Postižené děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3595
2.5.12 13:04

ůzná postižení dětí

Ahoj maminky, mám téměř tříletého syna a psycholožka má podezření na autismus. Ale mě se to moc nezdá. Nejspíš přestoupím k jinému psychologovi a budu čekat, že mi řekne něco příznivjejšího :,( Vím že jsou na tom děti mnohem hůře a měla bych být ráda že jsme na tom alespoň takhle. Také by mě zajímalo, jestli je na tom někdo podobně. Samozřejmě budu ráda, když se ozvou i jiné maminky s jinými problémy.
Také by mě zajímalo, jestli jsou lázně pro postižené děti. My máme opoždění psychomotorického vývoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3595
2.5.12 13:06

Postižené děti

Ahoj maminky, mám téměř tříletého syna a psycholožka má podezření na autismus. Ale mě se to moc nezdá. Nejspíš přestoupím k jinému psychologovi a budu čekat, že mi řekne něco příznivjejšího :,( Vím že jsou na tom děti mnohem hůře a měla bych být ráda že jsme na tom alespoň takhle. Také by mě zajímalo, jestli je na tom někdo podobně. Samozřejmě budu ráda, když se ozvou i jiné maminky s jinými problémy.
Také by mě zajímalo, jestli jsou lázně pro postižené děti. My máme opoždění psychomotorického vývoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
2.5.12 13:24

Ahoj, tak my to měli nachlup stejně. U dcery nám byl diagnostijován atypický autismus ve 3 letech, taky na podezření psycholožky. Nu a pak nás odeslali na psychiatrii a do toho ještě přiklepli ADHD. Malá ted má 4 roky a půl a už ji mám na lécích. Chtělo by to, aby jsi napsala ještě více, např. proč je podezření na autismus a jak se malý chová atd?… Jinak když tak , uvítáme tě rádi v naší skupince, kde se právě touto problématikou zabýváme a máme tam dokonce odborníka na tyto diagnozy :kytka: Přidej se k nám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
2.5.12 13:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
2.5.12 13:30

holky a můžu se zeptat jaký to má jako „příznaky“? nebo proč jste byli odesláni k psychologovi? děkuji za odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
2.5.12 13:32

ruzné vyvojové vady

ahoj zdravím všechny mámy které mají děti z nějakou vadou náš malý má rozštěp páteře a má zavedenou drenáž ale jinak šikovný a ve vyvoji nezaostalý .všem přeji hodně sil a krásných chvil :srdce: nevím jestli chodíte na neurologiji tam vyšetří a pošlou na cvičení vojtovou metodou :srdce: o lázních by měli vědět pediatři :lol: čauky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
2.5.12 13:36

A.

Příspěvek upraven 29.06.16 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
2.5.12 13:39
@Gabrielaaa píše:
holky a můžu se zeptat jaký to má jako „příznaky“? nebo proč jste byli odesláni k psychologovi? děkuji za odpovědi :hug:

Tak u nás se to „provalilo“ právěm nástupem do obyčejné MŠ…malá si tam dělala co chtěla, ignorovala režim, řád, učitelky, totálně nespolupracovala, nechápala co se po ni chce, vybočovala- stránila se dětí, odmítala se zařadit do aktivit- neustále byla hlučná, dožadovala se jedné a stejné věci dokolečka dokola…v situacích, kdy se vyžadovalo absolutní ticho či splnění daného úkolu se chovala úplně jinak a nechápala podstatu co se po ni chce- odmítala pustit mezi sebe děti a paní učitelky- to všechno se semlelo během pouhých dvou dnů a tak silně, že to skončilo silným afektickým záchvatem a následně byla do školky přivolána ředitelka a telefonovalo se doktorce, byly jsme ihned odeslány k mudr a postoupené k psycholožce. Doma se to poznat tak nedalo, nebo ona se chovala běžně, my si mysleli, že jenom běžně zlobí, poznalo se to právě až tím nástupem do MŠ, kde byla větší skupina dětí a měli společně něco dělat, když byl zadán nějaký režim a řád…Následovala různá vyšetření a podezření učitelky, že mám zřejně dítě s poruchou autistického spektra se potvrdilo. Jinak zítra jdeme na zápis do speciální MŠ( po roce konečně) a konečně budou vědět, jak mají s naší cácorkou pracovat :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
2.5.12 13:45

