Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat,je nám 5týdnu,mám ještě 19-ti měsíčnního synka a moje 5týdenní dceruška má rýmu a kašle… Kašel je takovej hlenovitej…asi to chytla od malého,muže dostat nějaké léky? takhle malé miminko? Ve čtvrtek jdemk dr,ale i tak se tám:)
DR TAM NENÍ… A ZA DRUHÉ.. kašle pokašlává.. ,kdyby se to zhoršilo,vždy mohu zajít na pohotovost…:) jde jen o to jestli s tím má nekdo zkušenost a mel nejaké léky…:)
teplotu nemá,stolii má jak ji má mít.. vše je o.k. je trochu pokašlává ![]()
můžeš dát hedelix, ten je od narození. Na rýmu klasika, mořská voda či vincentka, kapky do nosu a odsávat luxem.
Kdyby dostalo mimčo teplotu, tak teoreticky můžeš srazit paralenem, ale musíš upravit dávkování, většinou se to dělá zmenšením čípku, že se dá jen půlka.
Zakladatelko v lékárně ti poradí, my jsme brali hedelix, bylo nám teda o pár týdnů víc, jinak na rýmu může nasivin dětský kapičky ty jsou úžasný a rychle nám to po nich zmizelo
Malá měla kašel, když jí byly tři týdny. Doktor zjistil, že to má na průduškách a skončily jsme v nemocnici - aby z toho nebyl zápal plic, taková choroba pro malý mimi je ohrožující. Dostala antibiotika a nějaký sirup. Teď jí jsou tři měsíce a snad dobrý ![]()
ahoj, taky jsme meli kasel ve 3 tydnech, ale fakt hrozny..dostali jsme taky Hedelix, kapat do nosu morskou vodu a odsavat, i materske mleko do nosu muzes davat..doktorka rikala jakmile by byla teplota okamzite prijit, aby se nedostalo na prudusky, jinak dobry..tak sleduj teplotu, jinak si myslim, ze by to melo byt v pohode.
stoptusin mohu dávat? To jsem nevěděla doma ho mám…TEd tu v lekarne maj všude zavřeno..Teplot u sleduju
Děkuji všem:)