Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nevíte někdo jak dlouho trvá alergologické vyšetření u dospělého? Myslím tím jak napíchají do ruky různé alergeny a čekají na reakci. Manžel na to zítra jde a má dost nabitý den, tak potřebuje vědět, jestli na tom stráví celý dopoledne nebo jen hodinku. Díky
Zalezi na tom jestli bude cekat nez ho prijmou do ordinace. Samotne cekani po pichani do ruky trva tusim 15-30 minut.
Přesně tak, do 30 minut (v ordinaci), kratší dobu než 20 min to nebude.
Super, on chtěl přeobjednat na jindy, že to nestihne, tak to je fajn, že je to takhle rychlé
@Milu86 no s dvěma dětma to bylo na hodinu
Dospělák to zmákne rychleji…
Holky a nevíte jestli testy na alergii na vosy a včely se dělají jen na podzim nebo i v průběhu roku?
Test je z krve. Děla se po cely rok. Ale-vyznam to má když je to od 3 tydnu do 3 měsíců po bodnutí.
Syn měl anaf. reakci na mák (kterou jsme zvládli doma) a než jsme dojeli na kontrolu, tak uplynulo 5 měsíců. V krvi to bylo poznat jak po těch pěti měsících, tak i po roce, dvou,…
@-Evka- chudák, mě právě taky mudr tvrdila že to v krvi je poznat pořád
@ka2ka Teď jsem se dívala, před reakcí měl hodnotu 8, 7 měsíců po reakci 36, pak asi za rok 34.
@-Evka- tak to já se mudr na to ještě zeptám, ale jsem cca 7 let po tak by asi krev nebrala kdyby si nebyla jistá že je to pořád prokazatelný ![]()