Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mischelinka Ahoj
. Taky jsem myslela, že to neštovky nejsou, nevím o nikom, s kým by byla v kontaktu, ale před 16 dny byla v Jungli a v dědině neštovice jsou ve dvou rodinách, co vím. Měli jsme tu dneska shodou okolností hlídání a slečna tvrdila, že u těch jejích sestřiček to začalo právě takhle. Jsou to spíš pupínky, jen dva až 3 mi přišlo, že mají jakoby špičku vodnatou. Hlavně jeden, co jsem ráno viděla na ručičce. Vlasy jsme jí nějak neprohlíželi, v tom šoku mě to nenapadlo. No, uvidím ráno a zamířím k lékařce. Teplotu nemá, nevím o ničem novém, co by jedla. Ale je fakt, že ona má nějakou kožní reakci co chvíle, vždyť víš… Ještě posílám fotku tělíčka. Furt se mrskala, líp vyfotit se mi to nepovedlo.
Malá měla nejdřív 2 pupínky na zádech a jeden na trupu, pak se to rozjelo všude, jako puchýřky plné vody. Tohle mi moc na neštovice nepříjde.
No máme čerstvě po neštovicích a vypadalo to u kluků jinak. Ty vyrážky ( aspoň) nekteré jsou větší a hlavně u neštovic - u takového velkého výsevu jsou vždy všechny stádia - pupínek, pupínek podlíté tekutinou, pak zasychání, strup - jde to celkem rychle.
Takže bych pozorovala jestli se to rozšiřuje a hlavně jestli se ty pupínky mění. Nemusí vždy neštovice začínat ve vlasech ale ve finále je tam oba kluci měly.
@Mišela1 @katyca Díky, tak já kouknu ráno, jak se to vyvíjí. Včera a předvčerem měla kedluben z obchodu, dneska oloupaný čerstvý okurek, předvčerem ředkvičku. Všechno už jedla, ale ne teda v zimě. Tak že by chemie ze zeleniny
?
@Genovesa jo jo urco, ale koukam tech bude, chudatka drzte se
,ale budete to mit za sebou. ![]()
Myslím, že tohle nejsou neštovice. Spíš alergie na něco (jídlo, drogérie, prací prášek…)
@Genovesa tak ani u druhé fotky se mi to na neštovice nezdá, ale tak co dítě to může být jiný projev, zvlášť pokud jsi u pár pupínků viděla vodnatou špičku. Neštovice ale postupují rychle, už během pár hodin by se měly podlít všechny a vysévat se další. nevím, od kdy vyrážku pozoruješ, ale pokud už pár hodin, tak to nebudou. Alergie nebo nějaká kopřivka může být na cokoli, zkus dát fenistil, mělo by to ustoupit ![]()
@mischelinka Abych pravdu řekla, byla bych radši vzhledem k okolnostem, kdyby nám nemoci už daly pokoj
. Škoda, že mě nenapadlo nakapat fenistil, mohla jsem být ráno moudřejší, teď už spí. Pupence ještě kolem poledne na bříšku neměla, když byla čúrat a svlíkala se sama. Potom nevím, nosí košilku
.
Mě to přijde spíš jak potničky
neštovice se nevyraší takhle honem z ničehonic. Nejdřív bys podle mě našla pár podezřelých a nepřehlédnutelných pupínků a až po pár hodinách se to začne vysívat. A jak už někdo psal - v takovým množství by ty pupínky byly různých stádií.
@Genovesa - hodím ti sem fotku mladšího syna, pro porovnání měl velký výsev - pak to s dovolením smažu:-)
Příspěvek upraven 26.02.14 v 22:00
@Mišela1 Děkuju, tak fakt to vypadá jinak. Mně se to nezdálo, ta slečna na hlídání mě ale poněkud nahlodala, se přiznám
.
Holky, prosim o radu, je to nestovicka, nebo ne? Vypada to jako stipanec a uvnitr jakoby stroupek..mame jet na dovolenou…byl v kontaktu s holcickou, ktera dva dny po setkani nestovice dostala.dnes je to 26.den…snad jen plasim zbytecne. vsude se pise, ze prvni pupinky se objevi ve vlaskach a tam nema vubec nic…
@Anonymní píše:
Holky, prosim o radu, je to nestovicka, nebo ne? Vypada to jako stipanec a uvnitr jakoby stroupek..mame jet na dovolenou…byl v kontaktu s holcickou, ktera dva dny po setkani nestovice dostala.dnes je to 26.den…snad jen plasim zbytecne. vsude se pise, ze prvni pupinky se objevi ve vlaskach a tam nema vubec nic…
myslím, že to bude štípanec ale no uvidíš pokud zítra přibudou je to jasné. Neštovička je vodový puchýřek. A ne vždy je první ve vlasech
Malá má zrovna neštovice a vypadá to dost podobně. Záleží jak to vypadalo než se udělal stroupek. Neštovice je nejdřív malý puchýřek, když zaschne vypadá takhle. Pokud byl v kontaktu tak riziko je velké. Bývají u toho teploty, ale třeba moje malá nemá, ale ona je ještě kojená a já je měla, takže má asi proto lehčí průběh.