Rýma a kašel z vedra?

20189
1.5.12 09:50

Rýma a kašel z vedra?

Maminky, může mít dítě rýmu a kašel z toho horka, co je teď? :nevim: Malý je sice 3 týdny po angíně, ale co začly ty vedra, tak má ucpanější nos a trošku mu z něj teče, ale ne hnisavá rýma a dnes má takový jiný zvláštní kašel, jako by nucený ne přímo suchý. Špatně se to popisuje :think: Napadlo mě, zda to nemá z té rýmy,ale taky toho vedra. Může být i kašel z vedra? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
bela12
1.5.12 09:52

nevím jestli je to z vedra ,ale hodně lidí ted má rýmu a kašel ja si myslím že je to tou náhlou změnou počasí

• Citovat
  • Upravit
137
1.5.12 09:59

Ahoj. A co třeba alergie??? U mě se projevilo teď astma po 16ti letech. Ale je toho sposta. Zrovna můj mladší syn má už třetí den 39 teploty a dr. mi včera řekla, že je to tím horkem (i když na přímé slunce jsem ho nedávala).
A prý jsou fakt hodně angíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
1.5.12 10:00

Taky mě napadla alergie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
1.5.12 10:03

může to být zapříčiněno přechody mezi hodně teplým venkem a klimatizovaným vnitřkem (auto, obchodní centrum…). z toho je spousta lidí v takových vedrech nachlazených.
no anebo alergie, teď na jaře toho lítá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
1.5.12 10:09

No je pravda, že i já a manžel máme ucpaný nos po ránu a pak k večeru :nevim: Jinak klimy v autě nebo obchoďáků se s malým snažíme vyhýbat. A projeví se alergie u skoro 20. měs. prcka testy? Co jsem slyšela, tak je to prý docela náročné takové vyšetření u tak malých dětí :nevim: Já jen doufám, že je to z toho přechodu, v sobotu jsme byli vlastně celý den venku a to jsem nos tolik nemusela utírat :think: Na druhou stranu nechci něco u něj zanedbat…Mám počkat na to až se o něco ochladí a uvidím co to s ním udělá nebo raději s ním šupajdit dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
1.5.12 10:12
@Veryska81 píše:
No je pravda, že i já a manžel máme ucpaný nos po ránu a pak k večeru :nevim: Jinak klimy v autě nebo obchoďáků se s malým snažíme vyhýbat. A projeví se alergie u skoro 20. měs. prcka testy? Co jsem slyšela, tak je to prý docela náročné takové vyšetření u tak malých dětí :nevim: Já jen doufám, že je to z toho přechodu, v sobotu jsme byli vlastně celý den venku a to jsem nos tolik nemusela utírat :think: Na druhou stranu nechci něco u něj zanedbat…Mám počkat na to až se o něco ochladí a uvidím co to s ním udělá nebo raději s ním šupajdit dr?

Very, mi byli s malým v 10 měsících na testech na alergii, zjištovali to jen z jedné zkumavky krve. Ale byli to testy na alergie, co způsobují složky v jídle. Jak se dělá u takhle malých na pyl vážně netuším. :think:

Já bych počkala, až se ochladí, zítra už má být lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
1.5.12 10:17

No my taky máme za sebou testy na alergii jídla a to bylo jen z krve a potvrdila se nám BKM, ale prý, když se dostaneš do rukou alergologa, je to prý na dlouho a zkouší se všechno, tak to mi docela přijde drastický u batolete :nevim: Ale jen jsem to slyšela, nevím 100% jak ty testy dělají. Asi fakt počkám do konce týdne, a když se mu to nezlepší, budu muset to pořešit s dr. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
1.5.12 10:41
@Veryska81 píše:
No my taky máme za sebou testy na alergii jídla a to bylo jen z krve a potvrdila se nám BKM, ale prý, když se dostaneš do rukou alergologa, je to prý na dlouho a zkouší se všechno, tak to mi docela přijde drastický u batolete :nevim: Ale jen jsem to slyšela, nevím 100% jak ty testy dělají. Asi fakt počkám do konce týdne, a když se mu to nezlepší, budu muset to pořešit s dr. :think:

Testy nejsou zase tak drastické… ale spíš nepříjemné :nevim:
Mně napíchali na ruku několik injekcí (nebolí to, jde jen o pocit, že to štípne)a pak se čekalo v čekárně na reakci organismu… Část vyšetření je i pohovor a stačily mi k celkové diagnoze dvě návštěvy… Pravidelně beru léky, ale ty jsou buď volně prodejné, nebo je může napsat i obyčejný obvodní lékař na základě zprávy z alergologie…
U batolete je spíš problém, že málokteré umí přesně definovat potíže…
Navíc jinak vnímám počet napíchnutí do ruky já a jinak malé dítě - já bych v batolecím věku plakala už jen při pohledu na bílý plášť :oops:
Nejlíp je se domluvit napřed přímo s alergologem, on ti přesně poví co a jak by probíhalo a na základě předběžného pohovoru a prohlédnutí dítěte by sám řekl, je-li to vyšetření nutné, nebo jde jen o akutní zánět, který zase odezní…
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
1.5.12 10:41

ahoj taky se musím přidat, Naty (4,5 roku) má taky rýmu a takový divný kašel ale jenom večer a v noci budí jí to. přes den jí teče jen z nosu. začlo to v sobotu jak jsme byli u rodičů na zahradě. snad je to jenom tím počasím a přejde to. segra mě taky straší alergii tak uvidíme co z toho vyleze. renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
1.5.12 10:48

Dcera se přehřála v pátek, v sobotu mi lehla, nateklé dutiny, ucpaný nos, rýma, horkost.. já lehla úplně včera. Takže za mě - určitě to z horka jde. Já i když třeba vylezu do horka a nemám sebou vychlazenou vodu, tak začnu smrkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
1.5.12 11:34

Ahoj,nechci te strasit…ale nasemu malemu zacala ryma a takovy zvlastni dunivy kasel a jakoby trosku suchy.K veceru se pridala horecka a v noci jsme volali rychlou,protoze se kluk tak rozkaslal,az se zacal dusit.Diagnoza:laringityda=zanet hrtanu.Pry je toho ted hodne.Detem pri kasli zacne otikat hrtan a nemohou dychat.Pomuze chladny vzduch,nejlepe v tomto teple otevrit mrazak a dite postavit k tomu.Otok splaskne a muze opet dychat.Dospeli a vetsi deti s tim nemaji takove problemy,protoze maji hrtan sirsi.Preju hezky den a snad je to jen obycejny kasel.Taky se omlovam,ze pisu bez diakritiky,prispevek posilam z mobilu.Verca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
1.5.12 14:09

Tak, k té alergologii… Teď akorát v týdnu jsem byla se starším (2,5) u alergologa. Dr. mi řekla, že co se alergenů týče, tak testy se dělaji až po třech letech věku dítěte, protože jinak jim ty kapičky s alergenem smazávají. Prý to u menších nemá smysl a málokdy se to povede. Proto se dělaji až od tří let. Ale kluk je u alergologa sledovaný už rok a dostal léky na posílení imunity. To nám z krve řekli hned, že oslabenej je, a protože já i otec alergici jsme, tak je i dost pravděpodobný, že on něco bude mít taky. Přes zimu pral vždy prvních pět dní v měsíci Ribomunyl a jinak denně Ketof. Ten teda teď máme v červnu vysadit. Od září jde do školky, takže zase nasadit. Pak se prý uvidí, jak to bude zvládat. No a v zimě budou ty testy.

Laryngitida- ten kašel poznáš, že jako chrčí. Jako když si zacpeš nos a nadechuješ se otevřenou pusou a řikáš do toho „a“. Doktorka řikala, „kokrhavý kašel“. Tak pak fakt být v pozoru. Pokud ti takhle začne dýchat i bez brekotu, tak hned k doktoru. Na tohle trpí mladší syn (1,5)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
1.5.12 16:20

Holky, moc děkuji za názory. My se teď vrátili z návštěvy u babi a dědy. Babi je dětská dr. v důchodu a jak ho slyšela kašlat tak říkala, že je ten kašel naštěstí vlhký, a že není zatím na průduškách a říkala, že je to spíš kašel z té rýmy, ale mám být na pozoru. Prý to může opravdu dělat to vedro, zvlášť, když jsme byli v sobotu, kdy to přesahovalo 30 s ním půl dne venku. Poradila mi počkat do konce týdne a kdyby se to nezlepšovalo, tak hned klusat k dr. Taky mi říkala, že na alergologii je podle ní brzy jít s prckem :think: Každopádně děkuji za všechny názory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
2.5.12 10:08

Já chci taky babi jako dr. Bych u ní byla pečená vařená se špuntama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí