Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@taljenka píše:
Ale abych mohla žádat, tak to musím nejdřív ukončit rodičák. Tak mi to řekli na sociálce. Tam mi doporičili zažádat v den, kdy mi končí rodičák.
Ahá vlastně jo, já zapoměla že jsi ještě na rodičáku
Ahooooj! ![]()
Já to úplně chápu, je to hrozný stres, když máma neví, jestli má zdravé dítě nebo tam „něco“je. A pak strach z toho, jak to všechno bude do budoucna, jak to zvládnu, svoje dítě správně vést..Jak to bude se školkou, se školou atd..
Držím moc palce,ať nakonec všechno dobře dopadne!!
Holky musím končit, jdu s dcerkou na zahradu , posadíme kopr
Tak se zatím jějte všechny hezky a pak vlítnu ![]()
Taljenko, já sama jsem taky handicapovaná, mám dětskou mozkovou obrnu a autismus - Aspergerův syndrom, diagnostikovaný ve 14 letech. Mám taky slabozrakost. Do kterých lázní jedete?
Jana Martinková a jak s tím žiješ? je to hrozny ty nemoci… my jedeme do Kynžvartu. Ale od příštího roku bych chtěla spíše do speciálních lázní na vývoj. Jestli takové tedy jsou.
Do Kynžvartu jedete kvůli respiračním onemocněním? Lázně na vávoj existují - např. v Janských Lázních je rehabilitace na dobré úrovni, nebo můžete jet do Klimkovic nebo do léčebny v Košumberku.
Máte pravdu, nežije se s tím vždy nejlépe. V životě řeším věci, které jsou pro ostatní absolutně samozřejmé. Mám problémy se správnou komunikací. Moje vyjadřování a chování často působí na ostatní jako necitlivé. Dlouho jsem bojovala s tendencí za každou cenu ostatním vnucovat své názory. Taky trpím vztahovačností na sebe. Já jezdím taky do lázní, nejčastěji do Klimkovic.
Hezký večer, prosím vás, může se na něco zeptat? Jaký je tedy rozdíl mezi VFA a AS?? Nikde jsem to nenašla a docela mně to zajímá. ![]()
Jestli je tady někdo, kdo to ví, tak budu ráda za odpověď. Díky ![]()
zdravím,mám doma autíky dva,jeden atyp.na hranici s AS,ADHD,dysfázie,a další, mladší pak dětský autismus s dysfázií,hyperkyn.syndrom atd. Krom PNP a mobility je ještě ZTP/P,příspěvek na auto,někomu schválili i příspěvek na tablet-je to různé dle kraje a formy autismu… kočárek máme i v 5tiletech,protože se bojí lidí a venku tak cíleně nikam nedojde,prostě nejde…Mě osobně jejich chování přijde přirozené,protože to tak je od jejich narození,oba jsou autíci a přeci josu oba jiní a vždycky byli.Oba berou léky,starší asi 6tery,ve škole ho šikanovali hned nyní, v 1.třídě,až se syn pokusil se zabít…Mladší je ve specce,starší je v běžné zš-už ve druhé,neb jsem ho hned po jeho pokusu přeložila jinam.Dřív jsem byla za každou cenu pro integraci,ted to vidím jinak-mladší třeba vůbec nemá potřebu vrstevníků kolem sebe,naopak se v jejich přítomnosti cítí nejistě,úzkostně,pro mě je důležité to,aby byl on štastný a tím,že ho budu celý život rvát někam,kam on nechce,tím ho štastným neučiním.Starší má problémy se sociálními situacemi,se začleněním,s odhadem dané situace,ani jeden nemají pojem o čase-odpoledne,středa nebo říjen,to je fuk.A ten tedy hodně vnímá okolí,hodně to řeší-mladší ne,ten je v bublině.Jsme sami,ale upřímně ani si neumím představit,že by s námi někdo žil,každou volnou chvilku mám vyplněnou převážně klukama a třetí oko už nemám ![]()
Sarael mám za to,že AS mají vždycky poruchu v oblasti sociální interakce,ti prostě musejí mít vše nadrilované a nejsou schopni danou situaci přirozeně odvodit,pochopit,zatímco VFA jsou schopni zčásti fungovat i v sociální oblasti.Nejsem odborník,ale tak nějak to chápu.nepřihlášená laura
Ahoj… i když to bude znít asi divně..uvědomila jsem si jak jsem šťastná, i když doma s přítelem žádnej med.. Včera jsme jeli autobusem z města a v autobuse s námi jela vyšňořená maminka a vedle sebe za ruku asi osmnáctiletou dceru, mentálně postiženou, s růžovou aktovkou a namalovaným motýlem. Koukala se do kočárku na moji 7,5měs. dcerku a usmívali se na sebe.. Bylo mi z toho celý den nějak divně a smutno.. ![]()
@jullls píše:
Ahoj… i když to bude znít asi divně..uvědomila jsem si jak jsem šťastná, i když doma s přítelem žádnej med.. Včera jsme jeli autobusem z města a v autobuse s námi jela vyšňořená maminka a vedle sebe za ruku asi osmnáctiletou dceru, mentálně postiženou, s růžovou aktovkou a namalovaným motýlem. Koukala se do kočárku na moji 7,5měs. dcerku a usmívali se na sebe.. Bylo mi z toho celý den nějak divně a smutno..
ty máš postižené dítě?
Právě že nemám, proto jsem z toho nějaká špatná už od včera.. Proto je nadpis-Děkuji bohu.
Pak nechápu proč napíšeš do diskuze kde se vypovídávají maminky ze svého strachu - „díky bohu že já postižené dítě nemám, ale viděla jsem ho a byla jsem z toho celá špatná“
. To máme být jako matky postižených dětí rády za tebe že máš zdravé mimino, nebo nás má oblažit že jsi z toho byla špatná??? Ano i postižené děti vyrostou do dospělých lidí.
Mmch nikdy nevíš zda máš zdravé dítě, kor u vad jako je autismus a jiném to poznáš teprve časem. Nebo například dítě s vývojovou vadou se dokáže ze svého problému vydřít a být „normální“ a naopak zdravé dítě jen špatně skočí do vody a vrátí se z tábora jako slintající ležák, nebo např. dětská dezintegrační porucha - zdravé dítě a třeba v 7 letech šlus a máš doma autíka jako poleno.
Nemyslela jsem to nijak zle… jiný název diskuze mě nenapadl…mrzi me ze to berete takhle ![]()