože jsem občas neměla žádné mléko. Plně jsme na UM od konce třetího měsíce. Máme celkově problémy s bříškem. Velké nadýmání…bez espumisamu bychom asi nepřežili :roll:, zácpa, blinkání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
19.7.12 12:43

Kolem pusinky nám docela zabírá bepanthen…zabral i na ty tvářičky. Ted jsem s tím zkusila máznout i ten hrudníček a ramínka. Může to být i tím práškem no :think: Koupe se ve vaně se mnou, protože vody se bojí…používáme mýdlo weleda. Čím bych ji měla mýt, když je takhle citlivá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.7.12 12:53

Tak to zname taky…sab simplex (obdoba espumisanu) a rektalni rourka byli naši největši kámoši. Na to tráveni bych ti poradila probioticke kapky Bio Gaia-jsou tedy dost drahe cca 630Kc za 10 ml, ale mám s nima jenom dobré zkušenosti.
Jestli si ekzem holčička śkrábe a je neklidná asi bych krátkodobě užívala antihistaminika (Fenistil kapky),ale to ti musí předepsat lékař. V případě, že vyrážka bude přetrvávat nechala bych se vyšetřit alergologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
19.7.12 12:54

Mýt jen vodou a ne moc teplou a my pereme v Lovele. Kamarádka měla malou, která taky byla vyrážková, ale přešlo to, možná není třeba za každou cenu zkoušet různé masti atd. jen pokud je to fakt pro malou otravné a nedá se to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
19.7.12 12:57

K těm kapkám Bio Gaia-my je měli a nepomohly :-) ale každému sedí něco jiného, v Polsku je mají za necelé tři stovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek