Perthesova choroba

7.5.12 21:45

Perthesova choroba

ahojky,jmenuji se Ivča,je mi 29let,mám syna Toma a Danečka,Tom má skoro 5let a trpí perthesovou chorobou,zatím máme atlantu,ale chceme do Košumberka do léčebny,hledám stejné děti nebo maminky které by mi mohli pomoci,zhubla jsem za třii měsíce 22Kilo,mám strach o syna.Daníkovi jsou 3měsíce a je zdraví.Ivča. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.5.12 21:49

Perthesova choroba

Syn nemůže chodit do školky,nemá už kamarády,je mu moc smutno.
:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.12 21:56

perthesova choroba

Pokud tohle někdo bude číst,tak mne prosím kontaktujte na ivkatlapakova@centrum.cz potřebuji pomoct,máte někdo děti s touto nemocí,zkušenosti,názory???? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
7.5.12 22:10

Ahoj, ona to asi není tak častá nemoc, časem se někdo určitě najde.
Můj muž má/měl Perthese taky, v 6letech byl rok v léčebně - později i dnes vše v pořádku, jen má v kyčli omezenou pohyblivost. Taky máme dva syny, takže jsme to hlásili dětské doktorce, kdyby něco, aby věděla a v tom rizikovém věku abychom dávali pozor, manželovi to zjistili úplně náhodou. Prý to dědičné není, ale taky se bojíme.
Jestli chceš, tak mu o tvém tématu řeknu, pokud tě zajímají i starší zkušenosti, tedy, starších lidí co to mají taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
7.5.12 22:15

@Ivčatlapička Nemám vlastní zkušenost, ale našla jsem odkaz na diskusi maminek těchto dětí - třeba by se ti povedlo je kontaktovat…Je to sice dva roky staré, ale možná ti to pomůže.
 http://rodina.cz/…vep_tree.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
7.5.12 22:19
@Ivčatlapička píše:
Pokud tohle někdo bude číst,tak mne prosím kontaktujte na ivkatlapakova@centrum.cz potřebuji pomoct,máte někdo děti s touto nemocí,zkušenosti,názory???? :?:

Ahoj.
No, zkušenosti nemám ale tchán pracoval na Košumberku jako lékař,takže určitě ví co je to zač. Asi zítra s ním budu telefonovat, takže jestli je něco na co by jsi se ráda ptala tak mi písni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
7.5.12 23:09

Ahoj, já taky nemám zkušenosti s dnešní léčbou, ale můj brácha (dneska je mu 33) jí měl jako dítě - taky se mu to objevilo v 5 letech, začal kulhat a nemohl došlápnout na nohu. Tehdy mu nabízeli operaci s 50procentní šancí, že to vyjde nebo Košumberk - naši si vybrali Košumberk. Brácha tam byl púl roku, moc se mu tam líbilo.. Dneska hraje závodně fotbal,dělá všechny sporty, nemá žádné následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 13:09

perthes

ahojky všem díky za podporu,syn musí bohužel na operaci držte nám palce,jdeme na Bulovku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mám šílenej strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
8.6.12 13:40
@Ivčatlapička píše:
ahojky všem díky za podporu,syn musí bohužel na operaci držte nám palce,jdeme na Bulovku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mám šílenej strach.

Držím moc palce, ať vše dobře dopadne :hug:
Bulovku jako nemocnici nemám moc ráda, ale jestli je tam něco na výborné úrovni, tak je to ortopedie - takže buď ráda, že jste se tam dostali
Posílám hodně sil, dej vědět, jak jste dopadli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 13:48

perthes

Děkuji moc všem,já jsem úplně na nervy,ale zvládnout to musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 13:49

perthes

Díky všem za podporu,není mi nejlíp,mám to tiž dvě děti,ale zvládnu to musím musím buýde zase zdravej náš Tom akorát bude mít narozeniny 5té oslavíme je později se nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ilona Válková
1.11.13 18:30

Perthesova choroba

Dobrý den.
Mám syna s Perthesovou chorobou. Prosím ozvěte se mi na email ***@seznam.cz. Děkuji. Válková

• Citovat
  • Upravit
5
24.2.14 13:58

Ahoj všem. Koukám že na internetu jsou převážně diskuze starší. Můj syn (12 let) po úspěšné operaci 5/2013. Operován byl na Bulovce. Stále rehabilitace, ale kloub v pořádku. Kdyby chtěl někdo pokecat na téma, tak mi klidně napište na e-mail.. ********

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.4.14 13:16

Ahojky holky, tak jdu k Vám pro radu a psychickou podporu. Malej se mi ráno vzbudil s pláčem, že se nemůže postavit na nožičku, tak jsme jeli do Motola na noze co ho bolí má zánět kyčelního kloubu. No, ale na noze co ho nebolí má kloub špatný- Perthesova choroba. Jsem z toho úplně zdrcená z toho co nás čeká. V úterý jdeme Sono s nohou co má zánět a mají nás objednat na magnetickou rezonanci. Kdo máte zkušenosti poraďte jak to zvládnout. Operace prý snad ne, ale dlouhodobá rehabilitace. :,( díky Týna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.4.14 13:46

Kamosky holka mela neco podobneho v zime, poderela loziska na RTG, ale nakonec z toho byly jen nejake enchondromy, bude se sledovat. Taky ji bolela noha, to svedli na virozu. Mate tu diagnozu uz jistou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí