Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn, 3,5 měsíce, měl již v porodnici občas vyšší teploty /36,8 po odečtu/ než ostatní mimika, teď to bylo dobré, ani jsem ho neměřila, ale teď jak jsou ty horka, tak má často 37 po odečtu, za hodinku je to zas třeba dobré. Myslíte, že je to normální? Nemám kvůli tomu volat dr.? Nechci zbytečně plašit, ale zas se bojím, abych něco nepodcenila…
36,8 po odečtu není zvýš.teplota.
Někdo má prostě takovou teplotu celý život a někdo jiný (třeba já) má zase naopak velmi nízkou.
Dcerka v takových vedrech jako jsou nyní měla často zvýšenou teplotu k 38stupňům po odečtu, několikrát za den jsem ji dávala osvěžit do vany a pomohlo to.
Takze to neni nic vazneho, co by mohlo uskodit, kdyz se jedna po odectu kolem 37? Taky osvezuju vodou a pomaha.
Nebála bych se.
Pokud by měl déle nad 37st. můžeš se zmínit pediatrovi při preventivní prohlídce.
Syn má neustále teplotu kolem 37,2/po odečtu/, myslíte, že to něco znamená? Vůbec nevím…Máte někdo podobnou zkušenost? Má 2,5 měsíce…
Já jo… a když jsem se na to zeptala doktorky, tak se mě zeptala, jak to proboha vím.. byla jsem za blázna, že jen tak měřím dítěti teplotu
. Teplota kolem 37st. C po odečtu je prý normální. Dneska jsou mu dva roky, preventivně už neměřím takže nevím kolik má
. Na tvém místě bych se nejdřív zkusila zamyslet, jestli dítko není přehřátý. A doktorky bych se klidně při nejbližší příležitosti zeptala, maximálně budeš taky za blázna ![]()
@Rona S takovou doktorkou bych se rychle rozloučila..Samozřejmě-dítě může být přehřáté, ale pokud má trvale zvýšenou teplotu, může to signalizovat problém.
Jenže ona mi právě řekla, že dítě které má lehce přes 37 st. po odečtu nemá zvýšenou teplotu. Každopádně jak jsem už psala, dítěti je víc než dva roky, zdravotně je ok, teplotu teď měřím jenom když si myslím, že je syn nemocný a doktorku jsem si ponechala. Rozhodně ale nechci zakladatelčin problém bagatelizovat, psala jsem také, že bych doktorku informovala.
Ja bych prestala neustale merit teplotu..za prve…za druhe…jestli meris digitalem…tak je mozny vsechno…me digitalni teplomery neumi namerit vic jak 35 stupnu…i v nemocnici se divili…ale kdyz me zmeri obycejnym tak mam teplotu normalni ![]()
Po očkování nejsme. On to má vždycky, když si ho změřím, nikdy neměl mín jak 36,8. Většinou má 37,2. Doktorce to určitě řeknu, jen zjištuju ![]()