@Vanesanka ach táák.. to mě mrzí. mě právě vždyxcky zajímalo jak to poznají i když ostatním se to třeba nezdá být „jiné“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
2.5.12 13:54
@Gabrielaaa píše:
@Vanesanka ach táák.. to mě mrzí. mě právě vždyxcky zajímalo jak to poznají i když ostatním se to třeba nezdá být „jiné“… :think:

No my to doma jako netušili, že bysme mohli mít autíka, vůbec nás to nenapadlo, my si mysleli, že je prostě jen taková a má svoje oblíbené zvyky, hračky, chování k daným situacím apod, nám nepřišla nějaká jiná, než ostatní děti, možná víc zlobivější a trucovitější- doma je doma že a to se tak nějak nebralo, že by něco bylo jinak…a o to větší byl šok, jak jsme s ni navštívili nějaké zařízení a tu školku…tam vybočovala totálně .

Jinak co se týče zakladatelky, ono to ještě může být jinak, třeba má malý jen takové období vzdoru, třeba nakonec psycholožka neuzná PAS, myslím, že může být v klidu…já myslím, že to už by něco dětská lékařka tušila( aspon naše tušila, ale neřekla nám nic v době, kdy jsme to nevěděli, nebo při vyšetřování naši Vanesky byla nespolupráce, utíkala ji z ordinace atd…měla afekty atd…)…Naše mudr nám, až jsme ji donesli papíry , že má PAS řekla" Já jsem si to myslela, že tam něco bude, ale do těch 4- 5 let bývají děti vzpurné a měli by se zklidnit, tak sjem vám radši předem nic neříkala" .....nu a my s manželem jen krčili rameny, že nám to mohla raději dřív pomoc řešit, ale nevadí, tak jako tak to tam je, co naděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
2.5.12 13:55

No tak syn nemluví. Jen mama tata a nějaké hlásky. Už od narození má stereotipní pohyby. Počád o sebe tře ručkama. Vývojově je na 18 měsíců. Za 7 měsíců udělal podrok za 3 měsíce. Ve všem je takovej pomalejší. Ale sociální cítěmí má myslím normální. Je hrozně umazlenej, pusinkuje mě ale za cizím se mu nechce. Když mu dá cizí ruku, jestli půjde s ním tak utíká za mnou. Tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
2.5.12 14:01

K psychologovi jsme šli při rutijním vyšetřením hospiztalizace na neurologii. Mozek je v pořádku, jen podezření na epilepsii ale záchvaty nejsou. Tak se to neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
2.5.12 14:02
@taljenka píše:
No tak syn nemluví. Jen mama tata a nějaké hlásky. Už od narození má stereotipní pohyby. Počád o sebe tře ručkama. Vývojově je na 18 měsíců. Za 7 měsíců udělal podrok za 3 měsíce. Ve všem je takovej pomalejší. Ale sociální cítěmí má myslím normální. Je hrozně umazlenej, pusinkuje mě ale za cizím se mu nechce. Když mu dá cizí ruku, jestli půjde s ním tak utíká za mnou. Tak nevím…

Hmmmm :think: a co sluch? Slyší? .....zkoušeli jste vyštřit sluch? Jinak naše malá taky tak, umazlenější, furt tulila, pusinkujeme a tulíme dones, k cizím nijak nejde, má svůj svět a své lidi v okolí- dokonce i vlastní babičky se bojí a chodí kolem ni obloukem. My jsme taky stereotypní pohybově a třepotáme občas ručkama, běháme z jednoho místa na druhé- dotkneme se a běžíme zpět …a to já si myslela, že to je normální …Nu, dle toho co píšeš, tak tam opravdu něco bude na tom, nechci ale tě vylekat :nevim: A co narození, Naše předčasně 34 tt . Taky v motorice pozadu, ale inteligencí právě nadprůměrně- umí na úrovni prvňáčků. Jenom co se týče oblékání a všeho kolem sebe.- odkázana na mě- hygiena, WC - všechno . A to už ji bude 5 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
2.5.12 14:04
@taljenka píše:
K psychologovi jsme šli při rutijním vyšetřením hospiztalizace na neurologii. Mozek je v pořádku, jen podezření na epilepsii ale záchvaty nejsou. Tak se to neřeší.

Aha jj, takže taky pak EEG půjdete? Nám nic nenašli, epi vyvrátili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
2.5.12 14:08

Beru mu dělali. Vše v pořádku. Na eeg má odchylky. Ale to prý může mít celý život a nemusí se to projevit. Ale při naší smůle … :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí