Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,tak já měla 4 dny po porodu na operaci jednoho z nedonošených chlapečků,narozených ve 30+2,řekli nám že mu prasklo střívko a musí to zašít a udělat vývod,nakonec to byla jen nějaká dirka a stačila dieta,to se ovšem vědělo až po tom co ho otevřeli,narkozu zvládnul dobře a to měl 1300g,i po operaci byl bez potíží a stabilní,miminkům dávají léky proti bolesti a na spaní,aby je nic nebolelo. Miminko budeš mít po operaci určitě na JIPce a ty podle mě budeš normálně na šestinedělí.
Nemám s tím zkušenost, ale pokud by to nebylo život ohrožující, tak bych to odložila na později… Přecijen narkóza u novorozence je vždy riziko, takže jen v nutných případech.
Cysta ale je život ohrožující v případě že by praskla dojde k vnitřnímu krvácení.
me operovali syna,srdicko..,kdyz vazil 900 gramu..zvladl to bezvadne..zadne potize nebyli ani pri o peraci ani po ni..
to mi povidej..ja ten den jen rvala a prisla o mliko..ale malej byl fraja a dal to
tak aby to nedalo tve mimco
preju hodne stesticka..urcite bude vse v pohode..preci jen operace srdicka u nedonosnce je podle me rizikovejsi nez cysticky u donoseneho mimca..ikdyz pro mamu nervy sileny..dneska je mu pet a ma malou segru,kterou miluje nadevse ![]()
@deniskaa - zkušenosti sice nemám, ale držíme palce ať vše zvládnete:-) myslím že v Motole jste v nejlepších rukou ![]()
Syn je taky po operaci srdce, operovali taky v Motole - neboj, musíš myslet pozitivně, ty mimina jsou strašní bojovníci ![]()
Jinak já ležela na rizikovém, jak před, tak po porodu, syn na kardiologii. Co jsem slyšela, tak hodně dávaj na oddělení konzervativní gynekologie - ne na klasický šestinedělí. ![]()
Neboj, takhle malá miminka se z toho dostávají neuvěřitelně rychle, budou v nejlepších rukou a pak už budeš pořád s ním. Mámy to zvládají o 1000% hůř, tak se nenervuj, věř doktorům a všechno bude v pořádku. Držím palce!
V Motole jsou machři, neboj
Nevim, jestli už jsi přijatá na oddělení nebo ne, ale co mám odkoukané, tak to chodí tak, že tě přijmou na oddělení rizikového těhotenství před termínem porodu. Pak když porodíš a je jisté, že miminko bude muset na operaci, tak si ho nechávají na dětské JIP a tebe vrátí s největší pravděpodobností na oddělení rizikového těhu, protože na šestinedělí dávají maminky, které mohou mít děti u sebe. Když se zmátoříš po porodu, většinou propouštěj, ale s miminkem být nemůžeš (možná, leda by bylo jinak úplně zdravé a nevyžadovalo by pobyt na JIP).. asi je dobré si předem zjistit jak je to s ubytovnami v okolí. K mimi tě přijmou zase až předtím, než ho budou propouštět domů, aby jsi se s ním naučila manipulovat, přebalovat a podobně.
Nemůžu tvrdit, že to tak chodí vždy, ale za těch pár měsíců co tu ležim, jsem se setkala většinou s takovýmhle postupem
Tak držím palce aby bylo vše OK ![]()
To já měla taky normální porod v termínu, dokud byl v břichu tak byl v bezpečí ![]()
Ale jak psala shagga spíš bych vás též tipovala na rizikové oddělení…ale tak uvidíte. Když bydlíš kousek, tak máš obrovskou výhodu ![]()
@deniskaa v tom případě to máš úplně bezvadné, že budeš moct být s malou hned
Tak ať vám to dopadne co nejlépe.