Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám ,dotaz …Mám 5týdenní holčičku a pokašlává k dr jdeme ve čtvrtek dneska a zítra tam dr není.. Teplotu nemá ,ale máme trošku rýmu,v lékarně tu je zavřeno a mám tu stoptusin ..Na netu je psané,že do 7kg mužu dávt 8kapet 3×4 denně---.. Máte stím nekdo zkušenost?? Jedna maminka psala,že ji to dr dokonce předepsal…Děkuji všem za odpověd ![]()
@misphulin Stoptusin kapky bych tak malému miminku nedávala. Jsou pro ni ostré, mohla by se zalknout. Musela by jsi to naředit z mlíkem, ale i tak
Ta maminka co ti psala nemyslela náhodou stoptussin sirup? Ten je určený, ale dětem až od 6m. Raději bych počkala do zítřka až otevřou lékárnu, když tam vaše dr neni.
Jo a ještě jsem si vzpomněla. Moje dcera mívá taky rýmu a dr někdy říkala, že ten kašel je od rýmy, protože ta teče do krku a to dráždí ke kašli.
já koukala i na ne a tam je psané,žer do 7kg se mužedávat 8kapek jasnýže bych to dala s mm
Stoptussin kapky dát můžeš, dávkování viz příbal. leták, ale pokud kašle jen trošku, tak netřeba, spíš odsát rýmku (je-li co odsát)a čistit nosík „mořskou vodou“, zvlhčovat vzduch, nekouřit atd. Pokud je kašel vlhký, je lépe dát Mucosolvan.
tak já ji to od zítra dám-:-) a nebo se zeptám ráno v lekarne
děkuji:)