Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@taljenka píše:
co je to PnP ? No do zprávy mu prý dr napíše něco takového. Ujišťovala mě, že do normální školky ho nevezmou a ani do normální školy. A kde to mám vyřizovat? Též jsme mimo město, k doktorům kam jezdíme to je 45 km
Ahá.....
Tak jak nepůjde do normální MŠ a ani do ZŠ…tak to potom je tam opravdu podezření na ten autismus…Naše jde do speciální MŠ, ale do ZŠ možná normální- akorát s asistentkou.Dneska se snaží ty děti zaintegrovat do běžných škol.
Ona vás pošle určitě do SPC ( speciální pedagogické centrum). Tam ti malého v té škole vyšetří a rozhodnou co s ním. Zmínila se o něčem takovém? SPC myslím. Tak to už běž klidně i dneska požádat o PnP…at potom nečekáš dlouho.....tak jako tak s ním musíš být doma, když nemůže do školky běžné ještě.
Doporučila mi školku i školu 45 km od domu. Prý vzdálenost nemám řešit. Jí se to ale řekne…
dala jsem si žádost do té skupiny a teď nevím jak se tam dostat ![]()
@taljenka píše:
Doporučila mi školku i školu 45 km od domu. Prý vzdálenost nemám řešit. Jí se to ale řekne…
Tak to ti pak musí dát příspěvek i na mobilitu. Jako nám.Do speciální školky musí denně dojíždět a jsou s tím spojené náklady. Nedej se odbýt, i vzdálenost dělá hodně. Když je problém s WC a hygienou a může se stát, že moji chytne nedej bože „kakání“, tak ona v cizím prostředí nepůjde , nebo tam nemá možnost mít svůj nočník( rituál) a vemu na to jed, že se tam pokadí
To, že je autík a musí mít své prostředí zase mě jako mámu zajímá a já to hodlám řešit- nebudu dovážet s tímto problémem dítko daleko, když nemáme zajištěnou stránku osobní hygieny. To bych rovnou mohla vozit kilometry dítě pokakané ![]()
@taljenka píše:
dala jsem si žádost do té skupiny a teď nevím jak se tam dostat
Už tam jsi
Vidíš se tam v pravo napsánou?
Tak to my řešíme nočník právě teď. Nebo spíš začínáme. Bude to boj. Malej je prostě svůj.
Ahoj holky, tak jsem si všimla vaší diskuze!
Taljenko: přeju hodně štěstí, třeba se autismus nakonec nepotvrdí. ![]()
Já mám taky dceru s autismem a jisté odlišnosti jsem pozorovala asi od 2 let. Zjistila jsem ale, že to není nic hrozného, hlavní je přijít na to, co dítěti nejde, v čem zaostává a na těchto věcech pak pracovat a snažit se pomáhat dítěti zdokonalovat se. Ať už s nějakou diagnosou nebo bez diagnosy.
@taljenka píše:
Tak to my řešíme nočník právě teď. Nebo spíš začínáme. Bude to boj. Malej je prostě svůj.
Jsme na tom úplně stejně. My začli ve třech letech nočníkování a dodnes nechodíme na WC kakání- jen čůrá tam- ale kakat nepůjde-
Jak psala o SPC- tak to už utíkej podávat žádost o PnP, ono to trvá 3 měsíce až půl roku. Jako u nás- my to dostaneme všechno zpětně
@Vanesanka píše:
Už tam jsiVidíš se tam v pravo napsánou?
Nic nevidím, na profilu to není
@Sarael píše:
Ahoj holky, tak jsem si všimla vaší diskuze!Taljenko: přeju hodně štěstí, třeba se autismus nakonec nepotvrdí.
Já mám taky dceru s autismem a jisté odlišnosti jsem pozorovala asi od 2 let. Zjistila jsem ale, že to není nic hrozného, hlavní je přijít na to, co dítěti nejde, v čem zaostává a na těchto věcech pak pracovat a snažit se pomáhat dítěti zdokonalovat se. Ať už s nějakou diagnosou nebo bez diagnosy.
Ahooooj, to sjem ráda, že jsi se tu ukázala
Tak vidíš, my jsme už zkušené maminy a víme co a jak. A máš pravdu, není to nic tak hrozného, jen se naučit s tím žít a taky máš pravdu, nakonec tady Tajlenka může mít kluka v pořádku. Ale pro jistotu jsem se tady vypovídaly, aby byla na všechno když tak připravená. Však sama víš, jak jsme měly my dvě taky obavy
![]()
@taljenka píše:
Nic nevidím, na profilu to není
TaK asi to čeká na schválení…já tě tady ale vidím- divné ![]()
Ale abych mohla žádat, tak to musím nejdřív ukončit rodičák. Tak mi to řekli na sociálce. Tam mi doporičili zažádat v den, kdy mi končí rodičák.
https://www.emimino.cz/…ankovani/21/?… právě řešíme v druhé diskuzi, že jsi tam byla už členkou a asi si na něco nechtíc klikla a odhlásila se
Zadej si to znovu to členství