Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, náš malý - 9 měsíců a týden, má od včera od večera horečky, ráno vypadal že už je ok, a pak to zase začalo narůstat, teď měl 39,5 v zadečku, takže po odečtu 39. Jinak mi nachlazený nepřijde, snad trochu měl víc soplík, tak jsme trošku odsáli. Spíš je ale hrozně ukňouraný, poplakává, celý den ho nosíme, když zrovna nespí…chtěla jsem se zeptat, jestli je to normální takové chování…není mu přece dbře, tak si říkám, že ano
jinak ani moc nejí, jinak je to velký jedlík…ani nevím jestli jídlo dávat jinak při horečkách? Dala jsem mu do zadečku čípek paralenu, už večer, v noci sirup nurofen, ráno zase čípek a pak sirup a teď zase čípek…díky
@domecekPJVS děláš vše zprávně možná bych dávala kapesníčky namočené do octové vody na zápěstí a kolem kotníků moc to pomáhá
ať jste brzo zdraví a zítra u dr.vám poradí víc
zoubky mě taky napadly, ale není to už moc velká horečka? Zatím má jeden zub, a ten mu neudělal žádný problém
spíš mi jde o tu kňouravost a poplakávání, to se bojím jestli ho něco nemůže bolet???
tak jsem mu natřela dásně calgelem a zklidnil se, takže snad opravdu zuby…hrůza, člověk se s nima trápí od narození až do smrti
díky za rady
Příspěvek upraven 06.05.12 v 17:58
Mně to na zuby přijde dost vysoká teplota, ale asi to možný je, i když pořád to může být nějaká viroza. Ta kňouravost je určitě normální, to měl malý taky, když byl marod, málo jedl, při horečce aspoň hodně pil. Byl celkově „chovavější“ a když měl jednou horečku v době, kdy začínal chodit, tak dokonce na 2 dny ustaly pokusy o chůzi, byl jak látro, nechal se poponášet. Je to holt vyčerpávající. Ať je vám brzy líp.
No uvidis, kdyz se do 3. dnu neukazi dalsi priznaky, tak to budou nejspis zuby, ale stejne bych ho pro jistotu vzala zitra k dr. at ho zkoukne, prohmata a uvidis ![]()
Šestá nemoc, řekla bych téměř s jistotou.
Tři dny vysokých, velmi špatně srážitelných horeček (bez rýmy a kašle), čtvrtý den se vysype vyrážka a je vystaráno.
Vydrž. ![]()
no a vedle zubů jsem právě nejdřív hádala tu šestou nemoc ![]()
a mám zítra valit k Dr.? Ale teď po tom natření calgelem se fakt zklidnil a nakonec usnul s manželem v posteli
taky mě napadla jako první 6. nemoc! Je to hloupá nemoc,ale k dětem to asi fakt patří… ![]()
Kdyz zajedes k dr. tak se vubec nic nestane, radeji 100× zbytecne, nez jednou pozde ![]()
@domecekPJVS píše:
no a vedle zubů jsem právě nejdřív hádala tu šestou nemoc
a mám zítra valit k Dr.?
A proč? Stejně na něm nic neuvidí - navíc po víkendu leda tak v čekárně chytnete něco horšího.
Osobně bych nešla a počkala ty 3-4 dny, zda se vysype vyrážka. Samozřejmě za předpokladu, že se stav dítěte nějak zásadně nezhoršuje.
já bych právě asi taky chvíli počkala. A k té šesté nemoci patří, že ta horečka nejde dolů?
Holky ještě dotaz, já v noci dala malému asi víc sirupu Nurofenu, prostě jsem se v tom přítmí přehlídla a zjistila to až ráno
nemůže se nic stát, když to bylo takhle jednou, že je?!
Jojo, to je jeden z typických příznaků, že má dítě hodně vysoké horečky, které se špatně srážejí…
Vydrž, dávej dost pít a teplotu srážej taky jinými způsoby než léky - pohraj si s mimčem pod vlažnější sprchou, obkládky, octové ponožky,… A hlavně se tu teplotu nesnaž z horečky dostat hned až na normál, stačí, když klesne třeba o stupeň…
To víš, že se jednou nic nestane, příště si to ohlídáš, s tím si nelámej hlavu. Kdybys mu to dávala dlouhodobě, byl by to problém, ale takhle jednou se nic nestane.