Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, syn s PAS začal před 3 týdny mrkat očima. Dělá to čím dál víc. Byly jsme na oční, kapaly kapky proti zanetu očí. Po týdnu kapání se to zhoršilo. Oční vyloučila ocní vadu a řekla, že je to nervového původu. Na neurologii jsme objednaní až na konci ledna.
Před 5 dny se navíc přidalo škubání v obličejí, zatínání zubů a zatínání rukou.
Volala jsem psychologovi, ten mě odkázal na neurologii, to samé dětský lékař.
Ale na neuro jdeme až na konci ledna a stav syna se zhoršuje a že by nás konečně někdo vyšetřil a řekl co mu vlastně je, mi někdo neřekl. Mám čekat až syn nedejbože upadne do bezvědomí? Na to cěkat nechci. Blíží se svátky a ráda bych mu pomohla, ale nevím jak.
To co dělá si není vědom. Kardiolog nás upozornil, že se může jednat o začínajícá epilepsii nebo Tourettuv sindrom. Uplně se bojím co nás čeká a bojím se co dalšího může nastat.
Prosím pište, kdo má s tím zkušennosti a co pomohlo. Děkuji.
Jela bych na detskou pohotovost do vetsi nemocnice, kde je detske neurologicke oddeleni, aby byl vysetren neurologem hned. Urcite bych necekala na konec ledna, kdyz se to zhorsuje.
@h-o-p-e píše:
Jela bych na detskou pohotovost do vetsi nemocnice, kde je detske neurologicke oddeleni, aby byl vysetren neurologem hned. Urcite bych necekala na konec ledna, kdyz se to zhorsuje.
Presne!!! Detska pohotovost, kde maji neurologicke oddeleni. A klidne bych si tam s ditetem polezela, pokud by to chteli. Svatky nesvatky-ty budou i dalsi rok.
O hospitalizaci jsem taky přemyšlela, ale synovi je už 7.let mohu tam být s ním?
KDyž jsem volala na neuro, řekly že nás dříve nevezmou mají plné termíny a pokud by upadl do bezvědomí volat rychlou, nic víc mi k tomu neřekly.
@pocker píše:
O hospitalizaci jsem taky přemyšlela, ale synovi je už 7.let mohu tam být s ním?
KDyž jsem volala na neuro, řekly že nás dříve nevezmou mají plné termíny a pokud by upadl do bezvědomí volat rychlou, nic víc mi k tomu neřekly.
Samozřejmě že můžeš, ale už si pobyt budeš muset hradit. Taky bych na nic nečekala, a rozhodně ne na to až mi dítě zkolabuje!!!
@pocker píše:
Můžeš, ale pravděpodobně se tě budou snažit vyhodit. Chce to nedat se. Do šesti let máš nárok na lůžko a platí ti to pojišťovna (vymahatelnost je ale problematická), od šesti let nemáš nárok - takže buď ti postel dají, ale musíš si to platit, nebo ti nedají nic, ale i tak tam můžeš sedět na židli, na zemi nebo tak něco.
Doporucuju odpovídat na všechno „Ano, chápu, ale já tu přesto zůstanu“.
@mackA159 píše:
Samozřejmě že můžeš, ale už si pobyt budeš muset hradit.
to záleží na přijímajícím/ošetřujícím lékaři. u nás by v případě dítěte s PAS byla velká šance, že lékař požádá revizáka pojišťovny o povolení pobytu i pro doprovod. v takovém případě by nic hradit nemusela.
Pokud máš dítě s PAS, tak budou nejspíš rádi, že tam s ním budeš. Já bych byla, i kdybych měla mít vlastní karimatku a spacák.
Já bych úplně nepanikarila s upadanim do kómatu. Mně to dle popisu přijde spíš jako tiky. Posoudit by to měl samozřejmě lékař, ale na pohotovost bych s tím asi nejela…
Tak jsme byly na pohotovosti a ti nás okamžitě poslali na vyšetření EEG. Tam vše v pořádku, tak syn dostal psychotika na zklidnění. To do něj ale nechci cpát, tak tchýně našla na netu homeopatika Sedativ a musím říct, že se to zlepšilo. Nasadila jsem ještě vitaminy skupiny B a hořčík. Tak snad to bude jen lepší. Koncem ledna máme jít na kontrolu na neurologii.