Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doporučují jediné MUDr. Brom, Hamzova dětská léčebna Kosumberk. Nic lepšího v Čechách na perthes není.
Našemu 3.letému synovi z jistili tuhle nemoc podle rengenu pan doktor nám jen řekl, že na operaci je maly a máme ho ržet v klidu, aby nohu nezatěžoval a je to na nás rodičích jak se k temu postavyme.Za měsíc máme přít na kontrolní rengen mám strach, at něco nezanedbáme furt má ručičku na zadečku nevím jestli ho to nebolí neumí to říct nechápe ještě slovo bolest. ![]()
Mému synovi jí objevili v roce 1990 je to už hrozných let tenkrát byly strojky na odlechčení jen pro prominentní děti tak měl na nožičkách sádru a uprostřed klacek při sádrovaný aby nemohl dát nohy k sobě a mohla se mu obnovit chrupavka po dvou měsících mu to měnili ale šlo to pomalu proto šel na operaci a pak na dlouho do jediného nejlepšího zařízení tady u nás do Košumberka bylo to na dlouhé měsíce. ale je uplně zdráv. měl nožku o víc jak centimetr kratší ale hodně jezdil na kole a dotáhl ji dnes by nikdo nepoznal že byl tak nemocný. Chci jen napsat všem co si tím ted prochází že i když to vypadá hodně zle není to tak je to dlouhá cesta chce to hodně trpělivosti zdravím všecky a budu na Vás myslet
Píšu s koro po 3/4roce zatím máme léčbu doma cvičíme, jezdíme do školky a co tři měsíce chodíme na kontrolu, kde nám v lednu zdělili, že máme perthesovu chorobu i na druhé noze máte někdo z kušenost z oboustranou chorobou?
@vrtelka Ahoj já mám syna který má také oboustranný perhtes. Pokud bys chtěla napiš.
@vrtelka
Dobrý den. Včera nám bylo oznámeno, že náš 6ti letý syn ji dostal
je nám hrozně. Budu ráda, když se od vás dozvím co nejvíc. Jak dlouho to léčíte..jak…díky moc. Jsme na nervy
zatim jsme doma. Má ležet a za týden kontrola.
Ahoj,
my byli na tom stejně, na nervy. A všechno to krásně dopadlo. Nemoc synovi zjistili v 7,3 let…Zavolej vše podám.
Ber to jako zlomeninu - VYLÉČÍ SE TO!!!
28.4.2017 - edit admin: kontaktní údaje
Mému synovi toto onemocnění zjistili v necelých 4 letech na jedné straně, po roce se mu to udělalo i na druhé straně. Má za sebou operaci jedné strany tu druhou zatím budou léčit konzervativně a doufám že to tak zůstane. Už s tím bojujeme 2,5 roku je to dlouhá cesta. Ale jsem ráda že se to dá vyléčit jen je to na dlouho. Hlavně u každého dítěte je to jiné. Všem kdo tím prochází držím pěsti.
Ahoj, našla jsem vaše povídání o perthesově chorobě a vše odpovídá potížím našeho synka. Jen s tím rozdílem, že měl diagnost. hnisavý zánět v kloubu - už je to rok a třičtvrtě, má kloub úplně rozbitý - je podruhé v Luži ( měsíční pobyty) - ale tedy s diagnozou po zánětu kloubu ne Perthes… nohu má už o 2 dm kratší - mám strach, že je vše špatně a 2 roky se léčí s jinou diagnozou.
V době, kdy onemocněl - provedli mu punkci kloubu, kde byl zjištěn právě streptokok - tak ještě pár dnů před tím mu dělali rentgen, to už ho noha bolela, ale rentgen nic neprokázal. Kdyby to byl Pethers, byly by už asi vidět změny, že? Ani předtím nijak nekulhal… jsem teď plná emocí, píšu zmateně.
Ahoj, tak my už jsme v Košumberku skoro dva měsíce. Jsme moc rádi, že jsme se tak rozhodli a veliký dík maminkám, co nám pomohly se rozhodnout… co rentgen? Ten ukáže Perthes. A byli jste u pana primáře Broma? Můžeš mu poslat i rentgen emailem a odepíše.
@Many4 Teď je malý v Košumberku taky, možná se potkáváte. Měli jsme vše, rentgen, magnet. rez., třífazový skelet, ultrazvuk… Hlavici už vůbec nemá, je úplně rozbitá-už mu nesroste. údajně za to může streptokok, který tam v hnisu u kyčle opravdu byl - byl 3 týdny na JIPCE. Ale myslím, že zároveň mohl probíhat i Perthes.
@diskettes
včera odpoledne jsem tam viděla novýho klučinu, když jsme byli na magnetu na áčku
šlapal tam na kole a měl berličky u sebe. To bude možná on, říkal, že je ve druhé třídě mám za to ![]()
@Many4 Ano, žluté berličky, brýlky, druhá třída, takový šášula veselý. Je tam od konce srpna. A byl tam celý červen. Jsme od Luže přes 3 hodiny cesty, jezdíme za ním víkendy.