Postižené děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3278
2.5.12 15:23
@taljenka píše:
Ale abych mohla žádat, tak to musím nejdřív ukončit rodičák. Tak mi to řekli na sociálce. Tam mi doporičili zažádat v den, kdy mi končí rodičák.

Ahá vlastně jo, já zapoměla že jsi ještě na rodičáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
2.5.12 15:25

Ahooooj! :D

Já to úplně chápu, je to hrozný stres, když máma neví, jestli má zdravé dítě nebo tam „něco“je. A pak strach z toho, jak to všechno bude do budoucna, jak to zvládnu, svoje dítě správně vést..Jak to bude se školkou, se školou atd..
Držím moc palce,ať nakonec všechno dobře dopadne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
2.5.12 15:26

Holky musím končit, jdu s dcerkou na zahradu , posadíme kopr :lol: Tak se zatím jějte všechny hezky a pak vlítnu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
2.5.12 15:27

Sarael teď jste to přesně vystihla..... Moc děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
2.5.12 15:28

Vanesanka děkuji za odpovědi a rady. Moc mi to pomohlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
2.5.12 19:27

Taljenko, já sama jsem taky handicapovaná, mám dětskou mozkovou obrnu a autismus - Aspergerův syndrom, diagnostikovaný ve 14 letech. Mám taky slabozrakost. Do kterých lázní jedete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3597
2.5.12 20:24

Jana Martinková a jak s tím žiješ? je to hrozny ty nemoci… my jedeme do Kynžvartu. Ale od příštího roku bych chtěla spíše do speciálních lázní na vývoj. Jestli takové tedy jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
2.5.12 21:08

Do Kynžvartu jedete kvůli respiračním onemocněním? Lázně na vávoj existují - např. v Janských Lázních je rehabilitace na dobré úrovni, nebo můžete jet do Klimkovic nebo do léčebny v Košumberku.
Máte pravdu, nežije se s tím vždy nejlépe. V životě řeším věci, které jsou pro ostatní absolutně samozřejmé. Mám problémy se správnou komunikací. Moje vyjadřování a chování často působí na ostatní jako necitlivé. Dlouho jsem bojovala s tendencí za každou cenu ostatním vnucovat své názory. Taky trpím vztahovačností na sebe. Já jezdím taky do lázní, nejčastěji do Klimkovic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
2.5.12 21:44

Hezký večer, prosím vás, může se na něco zeptat? Jaký je tedy rozdíl mezi VFA a AS?? Nikde jsem to nenašla a docela mně to zajímá. :)
Jestli je tady někdo, kdo to ví, tak budu ráda za odpověď. Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.12 14:40

zdravím,mám doma autíky dva,jeden atyp.na hranici s AS,ADHD,dysfázie,a další, mladší pak dětský autismus s dysfázií,hyperkyn.syndrom atd. Krom PNP a mobility je ještě ZTP/P,příspěvek na auto,někomu schválili i příspěvek na tablet-je to různé dle kraje a formy autismu… kočárek máme i v 5tiletech,protože se bojí lidí a venku tak cíleně nikam nedojde,prostě nejde…Mě osobně jejich chování přijde přirozené,protože to tak je od jejich narození,oba jsou autíci a přeci josu oba jiní a vždycky byli.Oba berou léky,starší asi 6tery,ve škole ho šikanovali hned nyní, v 1.třídě,až se syn pokusil se zabít…Mladší je ve specce,starší je v běžné zš-už ve druhé,neb jsem ho hned po jeho pokusu přeložila jinam.Dřív jsem byla za každou cenu pro integraci,ted to vidím jinak-mladší třeba vůbec nemá potřebu vrstevníků kolem sebe,naopak se v jejich přítomnosti cítí nejistě,úzkostně,pro mě je důležité to,aby byl on štastný a tím,že ho budu celý život rvát někam,kam on nechce,tím ho štastným neučiním.Starší má problémy se sociálními situacemi,se začleněním,s odhadem dané situace,ani jeden nemají pojem o čase-odpoledne,středa nebo říjen,to je fuk.A ten tedy hodně vnímá okolí,hodně to řeší-mladší ne,ten je v bublině.Jsme sami,ale upřímně ani si neumím představit,že by s námi někdo žil,každou volnou chvilku mám vyplněnou převážně klukama a třetí oko už nemám :-)
Sarael mám za to,že AS mají vždycky poruchu v oblasti sociální interakce,ti prostě musejí mít vše nadrilované a nejsou schopni danou situaci přirozeně odvodit,pochopit,zatímco VFA jsou schopni zčásti fungovat i v sociální oblasti.Nejsem odborník,ale tak nějak to chápu.nepřihlášená laura

• Citovat
  • Upravit
jullls
22.6.12 08:43

Děkuji Bohu!

Ahoj… i když to bude znít asi divně..uvědomila jsem si jak jsem šťastná, i když doma s přítelem žádnej med.. Včera jsme jeli autobusem z města a v autobuse s námi jela vyšňořená maminka a vedle sebe za ruku asi osmnáctiletou dceru, mentálně postiženou, s růžovou aktovkou a namalovaným motýlem. Koukala se do kočárku na moji 7,5měs. dcerku a usmívali se na sebe.. Bylo mi z toho celý den nějak divně a smutno.. :(

• Citovat
  • Upravit
9904
22.6.12 08:56
@jullls píše:
Ahoj… i když to bude znít asi divně..uvědomila jsem si jak jsem šťastná, i když doma s přítelem žádnej med.. Včera jsme jeli autobusem z města a v autobuse s námi jela vyšňořená maminka a vedle sebe za ruku asi osmnáctiletou dceru, mentálně postiženou, s růžovou aktovkou a namalovaným motýlem. Koukala se do kočárku na moji 7,5měs. dcerku a usmívali se na sebe.. Bylo mi z toho celý den nějak divně a smutno.. :(

ty máš postižené dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
22.6.12 08:58

Právě že nemám, proto jsem z toho nějaká špatná už od včera.. Proto je nadpis-Děkuji bohu.

• Citovat
  • Upravit
9904
22.6.12 09:13

Pak nechápu proč napíšeš do diskuze kde se vypovídávají maminky ze svého strachu - „díky bohu že já postižené dítě nemám, ale viděla jsem ho a byla jsem z toho celá špatná“ :nevim:. To máme být jako matky postižených dětí rády za tebe že máš zdravé mimino, nebo nás má oblažit že jsi z toho byla špatná??? Ano i postižené děti vyrostou do dospělých lidí.

Mmch nikdy nevíš zda máš zdravé dítě, kor u vad jako je autismus a jiném to poznáš teprve časem. Nebo například dítě s vývojovou vadou se dokáže ze svého problému vydřít a být „normální“ a naopak zdravé dítě jen špatně skočí do vody a vrátí se z tábora jako slintající ležák, nebo např. dětská dezintegrační porucha - zdravé dítě a třeba v 7 letech šlus a máš doma autíka jako poleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
22.6.12 09:15

Nemyslela jsem to nijak zle… jiný název diskuze mě nenapadl…mrzi me ze to berete takhle :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA