Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Trochu jsem to výše doplnila.. testy na bílkovinu jsme taky dělali, nic. Vyčítám si, že jsme ten aerius nebrali hned dál, když tak prve zabral.
Po zjištění alergie na roztoče jsme ho pár let brali, + prevenci proti astmatu singulaire. Malá už pak nebyla nemocná, vůbec!!! Doktorka nás pak neviděla několik let. Vyházeli jsme taky staré matrace a krámy od báby, prali plyšáky, často vysávali a vytírali atd. prostě to, co se dělá kvůli roztočům. Děcko už bylo v pohodě. Doplnila jsem to homeopatem. Teď v 10 ti už léky nebere a je ok. Sportuje. Jen občas bere homeo.
Dermoresp. syndrom, to nám taky psali do papírů. Prachsprostá alergie to byla. jak se ta zaléčila, všechno bylo ok. Dítě se celkově spravilo a ožilo. Začaly jí růst kvalitnější vlasy, začala zlobit, spoustu energie měla, prostě nový člověk.
@vendulka72 Děkuji
takže je to možné? 9.12.2013 jsme vysadili aerius, který měla nasazený jako malá součastně s ecobecem, ventolinem. Od té doby byla v pořádku, nemarodila, v červenci minulého roku vysadila ecobec a v prosinci, jak už jsem psala, aerius. Od té doby marodila přes vánoce s virozou, v lednu dvoje těžké průdušky s antibiotikama, jednou musela brát sirup spiropent kvuli zužující se průdušnici. Před 14 dny měla nasazený bronchovaxom, ale teď má opět horečky. pediatr nám (na můj popud, zda to může mít souvislost), nasadil zpátky aerius. Mohlo by nám to tedy pomoci…myslíš, mám se objednat znovu na alergologii a probrat to tam? Je ji necelých 2,5 roku, je možno v tomto věku dělat už nějaké testy??
Na tu alergologii ( k někomu osvědčenému) bych se tlačila. Aspoň na konzultaci. (Když pomáhá lék na alergii, tak by to měla být první volba, řešit alergie.) U nás ji alergická reakce tak oslabovala, že pořád něco chytala. Bylo to tristní jak byla utrápená, ale odbylo se to léčením infekcí. Ty byly ale až podružné.
Tenkrát po zjištění alergie jsme z domu vypakovali i psa. Když se vysávalo, tak dítko bylo zavřené jinde v místnosti (protože ji to rozkašlalo), vytírala jsem denně octovou vodou, týdně prala peřiny… + ty léky. koupili jsme koženou sedačku, tu s potahem z látky vyhodili. Pomáhá i tělesná aktivita, hlavně venku.
Dneska je bez léků, pes je v domě když chce. Jen nemůže ani hladit kočku, to je svinstvo, hned se škrábe. Ale kočku nemáme.
Tak už jste dvě co píšete večer…nemohla se lékárnice splést, že tam napsalo ráno 2,5 ml…??? naše slečna 6 let má alergii na roztoče…a dr. na alergologii mi ho napsala, ať ho začnu dávat při potížích…teď už dva dny kašle tím divným suchým kašlem a má rýmu…tak jí ho chci začít dávat, ale…mám tam ráno…
To je na kazdym my meli kdysi taky vecer ale potrebujeme ho spis rano zalezi kdy je potreba ji utlumit tu alergickou reakci jestli na noc aby spalo nebo pres den
Taky mi tam napsala lékárnice ráno, ale vždycky jsem dávala večer
I doktorka mi to říkala… asi mají lékárnice jiný názor ![]()
My jsme dávali vždy večer, teď mi ale dr. na pohotovosti říkala, že dcera je už velká (3,5 r.), tak že mám dávat 2× denně, tudíž jednou musí být ráno. Ale není to kvůli alergii, ale kvůli akutnímu zahlenění.
Já si myslím, že mi doktorka říkala, že účinkuje 24hodin, proto se dává 1 denně, pak by bylo jedno, jestli ráno nebo večer.