Aerius omylem vyšší dávka

Anonymní
21.12.20 20:57

Aerius omylem vyšší dávka

Dobrý den maminky. Syn má kašel a má užívat sirup na vykašlávání a sirup aerius. Každy má jiné dávkování, no a mě se teď stalo, že jsem to popletla a toho aeriusu dala dvojnásobnou dávku, 5 ml namísto 2,5 ml :oops: Myslíte, že je to velký problém? Jsem z toho teď dost nervózní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1309
21.12.20 20:59
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky. Syn má kašel a má užívat sirup na vykašlávání a sirup aerius. Každy má jiné dávkování, no a mě se teď stalo, že jsem to popletla a toho aeriusu dala dvojnásobnou dávku, 5 ml namísto 2,5 ml :oops: Myslíte, že je to velký problém? Jsem z toho teď dost nervózní.

Kolik je synovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.20 21:00

@ElisC 4 roky

• Citovat
  • Upravit
1309
21.12.20 21:02

A ten sirup bere 1× denně?
Pokud se to stalo jednou, neřešila bych to.
Dcera ve 3 letech brala 2× denně 2,5ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.12.20 21:02

Nic se neděje, nic se mu nestane, je to OK.

Samozřejmě, příště pozor a už to neopakujte, máte poučení, nedávejte sirupy vedle sebe, postavte každej jinam…

ale dobrý, nic mu nebude, takto jednorázově z tohoto ne.

zdravím

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.20 21:03

@ElisC Užívá také 2,5 ml dvakrát denně. Ano, stalo se mi to jen teď.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.20 21:11

@Borrealis Děkuji, to se mi ulevilo. Příště se už budu řádně soustředit 🤦.

• Citovat
  • Upravit
2349
21.12.20 21:11

Ahoj, nic se neděje, možná se mu bude v noci líp spinkat, ale ani to ne. Žádný strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.12.20 21:14
@Anonymní píše:
@Borrealis Děkuji, to se mi ulevilo. Příště se už budu řádně soustředit 🤦.

tak tak, to je základ :palec:

ani nechci líčit, jak vypadal onehdá manžel, když si omylem vzal ranní omeprazol večer a večerní Trittico na spaní ráno, ajaj…ten vypadal, autem přejel cíl…a v práci jak na něj koukali :zed:

on dlouhodobě nebere nic, zrovna však bral oba a pomotal to…samozřejmě, prášečky pěkně vedle sebe a prej už si pár dnů říkal " já to jednou popletu a bude"

a taky bylo 8o

no ale dobře to dopadlo, nicméně!! soustředit se!!

8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.12.20 21:18

Nic se nestane. Taky se mi to stalo jedna dcera bere 2,5 ml, druhá 5 ml. Trvale. Ta starší na astma, mladší na atopak. Sirup máme rozdělany vždy jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.20 21:32

@Borrealis Tak to muselo být veselo, v uvozovkách samozřejmě :) Já ty sirupy ani neměla vedle sebe, ale jak toho dávám víc a každé to dávkování je jiné, tak se mi to prostě pomotalo. A to mám pokaždé sepsany přesný rozpis na lednici právě proto, aby se mi tohle nestalo :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.20 21:35

Všem děkuji za odpovědi, moc jste mě uklidnili. Aspoň můžu jít v klidu spát. Ja už plánovala, jak budu celou noc vzhůru a kontrolovat ho. Jsem trochu stresař :lol:

• Citovat
  • Upravit
9741
21.12.20 22:11

U chronických kopřivek se trvalě užívaná dávka navyšuje postupně až na 4násobek běžného dávkování, což znamená, že jednorázově podaná vyšší dávka skutečně neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.12.20 08:30
@Anonymní píše:

v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
h-o-p-e
23.12.20 20:19

Dceri kolem 2.roku veku kozni dr predepsala aerius sirup dokonce 2×5ml denne na parainfekcni dermatitidu. 1 baleni. Takze cca na 10 dnu, jestli si pamatuji dobre. Coz asi odpovida info od Doctus. ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA