Problém s odkašláním, zahlenění , kašel u kojence

573
3.5.12 13:01

Problém s odkašláním, zahlenění , kašel u kojence

Zdravim,
Rada bych znala Vas nazor, zda jste se setkali s dlouho trvajícím (jiz 3 mesice) zvlaste rannim kaslem a zadnim zahleněním (nekdy i po jidle). Mam nyní 7.5 mesicniho kluka a po viroze (2 dni lehke teploty + ryma) zacal nejen kaslat rano, ale přes cely den, chrci to v nem při nadechu i vydechu vice méně porad, i když vypada, ze ho to nijak netrapi. Jsme objednani za 3 nedele na potni test na cystickou fibrozu (prestoze byl screenovany jako novorozenec, nemusi to byt jiste vylouceni, tak ho ted olizuju, zda ma slany pot, coz je strasne subjektivni) a za 2 mesice na gastroenterologii kvuli moznemu refluxu. Ale do te doby mam nervy na pochodu, drive to na pruduskach poslechove nemel, ted pri viroze ano, po ni uz pry ne, ale chčí pořád…. A to jsme zkouseli vsechno, co lze (zvysena poloha, odsavani velkého množství bělavých vazkych hlenu z nosu mnohokrát denně, Prospan na kasel, Ventolin do inhalatoru, Gastrotuss na reflux, Fenistil na alergii a nic). Mate někdo podobnou zkušenost?
Diky za jakekoliv tipy/nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2566
3.5.12 13:30

Ahoj @Irisa ,
s naším teď 4.letým mladším synem jsme prošli podobnými problémy. Naše dětská ho poslala na alergologii-tam nenašli nic mimo atop.ekzému, ale dále jsme šli na UZ- reflux potvrzen a ,,léčen" pouze režimovým opatřením a dietou, dále potní test- negativní, ORL- oboje mandle obrovské (ve 3.letech operován) a to ani nemluvím o neustálém marození, ATB…
Nakonec se na něj naše dětská Dr.nemohla už koukat, tak ho poslala do lázní (Kynžvart-už jsme byli 2×) a nevím co nakonec pomohlo- lázně, růst, nebo operace, ale zadní rýma je pryč.
Určitě bych vzala chlapečka na alergo a ORL a držím palce ať je brzo fit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
3.5.12 13:35

ahoj, pokud by vysetreni ktere vas cekaj vysli v poradku, zavolejte si do Motola a objednejte se na vysetreni rasinek - dela to doktorka Djakow. Nic to neni, jen takovym kartackem setrou nosni sliznici a hned to daji pod mikroskop a reknou priblizne vysledky. V pripade , ze rasinky jsou ve vzorku nepohyblive objednavaji na bronchoskopii. Jde o vyšetření na Primární ciliární dyskynezi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
3.5.12 13:41

jsem si to precetla znovu :lol: , mozna pokud nevydrzis cekat na vsechny vysledky, tak si zkus do Motola zavolat uz ted - na detskou pneumologii, jsou tam uzasny, pan primar dr. pohunek, doktorka svobodova i dr. djakow … myslim, ze jsou fakt vstricny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
3.5.12 13:50

Diky moc obema za tipy. Zuzko84, snad to ty 3 nedele preckam a pak bych se zkusila zeptat na to vysetreni tech rasinek…Snazim se nepsychosit, sama se sebou bych se tak nevzrusovala, ale s tim prtousem je to jine, za toho by clovek i dychal, kdyby to slo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
3.5.12 22:46

@Irisa , chapu, taky jsem si prozila sve, nez se u syna urcila diagnoza a vetsina lekaru tu nemoc ani nezna. tak nezapomen na to pripadne,i kdyz ti to zadny dr. nenavrhne jako variantu. ja to pred par lety rikala i zname , kdyz meli problemy a ona proste asi dala na dr. , vypustila to z hlavy a nedavno jim tuto nemoc v Motole potvrdili, takze sice je vzacnejsi , ale existuje , ale drzim palce, at to neni nic takoveho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
3.5.12 22:47

@Irisa ahoj,jak ti maly prospiva? ja mam dceru s cystickou fibrozou,taky porad kasle,ted se ji to zhorsilo,jelikoz je i alergik…jinak na CF prisli uz po narozeni,nevykakala se,narodila se mala-2kg,45cm.Mela caste prujmy…Drzim palce,at to CF neni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
4.5.12 08:11

@kkaattkkaa Diky za reakci, cetla jsem Tve prispevky a slova nestaci na to, jak je mi lito vsech maminek a deti s takovymi diagnozami a jak se toho obavam…Maly prospiva dobre, az ted se to trosku zpomaluje (ale to muze byt vekem, v 7.5 uz tolik nepribiraji), ale stolice ma objemne a mazlave, dlouho mel problemy s „prdiky“, mel delsi novorozeneckou zloutenku a zda se mi slany, ale nevim, uz vidim travu rust anebo je to skutecnost, nevim…
@zuzka84 Skutecne o CF vim, ale o ciliarni dyskinezi jsem slysela poprve - diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
4.5.12 14:32

@Irisa Moc drzim palce,at vam to dobre dopadne..Dcera mela vetsinou prujem s pridavkama hlenu…Az budete mit po potnich testech,tak dej vedet.Diky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
4.5.12 14:57

@kkaattkkaa No malej mel hodne hlenu ve stolici a pak i nitky krve, ale vysadila jsem mlecne vyrobky a nitky zmizely a hleny vice mene taky… Ted ma stolici stridave tuhou formovanou a kašovitou, když už přikrmuju. No je to děs, takhle to všechno sledovat. Diky za podporu, dam vedet, jak to dopadlo. A vy se tez drzte! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
4.5.12 17:05

@Irisa Dekujem :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
5.5.12 00:22

@Irisa , nas treti mel takovehle problemy se stolici taky. ale mozny, ze to je jen nejakou alergii , my teda neprisli ani na nejakou tu alergii … ale nemusi to nutne neco znamenat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
23.5.12 14:43

Tak hlasim vybornou zpravu a vsem dekuju za drzeni palcu - potni test negativni! Takze to asi bude zahleneni „jen“ od refluxu, zkouseli jsme 14 dni Helicid a ranni kasel takmer zmizel, vysadili jsme a do 3 dnu se zase objevil…Takze jsme objednani na gastro. Navic tam skonzultujem reakci na lepkovou kasi (bolestive prdiky, nasledna castejsi a mekci stolice…), ale hlavne, ze CF je negativni. Obzvlast @kkaattkkaa a @zuzka84 dekujem za podporu a zdravime! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
23.5.12 19:11

@Irisa :potlesk: vyborne,myslela jsem na vas.Jsem rada,ze je CF negativni…At vse dopadne dobre a taky zdravim :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
24.5.12 09:18

@Irisa , tak to je super! At uz je jen lip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí