Neštovice - jsou to?

• Fotoalbum (24)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1081
5.5.12 14:03

Neštovice - - jsou to?

Ahoj, hledala jsem hodně na netu, ale nenašla jsem odpověď na můj dostz, proto zakládám nové téma. Ve školce u naší 4leté dcery se objevily v týdnu neštovice, tedy dvě děti během uplynulého týdne onemocněly. Dcera už několik dní trochu pokašlává, navíc má druhý den průjem, dneska v noci a ráno měla horečku a ráno měla po celém těle červené fleky, ve kterých byly drobné i větší pupínky, jako popálení od kopřivy. Nabyla jsem dojmu, že to budou zřejmě neštovice, takže jsem jí dala 5 kapek Zyrteku proti svědění a během dopoledne se všechny pupínky ztratily. Teď má po nich viditelné jen mírně zarudlá místa. Vím, že se neštovice vysévají ve vlnách, ale měla jsem zato, že když se vysejí první pupínky, tak v jejich místě pak vzniknou ty velké boláky a takto to pokračuje ty 2-4 dny. Takže jsem trochu zmatená, protože teď nemá na těle v podstatě nic. Teplotu jsme srazily, má jen mírně zvýšenou. Můžete mi, prosím, poradit či podělit se o zkušenosti?
Díky K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
5.5.12 14:07

Neštovice přibývají rychle (během pár hodiny) a hlavně se pupínky podlijou tekutinou.
To, co měla dcerka, mi na neštovice moc nepřipadá.
Mmch. co ve vlasech, neměla je? U nás to začalo ve vlasech, tam jich bylo nejvíc (ale není to pravidlo). A syn je přinesl až tak měsíc po prvním nemocném spolužákovi, mezi tím to chytla většina ostatních dětí a některé se jako zdravé už vracely zase do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
5.5.12 14:11

ve vláskách ani na obličeji nic nemá… ale zase si říkám, že ve školce fatk dvě děti onemocněly během posledních 5 dní, takže byly asi v kontaktu s někým nemocným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
5.5.12 14:51

Nám neštovice taky začaly v hlavě a na ramínkách do 4 dnů jich měl po osbě tak tisíc.Rozhodně se žádná během minimálně týdne(natož po zyrteku) neztratila ba naopak stále přibívaly nové.Příznaky mi teda jako neštovice nepříjdou.
Je pravda,že každý dítě je má jinak kamarádky syn měl tisíc pupenů a dcera to chytila od něj a měla dva maličké pupínky na tváři :nevim: a taky prokázané,že neštovice prodělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
5.5.12 15:28

Já bych neřekla, že to jsou neštovice. Ty by jen tak nezmizely. Neštovice vypadají spíš jako puchýřky podlité vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
5.5.12 20:35

Ahoj, vypadá to opravdu, že to byla nějaká viroza. veškeré vyrážky zmizely, průjem ustal, tak si na neštovice ještě asi budeme muset chvíli počkat :-) Díky za reakce K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
29.5.13 11:37

Ahoj holky, jestli nevadí oživila bych diskuzi. Naše malá se dnes probudila a má na sobě pár pupínku jeden na tváři, jeden ve vlasech na bříšku a boku. Vypadá to jako potničky nebo jako by byly něčím podlité. Teplotu ani jiné projevy nemá, mužou to být neštovice? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
23.6.13 22:42

Ahoj, chci se zeptat jestli neštovice vždy musí být nalité tekutinou?
Syn ve čtvrtek měl jeden pupínek, ale vypadal spíše jako beďar na zádech. V pátek ráno měl o hodně více jakoby štípance od komára. Manžel s ním šel k doktorce nebyl si jistý, jestli to nejsou neštovice(ve školce se objevily cca před měsícem) doktora řekla že na neštovice to nevidí. Z pátku na sobotu se objevily další pupence a dnes ze všech pupenců jsou krvavé stroupky jako po neštovicích. Nevíte co by to mohlo být? Teplotu nemá, začala mu trošku rýma dnes a rýmu měl i před týdnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
23.6.13 23:17

@petra79 No, to nevím, jestli by mu to tak brzo začalo vysychat :think: Malému teď neštovice končí, a strupy má tak pár dní, s toho jsme v izolaci už 14 dní. Zkontroluj hlavu, jestli jsou to neštovice, bude je mít i v hlavě. Jinak doktorka neštovice potvrdí, až jsou v hlavě a na hrudníku. Z pár pupínků nediagnostikuje. Já tam taky byla s první neštovicí, a poslala nás dom :D, do rána byl celý. A taky horečka, to většinou doprovází. Tvůj může mít i vyrážku ze slunka.To vypadá podobně. :think:

Jako těžko říct, pokud byl mezi ostatními nakaženými, je to možné…uvidíš, no.

• Citovat
  • Upravit
Elois28
24.6.13 00:13
@petra79 píše:
Ahoj, chci se zeptat jestli neštovice vždy musí být nalité tekutinou?
Syn ve čtvrtek měl jeden pupínek, ale vypadal spíše jako beďar na zádech. V pátek ráno měl o hodně více jakoby štípance od komára. Manžel s ním šel k doktorce nebyl si jistý, jestli to nejsou neštovice(ve školce se objevily cca před měsícem) doktora řekla že na neštovice to nevidí. Z pátku na sobotu se objevily další pupence a dnes ze všech pupenců jsou krvavé stroupky jako po neštovicích. Nevíte co by to mohlo být? Teplotu nemá, začala mu trošku rýma dnes a rýmu měl i před týdnem.

Klidne to muzou byt nestovice. Muj syn je prodelal nedavno, ovsem vubec nemel takove ty standartni priznaky..pouze par dni nekolik velkych, slitych cervenych pupencu, spis vypadaly jak stipance. Doktorka rikala, ze ma silny organismus, tudiz se mu nerozjely v takove mire, jak je bezne, ale jestli si vytvoril dostatek protilatek, to zjistim az v budoucnu.

• Citovat
  • Upravit
11620
26.2.14 21:07

Ahoj, dnes večer jsem zjistila, že je dcerka osypaná. Myslíte, že by to mohly být neštovice? Na obličeji má jen krupičku, ve vláskách bych řekla že nic nemá. Nejvíc to má na břiše, míň na zádech, nohy čisté, ruce jeden pupínek, na zadku taky jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
26.2.14 21:13

@Genovesa to klidně může být, u obou dětí to byla nejdříve krupička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
26.2.14 21:17

@Antynka No prima, jsem těsně po zápalu plic ve 20tt, doufám, že se mi případně vysype i pásový opar… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
26.2.14 21:19

@Genovesa ahoj, narazila jsem na diskuzi… mě to jako neštovice nepřijde, ale těžko říct, fotka není moc ostrá. A byla malá v kontaktu s nemocí? Pokud nemá pupínek na hlavě nebo ve vláskách, tak to být nemusí, spíš nějaká alergie… co teplotu, má? drž se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
26.2.14 21:20

@Antynka a není to tak, že u neštovice pupínky postupují směrem dolů, že třeba trup se obsype později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí