Operace novorozence

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3089
5.5.12 17:29

Ahoj,tak já měla 4 dny po porodu na operaci jednoho z nedonošených chlapečků,narozených ve 30+2,řekli nám že mu prasklo střívko a musí to zašít a udělat vývod,nakonec to byla jen nějaká dirka a stačila dieta,to se ovšem vědělo až po tom co ho otevřeli,narkozu zvládnul dobře a to měl 1300g,i po operaci byl bez potíží a stabilní,miminkům dávají léky proti bolesti a na spaní,aby je nic nebolelo. Miminko budeš mít po operaci určitě na JIPce a ty podle mě budeš normálně na šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13717
5.5.12 17:51

Nemám s tím zkušenost, ale pokud by to nebylo život ohrožující, tak bych to odložila na později… Přecijen narkóza u novorozence je vždy riziko, takže jen v nutných případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
5.5.12 17:58

Cysta ale je život ohrožující v případě že by praskla dojde k vnitřnímu krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
5.5.12 18:05

me operovali syna,srdicko..,kdyz vazil 900 gramu..zvladl to bezvadne..zadne potize nebyli ani pri o peraci ani po ni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
5.5.12 18:12

to mi povidej..ja ten den jen rvala a prisla o mliko..ale malej byl fraja a dal to :-) tak aby to nedalo tve mimco :-) preju hodne stesticka..urcite bude vse v pohode..preci jen operace srdicka u nedonosnce je podle me rizikovejsi nez cysticky u donoseneho mimca..ikdyz pro mamu nervy sileny..dneska je mu pet a ma malou segru,kterou miluje nadevse :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
5.5.12 18:19

@deniskaa - zkušenosti sice nemám, ale držíme palce ať vše zvládnete:-) myslím že v Motole jste v nejlepších rukou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
5.5.12 18:21

Syn je taky po operaci srdce, operovali taky v Motole - neboj, musíš myslet pozitivně, ty mimina jsou strašní bojovníci :kytka:

Jinak já ležela na rizikovém, jak před, tak po porodu, syn na kardiologii. Co jsem slyšela, tak hodně dávaj na oddělení konzervativní gynekologie - ne na klasický šestinedělí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
5.5.12 18:23

Neboj, takhle malá miminka se z toho dostávají neuvěřitelně rychle, budou v nejlepších rukou a pak už budeš pořád s ním. Mámy to zvládají o 1000% hůř, tak se nenervuj, věř doktorům a všechno bude v pořádku. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
10.5.12 16:54

V Motole jsou machři, neboj ;) Nevim, jestli už jsi přijatá na oddělení nebo ne, ale co mám odkoukané, tak to chodí tak, že tě přijmou na oddělení rizikového těhotenství před termínem porodu. Pak když porodíš a je jisté, že miminko bude muset na operaci, tak si ho nechávají na dětské JIP a tebe vrátí s největší pravděpodobností na oddělení rizikového těhu, protože na šestinedělí dávají maminky, které mohou mít děti u sebe. Když se zmátoříš po porodu, většinou propouštěj, ale s miminkem být nemůžeš (možná, leda by bylo jinak úplně zdravé a nevyžadovalo by pobyt na JIP).. asi je dobré si předem zjistit jak je to s ubytovnami v okolí. K mimi tě přijmou zase až předtím, než ho budou propouštět domů, aby jsi se s ním naučila manipulovat, přebalovat a podobně.
Nemůžu tvrdit, že to tak chodí vždy, ale za těch pár měsíců co tu ležim, jsem se setkala většinou s takovýmhle postupem ;) Tak držím palce aby bylo vše OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.5.12 18:14

To já měla taky normální porod v termínu, dokud byl v břichu tak byl v bezpečí 8)

Ale jak psala shagga spíš bych vás též tipovala na rizikové oddělení…ale tak uvidíte. Když bydlíš kousek, tak máš obrovskou výhodu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.5.12 18:22

Tak tím líp :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
10.5.12 18:55

@deniskaa v tom případě to máš úplně bezvadné, že budeš moct být s malou hned :palec: Tak ať vám to dopadne co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí