Afty u kojenců

2962
7.5.12 17:34

afty u kojenců

Ahoj všichni, nemáte někdo zkušenosti s afty u kojenců,malému bude 11měsíců a díky aftům jsme se dostali do nemocnice, následoval průjem, rýma a zánět průdušek, teď jsme už doma, ale zase se mu udělat takový velký na jazyku :cert: je to vůbec aft?dáváme fialku a mundisal gel, ale to moc nepomáhá,prej je to i tím, že má oslabenou imunitu, tak co na to?máte nějaké rady a tipy jak z toho ven? :zed: už je to unavující, musím pořád kontrolovat kolik sní a vypije,abysme zas neskončili na kapačkách :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
7.5.12 17:43

Dcerka měla afty v 15 měsících, naštěstí jsme to zvládli, i když měla vysoké horečky a nejedla, alespon pila. Moc ti asi neporadím, navíc se to rádo vrací, na jídlo bych se vykašlala (v akutní fázi myslím, když je mu líp, tak dohánět), ale pití hlídat, střídat, eventuelně i sladit - dodá energii…
Jen k tomu fleku na jazyku, nemusí to být aft, pokud ho to nebolí, dcera na to trpí dodnes, říká se tomu nějak, jen jsem zapomněla jak, cosi jako mapovitý jazyk, vždycky se udělají flíčky, zvětšují se až jakoby sleze celý povrch jazyka. Ale to není nic závažného, aspon mě o tom ujištovala doktorka.
Snad to bude mít tvůj malý taky ono a ne vracející se aft :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
7.5.12 17:47

Ahoj,no nesetkala jsem se s tím u mích dětí.Já to prodělala asi v cca 3 letech,hrůza v nemocnici..ale čim to bylo nevím.Pokud má tvůj šmudla špatnou imunitu,pak se mu afty dělají no :think: …prostě mu ji asi podpořit a zvýšit přijem vitamínů.Hodně pomahá i B vitamín.Zaleží co všechno se v 11 měsicích může.No začla bych u nastartovaní umunity :).Držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
7.5.12 17:54

@TynaCut muzu prosim vedet kdo ti rekl,ze diky aftum jsi byla s malym v nemocnici?Afty nezpusobuji zanet prudusek ani rymu ci prujem :think: .
Ja jsem si s detma a afty uzila dost,kluk mel jako kojenec Herpetickou stomatitidu s oparama a co si vse zkusil ani popisovat nebudu.Pak v 18ti mesicich mel afty jeste jednou.Nejstarsi holka mela afty taky docela casto.
Nejlepsi je vitamin B,hlidat dite,at nestrka spinave ruce do pusy,nebo spinave hracky,pece o dutinu ustni,taktez to muze byt i viroveho puvodu a jak pises oslabenim imunity nebo stresem.

Edit:Zkus salvej nebo hermanek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
7.5.12 18:08

@Jaruna Ano, ted jsem si vzpomněla, to bylo to, co měla dcerka v těch 15m, i zánět dásní k tomu, už vím… byl to děs.
A radíš dobře, i když nám řekla dr, že je to většinou virové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
7.5.12 18:20

@Iffka taky to mela mala jo?No ja byla uz na palici,nevedela jsem jak mu mam pomoc,jen brecel,brecel a brecel,teploty 8 dni,afty vsude,na jazyku,dasnich a rtech opary,nejedl,nepil :zed: .Az 3 den chudak chtel uz neco jist,dala jsem mu mliko,vzal flasku do pusy,dvakrat zatahl a jeden opar na rtu mu prasknul,krev tekla a kluk modrej od bolesti,pak nechtel do pusy uz nic,zrejme se bal.No hlad byl samozrejme vetsi,tak jist zacal,ale umelou lzickou (kdyz jsem mela kovovou,tak knoural,nevim proc) a jen jsem mu to hazela z dalky do pusy,rtu jsem se snazila nedotknout.Pit se naucil brckem.
Byl to silenej zazitek hlavne pro to dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.5.12 19:06

my jsme jednou kvůli aftům taky skončily v nemocnici, protože mi nejedl a nepil, takže byl pak na kapačkách..
ALe tam mi doporučili Tatum Verde do pusy.. Je to taková zelená vodička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
7.5.12 19:07

Jaruna - nemyslím,že díky aftům jsme byly v nemocnici, spíš to bylo tím, že díky aftům nejedl,nepil a pak se k tomu přidaly adenoviry + ta rýma a zánět průdušek, takže aftama to jen začalo, byl dehydrovaný tak musel na kapačky a postupně léčili vše, takže asi jsi to blbě pochopila :) jinak zatim dík všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.5.12 19:08

A jako klasika určitě víš- nic kyselého, sladkého jako přesnídávky a tak… omezit.. a kdy jsou afty tak vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
7.5.12 19:09

iffka právě ho to i bolí je to kolečko o průměru tak půl centimetru a bolí ho to na dotyk :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.5.12 19:10

To bude asi aft :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
7.5.12 20:23

@TynaCut nemyslim si,ze jsem to spatne pochopila :mrgreen: ,precti si co jsi napsala a jinak to ani chapat nejde.Jasne,ze kvuli dehydrataci tam muze dite skoncit,to same jsem musela hlidat i ja,navic muj kluk nikdy nepil jako caj,vodu,nic takoveho,jako prijem tejutin mel jen mliko a ovoce.Ovoce nesmel co mel afty a mliko nechtel kvuli te nehode s prasknutim oparu,takze jsem mela co delat.
Velke kolecko?Pul centimetru je dost teda a jak to kolecko vypada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
7.5.12 21:45

@Jaruna měla no, naštěstí vždycky, když zabraly léky na bolest, tak jsem ji nutila pít a pít a pít.. pak jsem jí zkoušela dávat béčko, ale bylo jí z něho špatně, s věkem to odeznělo samo…

@TynaCut pokud ho to bolí, tak to bude asi aft, ony se fakt vrací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
7.5.12 21:47

také na ně hodně trpíme,naposled jich měla malá v puse snad 20 ,nejedla ale hodně pila,nám hodně zabýrá Aloclair gel,doopravdy ty afty léčí,druhý den začínají mizet,třetí den už nebolí,znecitliví jazyk a udělá takový film na jazyku,doporučila nám ho doktorka,fialka a Mundisal nám ty afty akorát zhoršili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
7.5.12 22:02

Jaruna tak jsem to asi blbě napsala no, :pocitac: myslela jsem to tak,že kdyby ty afty neměl, tak by normálně pil a jedl, tak bysme třeba doma zvládli i ty průjmy a zánět průdušek taky, nechtěla jsem aby to vyznělo tak, že vše je díky aftům :! Jinak to bude asi ten aft nebo já teda už nevím :nevim: to kolečko tam měl i nemocnici, když nám říkali, že má afty pak se mu to ztratilo a ted znova ach jo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí