Neštovice u ročního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
271
4.5.12 14:20

Neštovice u ročního dítěte

Holky pomoc…

Mam tu na starosti manželovu dcerku, přivezli jsme ji v úterý, sice pořád řikala, že ji něco svědí, ale myslela jsem, že ji něco pokousalo. Nooo, dneska mi to přišlo nějaký divný, tak jsem ji prohlédla - má to po celym těle, takový puchýřky, no všude. Volali jsme tatovi, ten volal její mamince a ta mu řekla, že si pro ní nemá jak dojet, že má na víkend plány s přízelem, či co…no asi tak nějak jako že se o ní máme postarat!!!!!!

Jenže mam tu ještě ročního synka a nevim, co a jak dělat.. Přijde mi ještě malej na to, aby je dostal, nevim jak mu vysvětlim, aby to nedrbal, mazat ho bude taky problematický. Ona to zvládne (4roky), pro ní jedině dobře že je má teď, ale mam strach o syna. Mam prostě strach…

A vůbec, lze nečtovice léčit bez lékaře? Jak? co bych měla s ní dělat? Nebo já nevim… Ta její maminka mě totálně vytočila!!

Děkuju moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8940
4.5.12 14:26

Pokud jsou to neštovice, zavolala bych na pohotovost, jestli a kdy můžete přijet, popřípadě bych s ní rovnou vyrazila, ať ji radši lékař prohlédne. Jinak se bojím, že když je u vás holčička už od úterý, tak už to možná malý chytil, neštovice jsou nakažlivé ještě před „opupínkováním“ :,(

Jinak maminka dcerky by mě taky naštvala, ale na druhou stranu Tvůj muž je holčiččin otec a měl by se o nemocné dítě postarat stejně jako matka, ona má taky nárok si odpočinout a mít volný víkend :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
4.5.12 14:28

Mame nestovice tez :lol: , holky maji rok a pul a lecime bez dr. dezinfikujem betatide a na dupce mazem sudokremem , je to uz tyden od propuknuti a uz je to na ustupu :pankac: , Neboj zvladne ted lip,nez v dospelosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
4.5.12 14:29

Tak taky bych byla nastavana,pokud bych nechtela,aby dite nestovice melo,chte-nechte bych teda dite vratila matce.
Nestovice samozrejme jdou lecit bez lekare,tekuty pudr,odvar z hermanku.Nesmi na slunicko,dite by melo byt doma.
Moje holka mela nestovice v 10ti mesicich,ale ona byla hrozna pohodarka,nic ji nevyvedlo z miry,takze je mi jasne,ze jine dite to muze snaset o dost hur. :kytka:

Edit:prehledla jsem,ze mate holcicku od uterka,tak to uz bych si ji doma nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
4.5.12 14:32

Dcera neštovice nemá, ale před týdnem byla nechtěně v kontaktu, tak čekáme,má rok a půl.
Zavolala bych doktorce od malého, jestli by jste mohli přijít, my takto byli několikrát se syny od manžela, bydlí 300km daleko.
On je vlastně pátek, tak bych zavolala na pohotovost, jestli přijet nebo co s tím, oni poradí.
Jinak to, že by malá teď odjela by stejně moc nepomohlo, když už je má, tak je stejně infekční a malý to může chytit i kdyby odjela.
V roce už bych z toho neměla takový strach, to už zvládnete.

• Citovat
  • Upravit
3905
4.5.12 14:33

Jinak k dr,mame jit az po 2 tydnech od propuknuti nestovic,dle dr. uz by jsme nemely nikoho nakazit :think: , na noc davame pulku ditiadenu,aby jsme spaly…
Jestli se u maleho nestovice objevi,zavolej dr. hlavne se nestresuj :hug: . Jsou maminky ktere si chodi pro nestovice cilene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
4.5.12 14:44

My je taky měli, dcera je „přinesla“ ze školky, za 14 dní přesně na to je měl roční syn, bylo to nakonec v pohodě, asi 2 dny prokňoural, byl mrzutý, měl teplotu, ale naštěstí ne moc vysokou, za týden už byl úplně ok :palec: , co se týče tohodle, to zvládnete, a to, že je dostane je víc než pravděpodobné…trochu nechápu jednání její maminky..určitě to mohla předpokládat, nemyslím, že by přišly jak blesk z čistého nebe, určitě to taky donesla ze školky. To, že má nějaký plán s přítelem je od ní fakt podpásovka…taky jsem si přála, aby se malému vyhnuly a dostal je až tak v těch 3-4 letech nejdřív, ale teď jsem už tedy ráda, že to máme za sebou. K dr určitě nemusíte, jen tam zavolej, měl by vědět, že je máte, pak určitě musíte jít na kontrolu, poslechnout srdíčko. Nechoďte na sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
4.5.12 14:57

No právě, já si taky představovala trochu dýl, takhle brzo, prostě mi to přijde brzo… Mam z toho trochu strach, jelikož jsme ještě nebyli nemocný, neměl teplotu nic, vim jak jsem byla vyplašená, když mi jednou blinkal, dva dny po sobě. A teď tohle. Jsem na nás zvědavá…

Takže ne na sluníčko, jasný, a zavolat její dr bude už muset maminka. Ono je to s ní (maminkou) takový složitější. K zubaři s ní chodí už od Vánoc( stále tam nedošly) atd. S pupínkama už přijela, bylo jich míň po nohou, fakt jsem si myslela, že ji nějaká mušky ďobly. S maminou bydlí u lesa a teď jak bylo hezky tak lítala v kraťasech. A že ve školce mají neštovice, to hlásila už kdy manželovi.

Děkuju za pomoc… spíš uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
4.5.12 15:02

Mě teda překvapuje, že si pro dítě nepřijede. Já bych sedla do taxíka a pro malou si dojela. to teda opravdu nepochopím, přijde mi to divný. Na druhou stranu malej to možná teď přetrpí daleko líp než třeba ve třech letech. a můžeš taky doufat, že to není něco jinýho. Protože mě dr řekla, že jakékoli pupínky okamžitě na pohotovost, páč nevíš, co to je a ještě zůstat stranou od ostatních. :,( :,( Jinak já malou nechala očkovat, malýho to čeká za dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
4.5.12 15:08

Jenže dle nových zákonů já s ní asi ani nemohu k dr, asi ani na pohotovost a tatínek nám přijede až večer. Nemam tu ani auto, abych s ní někam dojela… Tak zítra pohotovost, doufám, že jen ty neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22003
4.5.12 15:29

Chápu, že Tě to štve - na druhou stranu, Tvůj manžel je její otec a není nikde psáno, že při každé nemoci si ji maminka musí brát zpátky. Tento víkend ji má on a měl by být schopný se o ni postarat. Koneckonců, proto si ji na ten víkend snad bere - aby se o ni staral.

Mám pětiletou dceru a od jejího tatínka také čekám, že se o ni v době nemoci postará i případě mé nepřítomnosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3338
4.5.12 15:31

Jestli má neštovice, tak to syn asi taky chytne. Ne hned, ale třeba až za 3 týdny. Mám 11m dvojčata. Anežka měla neštovice před 18dny a Ondra to chytl od ní. Jsou pořád spolu, ale stejně to chytli s takovým rozestupem. Počítám, že do úterý bude z nejhoršího venku. Oba měli hodně puchýřků, bez teplot (zatím).
Pokud je teplota nad 38,5, dává se třeba nurofen, jinak mazat tekutým pudrem (někdo genciálkou, ale ta se blbě pere, tak mažu pudrem) a přetrpět. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
4.5.12 15:31

tak tam aspoň zavolej a zeptej se. Oni ti poradí. popiš jim to a co s tím. Já se dřív bála volat a teď už volám pro radu. chtějí rodné číslo a jméno dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13744
4.5.12 16:11

Neboj se, roční dítě to zvládne v pohodě a je to i lepší, když je prodělá, bude mít imunitu už celý život (na rozdíl od očkování) a nebudeš muset mít starosti, že je chytne v dospělosti a mohl by být neplodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
4.5.12 16:32

Chodit na pohotovost mi přijde zbytečné akorát tam nakazí jiné děti. Syn měl neštovice loni v 9 měsících,chytil je od sourozence a zvládl to krásně. Neměl ani teploty,jen se osypal,mazali jsme tek.pudrem a jinak se s tím nic jiného nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí